Lakót cserél a Fehér Ház
Donald Trump ezen a héten veszi át az Egyesült Államok elnöki tisztségét Barack Obamától.
2017. január 16. 11:16

Pénteken tartják a megválasztott amerikai elnök, Donald Trump beiktatását. Azt követően, hogy egy szenátusi bizottság már külön vizsgálatot kezdett az amerikai választásokat befolyásoló hekkertámadások ügyében, amelyeket a államok hírszerzése szerint Oroszország indított, múlt héten egy ellenőrizetlen és megkérdőjelezhető állításokat tartalmazó dokumentum-csomag is nyilvánosságra került amelynek értelmében Oroszországnak terhelő információi vannak Donald Trumpról. Az őt vesztegetéssel és szexuális perverzióval vádló jelentés természetesen a megválasztott elnök múlt héten tartott első sajtótájékoztatóján is szóba került.

"Donald Trump a sajtókonferenciát azzal kezdte, hogy cáfolta, hülyeségnek és álhírnek nevezte az oroszországi kapcsolatairól, tevékenységéről és zsarolhatóságáról megjelent információkat."

A politikus a sajtótájékoztatón ismerte el először, hogy valóban érhették hekkertámadások a demokrata pártot és emögött vélhetően Oroszország állt, majd hozzátette, hogy Kína is indított az elmúlt években hasonló támadásokat, ezért meg kívánja erősíteni országa kibervédelmét. A beiktatását követő első intézkedései között a Mexikó és az államok határára tervezett fal miatti egyeztetéseket, illetve a munkahelyteremtést említette.  Donald Trump várhatóan pénteken, helyi idő szerint délben teszi le elnöki esküjét Washingtonban a Capitolium dombon. Ezen a napon ér véget a távozó elnök, Barack Obama megbízatása, aki családjával már délelőtt elhagyja a Fehér Házat, ahová az új elnök az eskütétel után költözhet be.

InfoRádió
  • Lenyeli a főváros a vendéglátósok bértámogatásait
    "Csúnyán belerúgott" a főváros vezetése az egyébként is "földön fekvő" vendéglátósokba: a cégek számlájára éppen megérkeztek a kormány által folyósított bértámogatások, amikor a főváros inkasszózta a tavalyi iparűzésiadó-előlegeket.
  • "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson"
    "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson" - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
  • Agytröszt a polgári politikához
    A baloldali pártok társadalmi kötődése folyamatosan csökken, az ország egyes részein alig vannak tagjaik és szervezeteik, ezért a propagandamédiájukra hagyatkoznak üzenetük terjesztésénél. Ők a tagadásra és irigységre építenek. A polgári világ ennél sokkal tisztább és pozitívabb.
MTI Hírfelhasználó