Tarlós: nincs generális metróügy
A főpolgármester szerint nincs generális metróügy Budapesten, ellenzéki politikusok a 3-as metró problémáját próbálják meg összemosni a többi metróvonalon történt esetekkel, amelyek között semmiféle összefüggés nincs.
2016. december 7. 12:52

Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, a napirend előtti vita során azt mondta, hogy "nem generális metróügy van", hanem van három metró három különböző problémával, amelyek közül kettő nem súlyos, a harmadik pedig nagyon súlyos.

Tisztességtelennek nevezte, hogy "egyesek dolgokat akarnak összemosni" és generális problémát próbálnak gyártani, mintha összefüggés lenne az új 4-es, a felújított 2-es és a negyvenéves 3-as metró ügyei között.

Ne beszéljünk tehát tömeges balesetekről, egy baleset történt hétfőn a 2-es metróvonalon - hangsúlyozta.

A 3-as metróvonal felújításáról Tarlós István elmondta, az engedélyes tervek készen vannak, a szerelvények felújítása folyamatban van, ezért nem érzi túl ízlésesnek, ha azok reklamálnak a metrófelújítással kapcsolatban, akik elég sokszor sokat tehettek volna az ügy érdekében, de mégsem tettek semmit.

A Fővárosi Közgyűlés az ülésen elutasította azokat az ellenzéki előterjesztéseket, amelyek a 3-as metró felújításának elhúzódását, illetve a metróhálózat üzemzavarait vizsgáló bizottság felállítására vonatkoztak.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) javaslatára a testület 20 igen és 9 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett levette napirendről a jobbikos Tokody Marcell azon javaslatát, amely a 3-as metró felújítása kapcsán állított volna fel vizsgálóbizottságot.
Horváth Csabának (MSZP) a helyszínen benyújtott, a metrómeghibásodásokat vizsgáló eseti bizottság létrehozására vonatkozó előterjesztése napirendre vételét is elutasította a testület. A javaslatot 10 igen és 20 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett utasította el a Fővárosi Közgyűlés.

Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP) ezt megelőzően arról beszélt, hogy a testület ne támogassa a szocialista indítványt, mert rendszerszintű meghibásodásokról beszélni "aljas és szakmaiatlan".

Horváth Csaba közölte, egy alternatív vizsgálóbizottságot állítanak fel, hogy megvizsgálják az üzemzavarok összefüggéseit.

Szaniszló Sándor (MSZP) Wintermantel Zsolt kijelentésére reagálva azt mondta: az az aljasság, "amit a fideszes oligarchák tesznek", ellehetetlenítve a 3-as metróvonal felújításának megkezdését. Szerinte csak meg kell nézni a buszbeszerzések ügyét, és azt, hogy túlárazták a metrófelújítást.

Ismét a teljes vonalon jár a 3-as metró

Ismét a teljes vonalon jár a 3-as metró, de a menetrend helyreállásáig pótlóbuszok is segítik a forgalmat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán szerdán délelőtt.

Korábban a társaság azt írta, hogy buszok viszik az utasokat a Deák Ferenc tér és az Árpád híd között az egyik jármű meghibásodása miatt.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy füstölt egy metrószerelvény elektromos kapcsolódoboza a Lehel téri megállóban. Az állomást kiürítették, a fővárosi hivatásos tűzoltók hőkamerával vizsgálták át a járművet.


   

MTI
  • Jog-ÁVH
    Amíg ugyanis akad bárki, akinek van saját identitása, s azt bátran vállalja is, akkor a valósággyártó művek nagy bajba kerülnek.
  • Átadták a Szent Margit Gimnázium tornacsarnokát
    A Szent Margi Gimnázium új tornacsarnokának átadásakor Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: a sportolási lehetőségeket biztosító épületek, így a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált körülmények között felkészüljenek az életre.
  • Háború az új nemzedékért
    Free-SZFE sztory... - Első rész
MTI Hírfelhasználó