Innovációs központ létesül Budapesten
Az amerikai BlackRock, a világ legnagyobb alapkezelője Budapesten létesít innovációs központot, a beruházás nyomán 500, magas hozzáadott értéket képviselő új munkahelyet is létrehoz – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.
2017. január 25. 15:19

Szijjártó Péter hozzátette, a kormány 280 millió forintos képzési támogatást ad a vállalatnak az új munkatársak felvételéhez.

Az alapkezelő több mint 5 ezer milliárd dollárt kezel, ami a magyar GDP 42-43-szorosa, a világon egyedül az Egyesült Államoknak és Kínának van ennél nagyobb méretű gazdasága – mutatott rá.

A BlackRock a pénzügyi és üzleti folyamatok, technológiák, termékek, az ügyféladatok új módszertan szerinti kezelésének fejlesztését és a kreatív marketinggel foglalkozó funkcióját is Budapestre hozza – ismertette.

A külgazdasági és külügyminiszter a beruházást az új gazdaságpolitikai átállás legnagyobb sikerének nevezte. Elmondta, egyre élesedik a verseny az exportlehetőségekért és beruházásokért a világban, a gazdaság is a technológiai fejlődés korábban elképzelhetetlen szintjére lép, és új szempontok alapján dől majd el, ki lesz sikeres az új korszakban. Szijjártó Péter kitért arra is, hogy az Egyesült Államokban lezajlott politikai váltás nyomán a multilateralizmus helyét átveszi egy másfajta nemzetközi politikai gondolkodás, egy a közelmúltban példátlan erősségű patrióta gazdaságpolitika alakul ki. Megjegyezte, a patrióta kifejezést nem minősítésnek tekinti, hanem ténynek. Hozzátette: a magyar gazdaságpolitikát úgy alakítják, hogy sikeres legyen az új környezetben.

Patrick Olson, a BlackRock ügyvezető igazgatója elmondta, Budapest mellett szólt az oktatási rendszer, az infrastruktúra minősége, a biztonság, és az életminőség szintje, valamint a kormányzat kötelezettségvállalása.

Az 1988-ban alapított, New York-i székhelyű alapkezelő mintegy 13 ezer alkalmazottat foglalkoztat 30 országban, az Európa, Közel-Kelet, Afrika (EMEA) régióban csaknem 4 ezer munkatársa van, és világszerte 25 befektetési központtal rendelkezik – ismertette.

D_MAR20170125006

Melanie Seymour, a BlackRock Budapest igazgatója elmondta, a felvételt az első negyedévben kezdik, munkaerőt a legnagyobb magyar egyetemekről is keresnek, valamint szeretnék visszacsábítani az Angliában dolgozó magyarokat is. Az iroda technológiai és analitikai, pénzügyi elemzési szolgáltatásokat nyújt, később újabbakat is terveznek bevezetni – fejtette ki.

MTI
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Legyőzni a máig kísértő Trianont
  A „merjünk kicsik lenni” korábbi politikáját a „merjünk magyarok lenni” testtartása váltotta fel.
 • Trianon 100 - Apponyi Albert párizsi beszéde
  A trianoni döntésen a magyar békedelegáció által szóban és írásban előterjesztett érvek sem tudtak változtatni. A benyújtott számos jegyzék, s különösen Apponyi Albert delegációvezető 1920. január 16-án elmondott beszéde így nem is a békekonferenciára, sokkal inkább a magyar közvéleményre gyakorolt nagy hatást, és megvetette a két világháború közötti revizionizmus eszmei alapjait.
 • Soros és a balliberális sajtó támadása Antallék ellen (3.)
  Az SZDSZ már 1989-ben pontosan tudta, mit kezdjen a sajtóval, ezért nem engedte, hogy az 1990-es választások előtt az állampárt hozzányúljon a médiatörvényhez, mindeközben a kampány előtt minden szabad műsoridőt igyekeztek lefoglalni a tv-ben és a rádiókban, a liberális lapok pedig jelentős összegű támogatást kaptak a Soros Alapítványtól.
MTI Hírfelhasználó