Sorosék bokszkesztyűt húznak Trump ellen
Az Egyesült Államokban is veszélyben érzik a nyílt társadalmat.
2016. november 16. 11:06

Soros György – aki maga dollártízmilliókat bukott a demokraták vereségével – szervezi a „pénzeszsákok” ellenállását – így ír a világsajtó a vezető liberális adományozókról annak kapcsán, hogy 900 millió dollárt öltek hiába Hillary Clinton választási kampányába, most pedig futnak a pénzük után. A Demokrácia Szövetségben tömörülő kampánybefizetők a napokban ültek össze a Donald Trump elnökségével szembeni stratégia kidolgozására.

„Már nem gyászolok. Itt az idő a harcra. Itt az idő felállni, felvenni a bokszkesztyűt és visszaütni. Készek vagyunk rá, hogy végrehajtsuk a változásokat, amelyeket akarunk, és leállítsuk azokat, amelyeket nem. Donald Trump egy dologra volt jó: tudat alatt életre keltette belevaló aktivisták egy nemzedékét, akik tudják, hogyan kell visszavágni” – egy 13 éves gyerek (!) posztjából merített reményt Gara LaMarche, a Demokrácia Szövetség elnöke a szervezet e heti rendezvényén.

A vezető liberális adományozók – köztük Soros György – konferenciáját beárnyékolta Trumpnak az amerikai Demokrata Párt pénzügyi háttéremberei számára is váratlan múlt heti győzelme.

A zárt ajtók mögött rendezett tanácskozáson a kiszivárgott program szerint arról esett szó sokféle megközelítésben, hogy túl a napokban zajló Trump-ellenes tüntetéseken miként lehet minél többet megmenteni a Demokrata Párt migrációbarát és feminista agendájából. „Donald Trump megválasztott elnök első száznapos terve rémisztő támadás Obama elnök eredményei, valamint a méltányos és igazságos országról való haladó elképzeléseink ellen” – olvasható a programban.

Soros Györgyöt úgy konferálták fel, mint akinek a „nyílt társadalomról” alkotott elképzelései most az Egyesült Államokban is veszélybe kerültek. Az amerikai liberálisokat – így LaMarche-t, a Nyílt Társadalom Intézet volt amerikai igazgatóját – különösen aggasztja például Stephen Bannon, Trump nacionalistának tartott stratégiai főtanácsadójának a kinevezése. Sorost a nemzetközi sajtó is az elsők között említi azok sorában, akik most futhatnak összesen 900 millió dollárjuk után, miután – ahogyan a Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN) írja – „rossz lóra tettek”.

– Clinton veresége azt jelenti a nagy támogatók, mint Soros György, a védelmi ipar és Szaúd-Arábia számára, hogy teljesen elveszítették a ráfordításukat – így a német DWN. Soros kész a Trump elleni háborúra, szervezi az ellenállást, a milliárdos és más liberális pénzeszsákok meghatározzák a stratégiát, amellyel támadják az új amerikai elnököt – írta a svájci Corriere del Ticino.

magyaridok.hu
MTI Hírfelhasználó