Kósa: Szentendrén megbukott az ellenzék "sunyi koalíciója"
Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője úgy értékelte a vasárnapi szentendrei önkormányzati választást, hogy az ellenzék "sunyi koalíciója" megbukott, "az emberek nem hagyták magukat becsapni".
2017. január 16. 17:26

A politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az előző napi, Fidesz-KDNP-s sikert hozó időközi képviselő-választásról szólva kifejtette: a baloldal és a Jobbik is beállt egy civil szervezet mögé, ám a voksolás győztese, Négyessy Katalin még a 2014-es Fidesz-KDNP-s eredménynél is jobbat ért el.  Kósa Lajos intő jelnek nevezte a választási eredményt, mert szerinte “az ellenzék valóban kizárólag a pénz és a hatalom által vezérelve (…), mindenfajta elvet félredobva próbált felhasználni egy civil szervezetet, eredménytelenül”.  A frakcióvezető úgy fogalmazott, a választók tudták, hogy egy olyan ellenzéki összefogásról van szó, amely “fügefalevélként” csak felhasználta a Társaság az Élhető Szentendréért jelöltjét, Helyes Imrét.

A fideszes politikus szerint az összefogásnál a civil szervezetek részéről is jobb az óvatosság, mert “a független szervezet mögé beállt pártok egyébként egymással szinte semmiben nem értenek egyet, csak a gyűlölet és a hatalomvágy tartja őket össze”.  Azt is mondta, hogy “ez a kísérlet, ez a sunyi koalíció” inkább az ellenzéket osztotta meg, nem pedig a Fidesz szavazóbázisát.  Hangsúlyozta, hogy egy időközi választás eredményét csak “korlátozottan” lehet figyelembe venni az országos politika szempontjából, ám a vasárnapi voksolás érdekességét éppen az adta meg, hogy “nem a Fidesz tette fel magasra a lécet, és mondott all int, hanem az ellenzék”.

MTI
 • Szomorú séta ezzel a Gergővel
  Azt, hogy máris zöldebb és szabadabb lett a főváros, szép szülővárosom, nem kérdés, azt csak a hülye nem érzi.
 • Karácsony Kommün
  Hát igen, nagy pártokhoz, vagy egy fővároshoz azért komoly vezetők is kellenek, kellenének. S ha nincsenek, jön a szakadék.
 • Folytatódik a brüsszeli gyalázat
  Írásbeli pótkérdéseket kap Várhelyi Olivér, ugyanis az európai parlamenti (EP-) frakciók koordinátorai egyelőre nem tudtak megállapodni a csütörtökön meghallgatott magyar biztosjelölt kinevezésének jóváhagyásáról - jelentette be az EP szóvivője.
 • Orbán Viktor: Magyart csak magyarral lehet pótolni
  Magyarországnak továbbra is bevándorlásellenes politikára van szüksége, "magyart csak magyarral lehet pótolni" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Várkert Bazárban, a Magyar Diaszpóra Tanács IX. plenáris ülésén.
 • Gulyás: Csak a közigazgatásra vonatkozik a kormány által elrendelt létszámstop
  Csak a közigazgatásra vonatkozik a kormány által elrendelt, hatályban lévő létszámstop, a kórházakra, szociális intézményekre nem vonatkozik az intézkedés - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó