Hungarikumok a Polgárok Házában
Tisztelettel meghívjuk Önt, családtagjait és ismerőseit a Nemzeti Fórum - Kölcsey Köre konferencia-sorozata 45. rendezvényére.
2016. november 14. 18:45

Időpont és helyszín: 2016. november 15. kedd 18.00 óra Polgárok Háza (1089 Budapest, Visi Imre utca 6.)

Bevezető: Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja, a Nemzeti Fórum elnöke.

Köszöntő: Dr. Horváth Béla a Kölcsey Kör vezetője.

Vendégeink: Csordás Ágnes a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke; Dr. Kürti Sándor Széchenyi-díjas üzletember, a KÜRT Zrt. elnöke, tulajdonosa; Vasuta Gábor a palackozott Vasuta-fröccs feltalálója, a Vasuta Zrt. vezérigazgatója. Az est moderátora: Dr. Horváth Zsolt, a Hungarikum Bizottság értéktárak kialakításáért felelős koordinátora

Rendezvényünk támogatója a Lakitelek Népfőiskola.

Az előadások végén kis kóstolóval és tombolasorsolással várjuk Önöket!

gondola
 • Rebrov nem "A Nagy Edző"
  Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
 • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
  Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
 • A keresztény szabadság országa
  Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, hazánkat a keresztény Európa részévé tette.
 • A rokonok megbecsülése a magyarok jövőjének záloga
  A magyarok származástudata, önazonossága, egymás iránti tisztelete és szeretete, rokonaik megbecsülése egyben a jövőjük záloga – mondta az emberi erőforrások minisztere az V. Ősök Napja ünnepélyes megnyitóján mondott beszédében szombaton, a Bács-Kiskun megyei Bugacpusztán.
 • Kedélyjavító intézkedés
  A Páneurópai Piknik gondolata 1989 júniusában merült fel Debrecenben. Mészáros Ferenc költő vetette fel a Páneurópai Mozgalom vezetőjének, Habsburg Ottónak, hogy tartsanak szalonnasütést és sörözést a határvonalon. A pikniket Sopronpuszta mellett, 1989. augusztus 19-én tartották meg.
MTI Hírfelhasználó