Soros ismét feltűnt
Most éppen újraszámláltatná a szavazatokat
Soros támogatja a voksok ismételt ellenőrzése mellett kardoskodó ügyvédet, aki a Clinton-csapat vezető jogtanácsosa – írta a Breitbart.
2016. november 30. 08:54

A szavazatok újraszámlálására irányuló kezdeményezést a Zöld Párt jelöltje Jill Stein indította el először Wisconsinban, majd további két államban, Pennsylvaniában és Michiganben.

Szombaton jelentette a CNN amerikai hírtelevízió: annak ellenére, hogy Hillary Clinton elismerte vereségét és gratulált Trump győzelméhez,a demokrata párti jelölt kampánycsapata támogatja a voksok újraszámolását.

Marc Elias, a kampánystáb jogi képviselője az egyik közösségi oldalon tudatta:

Azért támogatják a voksok újraszámolását, hogy az eljárás “biztosan mindenki számára méltányos eredményt hozzon.” – olvasható a 888.hu portálon.

Elias vezető ügyvéd a Perkins Coie nevű ügyvédi irodánál, amely ezer szállal kötődik Hillary Clintonhoz és a Demokrata Nemzeti Bizottsághoz.

A most az újraszámlálás mellett kardoskodó Marc Elias volt a személyazonosítási törvények enyhítését megcélzó korábbi Soros-támogatásával lezajlott kampány egyik vezéralakja is.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az amerikai választási rendszer befolyásolásának kísérlete sejlett fel a Soros György vezetett alapítványok munkájából – derül ki a DCLeakses kiszivárogtatásokból.

Soros Nyílt Társadalom Alapítványának 2014 májusi igazgatótanácsi ülésén is téma volt, hogyan lehetne 10 millióval növelni a választásra jogosultak számát, úgy, hogy az demokraták számára kedvező legyen.

A 220 oldalas dokumentumban részletes stratégia terveket vázolnak fel, amely többek között tartalmazza, miként lehet a voksoláson való részvételt megkönnyíteni a kisebbségek és bevándorlók számára.

Soros több olyan projektet is finanszírozott 2014 óta, amelyben a nagy vitát kavaró személyazonosítási törvényekkel szemben léptek fel.

A pénzmogul nemcsak az alapítványi, hanem magánvagyonából is milliókat költött arra, hogy a spanyol ajkú szavazókat, általában mexikói bevándorlókat is regisztráljanak a választások előtt, ezzel növelve a választásra jogosultak számát.

AWashinton Post is beszámolt korábban a Soros féle pénzügyi tranzakciókról, illetve a pénzember és Elias kapcsolatáról.

Annak ellenére, hogy Elias nem foglalkozott konkrét finanszírozási projektekkel, Soros szóvívője Michael Vachon úgy fogalmazott, hogy az ügyvéd konkrét javaslatokkal kereste meg őket, hogy milyen módszerekkel lehetne szavazatokat szerezni a személyazonosítási törvények enyhítése ügyében.

Elias ötletei vonzóak voltak Soros számára és megállapodtak abban, hogy különböző polgárjogi csoportok miként fogják segíteni az ügy előremozdítását – olvasható a Breitbart cikkében.

A pénzember mintegy 5.000.000 dollárt biztosított a projekt megvalósítására.

Marc Elias neve most, az újraszámlálás demokraták általi támogatása révén került ismét előtérbe.

A demokratákat egy jól behatárolható csoport tolta az újraszámlálás támogatásának irányába.
 
Ennek acsoportnak tagja többek közt John Bonifaz ügyvéd is, aki az Országos Szavazati Jogok Intézetének (NVRI) alapítója, ahol történetesen Marc Elias korábban jogtanácsosként dolgozott.

Több, mint érdekes, hogy az Országos Szavazati Jogok Intézete (NVRI) honlapján szerepel, hogy a Soros nevével fémjelzett Open Society Institute jelentős intézményi támogatást nyújt a számukra.
Illetve az NVRI is finanszírozza a Soros által támogatott Tides Alapítványt és a Joyce Alapítványt is.

A Joyce Alapítványnál fizetett igazgatósági tag volt nyolc évig Barack Obama, 1994-2002 között. Ez az alapítvány finanszírozta többek között a Media Matters For America progresszív aktivista csoport is, akik szintén támogatásukról biztosították az újraszámlálási törekvéseket.
 
Jill Stein az utolsó pillanatban, a múlt pénteken nyújtotta be az újraszámlálási igényét.

 

magyaridok.hu - Breitbart - 888.hu
MTI Hírfelhasználó