A parlamentbe készülne Sándor Mária mozgalma
Kész Zoltánt tekintik példának a fekete ruhás nővér, azaz Sándor Mária nevével fémjelzett Magyarországért Mozgalomban – értesült a Magyar Idők. A szervezetben állítólag komolyan foglalkoznak azzal a gondolattal, hogy civil és a „demokratikus ellenzéktől” érkező támogatással próbáljanak képviselőket küldeni az Országgyűlésbe.
2016. december 6. 09:03

A veszprémi időközi választáshoz hasonlóan, függetlennek mondott képviselőket juttatna az Országgyűlésbe civil, illetve a „demokratikus ellenzéktől” érkező támogatással a fekete ruhás nővér, azaz a Sándor Mária nevével fémjelzett Magyarországért Mozgalom – értesült a Magyar Idők a szervezethez közel álló forrásból. Úgy tudjuk, Kész Zoltán esetét tekintik mintának. Ő az MSZP, a DK, az Együtt, a PM, a liberálisok, valamint helyi civil szervezetek támogatásával szerzett mandátumot a 2014 végén tartott veszprémi időközi választáson.

Megkeresésünkre Sándor Mária kijelentette: kormányváltást szeretne, amit az ellenzéki pártok összefogásával tudna elképzelni, de a demokratikus pártokkal a Jobbik kézfogását nem látja lehetségesnek. A Magyarországért Mozgalom esetleges politikai szerepvállalásáról titokzatosan fogalmazott: – A választási kampányban a saját utunkat szeretnénk járni. Nagyon sok szakterület képviselői csatlakoztak hozzánk, erre szeretnénk koncentrálni, és a civilek összefogásával akarunk foglalkozni – mondta kérdésünkre.

A mozgalmár állítja, nem kötődik egyetlen párthoz sem. – 2015 óta, ha valamelyik ellenzéki párt egészségügyi fórumot szervezett, azon általában részt vettünk a Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság tagjaival közösen. Egyikükhöz sem tartozom, de próbálom az ellenzéket kézfogásra biztatni, legalább az egészségügy területén – fejtette ki. Sándor Mária úgy látja, Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt kezelhetőbb volt a helyzet az egészségügyben. Szervezetépítő szerepbe azután került, hogy a radikalizmusa miatt kiszorult a Független Egészségügyi Szakszervezetből. Azután társaival megalapította a Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaságot, amelynek elmondása szerint mintegy hatezer tagja van.

– A civil társasági forma viszont nem bír jogi személyiséggel, nincs bankszámlaszáma, nem kaphat támogatást. Ezért megalapítottuk mellé a Sándor Mária és Társai Egyesületet. Ezzel tudunk pénzt gyűjteni, hogy mozogni tudjunk. Pártok támogatását soha nem fogadtuk el, csak civil adományok érkeznek. Végül 2015. december 30-án az oktatás, az egészségügy és a szociális szféra képviselőivel, Mendrey Lászlóval és Varga Andreával létrehoztuk az Emmi Mostohagyermekei nevű szövetséget, ez bővült ki idén a Magyarországért Mozgalommá, amellyel járjuk az országot – magyarázta Sándor Mária. Kitért rá, hogy a politikai aktivizmus óriási erőfeszítéseket igényel; most a szociális szférában dolgozik, szabadidejét pedig a csapattársak összefogásával, egyeztetéssel tölti.

magyaridok.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Szellemi végvárrendszer: megújuló erősség
  Virág Zsoltnak, a Miniszterelnökség Nemzeti kastélyprogram és Nemzeti várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztosnak tett föl kérdéseket a Gondola.
 • Simicskó: a haza védelme nemzeti ügy
  A haza védelme nemzeti ügy, "mindannyiunk közös ügye, bármilyen korosztályhoz tartozzunk, bármilyen pártállásúak is legyünk" - hangoztatta a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke kedden a Székesfehérvárhoz tartozó börgöndi repülőtéren rendezett honvédelmi sporttáborban.
 • Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet
  Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet - hangsúlyozta a kormányszóvivő kedden Budapesten, az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó