Így ünnepelt a világ
Elbúcsúztunk 2016-tól, a világon mindenütt köszöntötték az új esztendőt.
2017. január 1. 20:12

Fergeteges tüzijátékokkal köszöntötték az új esztendőt a nagyvilág számos pontján. Egy kis képes ízelítő a rendezvényekről.

A 2017-es évet köszöntő szemüveget visel egy férfi az óévbúcsúztató ünnepségen Berlinben

Tűzijáték a hongkongi Victoria kikötőben

A Svájci Életmentő Egyesület tagjai jönnek ki fürdőzés után a Reuss folyó vizéből Luzernben az óév utolsó napján

2017-es évszámot formázó szemüveget viselnek fiatal nők kezükben szerencsét hozó szőlőszemmel a madridi Napkapu téren, a Puerta del Solon 2016. december 31-én délben. A spanyol hagyományok szerint az ünneplők december 31-én éjjel, az új évet jelző tizenkét harangütés mindegyikére bekapnak egy-egy szőlőszemet, amelyek szerencsét hoznak az új évre. Ha elszámolják magukat, balszerencse vár rájuk

London, óriáskerék

Tüzijáték a várnál Edinburghban

Viking harcosok felvonulása Edinburghban

Szingapúr

Szingapúr

Auckland, Új-Zealand

Dubaj

Télapó Kirgizisztánban

Fokozott biztonsági előkészületek New Yorkban

Djakarta

Fények Denpasarban Bali szigetén

Moszkvai pillanat

Buddhista menet Bangkokban

Sintó szerzetesek csendben vonulnak Tokióban

MTI - The Sun
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • Itt a 2010 előtti világ újracsomagolva
  Nem feltétlenül rossz a választói emlékezet felfrissítése szempontjából, hogy hosszú idő után a balliberális erők újra meg tudják mutatni a gyakorlatban, hogy kik is ők valójában.
 • A Velencei Bizottság szerint is szembemegy a nemzetközi joggal az ukrán nyelvtörvény
  A Velencei Bizottság friss szakvéleménye ismételten világossá tette, hogy az előző ukrán elnök hivatali idejében elfogadott nyelvtörvény elveszi a nemzeti közösségek már meglévő, szerzett jogait az anyanyelv-használattal kapcsolatban – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-vel.
 • Stadionstopból kórházstop lett Budapesten
  A fővárosi önkormányzat baloldali többségű vezetése olyan háttéralkukat kötött, amelyekkel Demszky- és a Gyurcsány-korszak emberei tértek vissza Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint. Hangsúlyozta: egyelőre türelmesek a főpolgármesterként még tapasztalatlan Karácsony Gergellyel, ám elvárják, hogy a főváros lássa el a saját feladatait, s jövő év elejére kész Budapest-ví­ziót is várnak Karácsonytól és szövetségeseitől.
MTI Hírfelhasználó