„Lebuktam, na és?”
Egy lebukottat ugyanis nem kellett volna a sajtó elé engedni azért, hogy lebukásokról beszéljen.
2017. január 6. 23:38

Politikusi nemzedékek mennek, politikusi nemzedékek jönnek: a baloldal erkölcsi színvonala semmit nem változik. Nemcsak a keresztény erkölcs, hanem egyáltalán: az elemi emberi erkölcs is idegen a baloldaltól, ilyen igényt nem támasztanak.

Nem is nagyon értik, miről van szó.

Horn Gyula jellegzetes mondata elhíresedett: „Karhatalmista voltam, na és?”  E kommunista politikus 1956 novemberében kék pufajkában, hátán dobtáras géppisztollyal tűnt fel Budapest forró pontjain. A szovjetek helyi üdvöskéi által toborzott terrorlegénység tagja volt.

Na és?

Sajnos, visszakérdezése a későbbi fejlemények alapján jogos. Ő maga egyértelműen kommunistának vallotta magát. 1989-ben, Nagy Imre újratemetése után Orbán Viktor beszédét „útszéli kommunistaellenességnek” minősítette, és visszautasította.

Ma „szociáldemokrataként” jegyzik elvtársai.

Még tanácskozótermet is elneveztek róla az Európai Parlament brüsszeli épületében. Sokba került ez a Horn-terem a magyar társadalomnak: „Gyula” áramszolgáltatókat, erőműveket, gázszolgáltatókat (is) kótyavetyélt el a Horn-Kuncze garnitúra idején, hogy szalonképessé tegye magát.

Na  és?

Most egy újabb szocialista generáció üdvöskéje vonta meg a vállát. Egy Kunhalmi Ágnes nevű „politikus” 2005-ös közokirat-hamisítási ügye sodródott párhuzamba az egykori karhatalmista tevékenységgel, s annak egyoldalú lezárásával.

„Lebuktam.”

Egy előkerült videó-felvételen „mosolyog” bele a kamerába az üdvöske, s ugyan a „na és?” kifejezést nem használja, ám mimikával, testbeszéddel érzékelteti: nem zavartatja magát lebukása miatt. Majdhogynem büszkén vállalható egy politikus múltjában a közokirat-hamisítás.

„Volt egy büntetőügyem 2005-ben.”

Kunhalmi a hvg.hu-nak nyilatkozza, hogy diákigazolványt hamisított magának – s ebbe belebukott. Ám eltelik 11 év, s Kunhalmi kiáll a pódiumra: 2016 a bukások és a lebukások éve volt a Fidesznek és a kormánynak, amely az oktatás területén szenvedte el a "legnagyobb hasra esést".   

A lebukott beszél lebukásról.

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták országgyűlési képviselője és fővárosi elnöke úgy fogalmazott, "csúnyán lebuktak helikopterező politikusok, jachtozó Mészáros Lőrincek, közpénzen szeretőt tartó fideszes jegybankelnökök, nemzetközileg körözött bűnözővel kokettáló miniszterelnök" is.

„Oldott hangulatban” mondta ezt.

Molnár Gyula pártelnök fogalmazott így, szerinte ugyanis Kunhalmi Ágnesnek meg kellett volna gondolnia, szabad-e a sajtó elé állnia olyan „oldott hangulatban”, mint amilyenbe december 30-án került. 

Kunhalmi ugyanis nevetőgörcsöket kapott saját szavaitól.

A pártelnök megrótta a budapesti elnököt, pedig alighanem a pártvezetőség is hibás. Egy lebukottat ugyanis nem kellett volna a sajtó elé engedni azért, hogy lebukásokról beszéljen. Akasztott ember házában ne emlegess kötelet – int a népi bölcsesség.

A nevetőgörcsök botránya hozta felszínre a régi videót.

Amelyben maga Kunhalmi használja a „lebuktam” beismerést „na és?” nélkül, de „na és?” hangsúllyal. Ilyen politikus vár el erkölcsös adófizetést az állampolgároktól, sőt a törvényhozók között ül – ott is nevetőgörcsöket kapott már – ő, aki megsértette a törvényt.

Kunhalmi a teljes baloldalt tette szalonképtelenné.

Kovács G. Tibor
megmondó
Világossá vált, hogy a rasszizmus ellen oly bőszen hisztériázó uniós vezéralakok egy bizonyos rasszizmus fölött szemet hunynak.
 • A demokrácia torzszülöttje
  Maga Medgyessy nevezte puccsistáknak megbuktatóit szinte percekkel leváltása előtt egyes tévéadásban. Ezt még el tudta érni miniszterelnökként.
 • Európa elesett, reconquista harc következik
  Ha valaki nagy nyilvánosság előtt közzéteszi másságát, például azt, hogy ő se nem férfi, se nem nő, azt valóságos hősként ünneplik.
 • Jézus célkeresztben
  Jézus ellen ugyanolyan gyűlölködés folyik, mint két évezrede, amikor Pilátust belerántották a bűnbe a római gyarmat helyi lakosai.
 • Kétfrontos harc Európa megvédéséért
  Egy amerikai tőzsdespekuláns széles, több kontinenst lefedő hálózatot szőtt az utóbbi negyven évben.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI