A kolozsvári Bethlen Gábor szoborállítás emlékezete
"A Bethlen Gábor Alapítvány Aranykönyve" emléket állít a 2013. október 23-i kolozsvári Bethlen Gábor-szoborállításnak.
2016. december 17. 09:01

A Bethlen Gábor Alapítvány „A kolozsvári Bethlen Gábor szoborállítás emlékezete” című könyvének ünnepélyes bemutatója, 2016. december 19-én hétfőn, 14.00 órakor lesz a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) tanácskozó termében (1062 Bp. Andrássy út 100.).

Bevezetőt mond: Dr. Bíró Zoltán a RETÖRKI főigazgatója, a Bethlen Gábor Alapítvány kurátora.

A könyvről és a szoborállításról beszélnek: Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a BGA Kuratóriuma elnöke, a Népfőiskola Alapítvány vezetője, a szoborállítás fővédnöke; Komlóssy József (Svájc) ny. erdőmérnök, az Európa Tanács, az ENSZ autonómia szakértője; Adorjáni László református lelkész, a Kolozsvár- Alsóvárosi (Kétágú) református templom lelkésze.

A könyvbemutatón részt vesznek: Péterfy László szobrászművész, a szobor alkotója; Nagy András grafikus, a könyv tervezője és a könyv két szerkesztője: Magyary Rozália és Bakos István a Bethlen Gábor Alapítvány kurátorai.

"A Bethlen Gábor Alapítvány Aranykönyve" emléket állít a 2013. október 23-i kolozsvári Bethlen Gábor-szoborállításnak. A szép kiállítású, színes kortörténeti kiadványt köszönetként készíttette az Alapítvány Kuratóriuma a közadakozásban részt vett szoborállítók tiszteletére. Teljes névsoruk az Aranykönyv 137-148. oldalán olvasható. Ez a nekik szánt könyvadomány - csakúgy mint a civil összefogás eredményeként megvalósított kolozsvári emlékjel -, a nemzeti szolidaritás és együttműködés karácsonyi üzenete.

Szeretettel hívjuk és várjuk a közadakozásban és a szoborállításban részt vett nemzettársainkat, akik tiszteletpéldányaikat helyben átvehetik. Az ünnepélyes könyvbemutatón szívesen látjuk a BGA, a kolozsvári szoborállítás és az Aranykönyv iránt érdeklődőket is.

gondola
  • Áder: Ne tévesszünk mértéket, amikor klímakatasztrófáról beszélünk
    Helyes, hogy Magyarország felelősségét és tennivalóit is vizsgáljuk, amikor a fenyegető klímakatasztrófáról és a megteendő intézkedésekről beszélünk, de ne tévesszünk mértéket – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
  • Sorsdöntő öt év vár Európára
    Ha a számok nyelvére fordítjuk le azt, ami az elmúlt években történt, akkor az iszlám terjedése Nyugat-Európában már elérte a kritikus szintet.
  • Varga Judit a kereszténydemokratáknál
    A Városliget Caféban rendezett találkozón Varga Judit miniszter derűs felszabadultsággal beszélt gyerekkoráról, diák éveiről. Kiemelte: a sport és a zene alakította karakterét. Távolugrás, síkfutás, kosárlabda, hegedű és több nyelv elsajátítása – ezek is ennek a korszaknak a „hozományai”.
MTI Hírfelhasználó