A kolozsvári Bethlen Gábor szoborállítás emlékezete
"A Bethlen Gábor Alapítvány Aranykönyve" emléket állít a 2013. október 23-i kolozsvári Bethlen Gábor-szoborállításnak.
2016. december 17. 09:01

A Bethlen Gábor Alapítvány „A kolozsvári Bethlen Gábor szoborállítás emlékezete” című könyvének ünnepélyes bemutatója, 2016. december 19-én hétfőn, 14.00 órakor lesz a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) tanácskozó termében (1062 Bp. Andrássy út 100.).

Bevezetőt mond: Dr. Bíró Zoltán a RETÖRKI főigazgatója, a Bethlen Gábor Alapítvány kurátora.

A könyvről és a szoborállításról beszélnek: Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a BGA Kuratóriuma elnöke, a Népfőiskola Alapítvány vezetője, a szoborállítás fővédnöke; Komlóssy József (Svájc) ny. erdőmérnök, az Európa Tanács, az ENSZ autonómia szakértője; Adorjáni László református lelkész, a Kolozsvár- Alsóvárosi (Kétágú) református templom lelkésze.

A könyvbemutatón részt vesznek: Péterfy László szobrászművész, a szobor alkotója; Nagy András grafikus, a könyv tervezője és a könyv két szerkesztője: Magyary Rozália és Bakos István a Bethlen Gábor Alapítvány kurátorai.

"A Bethlen Gábor Alapítvány Aranykönyve" emléket állít a 2013. október 23-i kolozsvári Bethlen Gábor-szoborállításnak. A szép kiállítású, színes kortörténeti kiadványt köszönetként készíttette az Alapítvány Kuratóriuma a közadakozásban részt vett szoborállítók tiszteletére. Teljes névsoruk az Aranykönyv 137-148. oldalán olvasható. Ez a nekik szánt könyvadomány - csakúgy mint a civil összefogás eredményeként megvalósított kolozsvári emlékjel -, a nemzeti szolidaritás és együttműködés karácsonyi üzenete.

Szeretettel hívjuk és várjuk a közadakozásban és a szoborállításban részt vett nemzettársainkat, akik tiszteletpéldányaikat helyben átvehetik. Az ünnepélyes könyvbemutatón szívesen látjuk a BGA, a kolozsvári szoborállítás és az Aranykönyv iránt érdeklődőket is.

gondola
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Hollik: hazudik az ellenzék az EU-s támogatásról
  Az ellenzék ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az Európai Unió támogatást biztosít Magyarországnak a koronavírus elleni védekezéshez - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton.
 • Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók
  Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közösségi közlekedésben - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
 • A járvány legyűrte a globalizmust
  A járvány érdekes megvilágításba helyezte azt a liberális, globalista elképzelést, mely szerint a világ dolgait a XXI. században már nemzetek feletti, szupranacionális intézményekkel kell intézni.
MTI Hírfelhasználó