A kolozsvári Bethlen Gábor szoborállítás emlékezete
"A Bethlen Gábor Alapítvány Aranykönyve" emléket állít a 2013. október 23-i kolozsvári Bethlen Gábor-szoborállításnak.
2016. december 17. 09:01

A Bethlen Gábor Alapítvány „A kolozsvári Bethlen Gábor szoborállítás emlékezete” című könyvének ünnepélyes bemutatója, 2016. december 19-én hétfőn, 14.00 órakor lesz a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) tanácskozó termében (1062 Bp. Andrássy út 100.).

Bevezetőt mond: Dr. Bíró Zoltán a RETÖRKI főigazgatója, a Bethlen Gábor Alapítvány kurátora.

A könyvről és a szoborállításról beszélnek: Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a BGA Kuratóriuma elnöke, a Népfőiskola Alapítvány vezetője, a szoborállítás fővédnöke; Komlóssy József (Svájc) ny. erdőmérnök, az Európa Tanács, az ENSZ autonómia szakértője; Adorjáni László református lelkész, a Kolozsvár- Alsóvárosi (Kétágú) református templom lelkésze.

A könyvbemutatón részt vesznek: Péterfy László szobrászművész, a szobor alkotója; Nagy András grafikus, a könyv tervezője és a könyv két szerkesztője: Magyary Rozália és Bakos István a Bethlen Gábor Alapítvány kurátorai.

"A Bethlen Gábor Alapítvány Aranykönyve" emléket állít a 2013. október 23-i kolozsvári Bethlen Gábor-szoborállításnak. A szép kiállítású, színes kortörténeti kiadványt köszönetként készíttette az Alapítvány Kuratóriuma a közadakozásban részt vett szoborállítók tiszteletére. Teljes névsoruk az Aranykönyv 137-148. oldalán olvasható. Ez a nekik szánt könyvadomány - csakúgy mint a civil összefogás eredményeként megvalósított kolozsvári emlékjel -, a nemzeti szolidaritás és együttműködés karácsonyi üzenete.

Szeretettel hívjuk és várjuk a közadakozásban és a szoborállításban részt vett nemzettársainkat, akik tiszteletpéldányaikat helyben átvehetik. Az ünnepélyes könyvbemutatón szívesen látjuk a BGA, a kolozsvári szoborállítás és az Aranykönyv iránt érdeklődőket is.

gondola
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó