A professzor forradalmasítaná az iszlámot
A bécsi egyetem előadója szerint nem tartható fent tovább jelenlegi formájában az iszlám vallás, ezért változtatni kellene rajta.
2017. január 26. 09:06

Az 57 esztendős Ednan Aslan ismert személyiségnek számít német nyelvű területeken, gyakori szereplő médiában, televíziós műsorokban. A bécsi egyetemi tanár a thelocal.at szerint forradalmasítani szeretné az iszlám vallást, hogy ez „eurokompatibilis” legyen.

Jelen pillanatban az iszlám az izoláció vallása, a migráció vallása. Törökország, Szaúd-Arábia vallása. De nem Európáé, amely egy sokszínű társadalom, és ez a vallás nem készíti fel a gyermekeket erre a pluralizmusra.

Példaként hozta fel, hogy sok, az osztrák muszlimoknak szóló iskolai könyv rendre az iszlámban előírt viselettel, például fejkendővel ábrázolja a nőket, míg szerinte az ausztriai muszlimok csupán 20 százaléka hord ilyet. „Miből gondoljuk azt, hogy a muszlim nők eleve fejkendőt viselnek? Éppen az ilyen tankönyvek alakítják ki a muszlimokról alkotott képet, ami viszont így hamis lesz” – mondta el a tanár.

Szerinte a vallási oktatásnak a legfontosabb feltétele az általános oktatás, így jobban megtanul gondolkodni a gyermek. „Mit kezdjen azzal egy Bécsben élő gyerek, hogy hány tevét és juhot kell adóznia egy muszlimnak? Vagy hogy a Próféta evett-e szöcskét, vagy sem?” – hozta fel a fenti kérdéseket példaként a professzor, aki szerint így nem fognak megtanulni a muszlim gyerekek gondolkodni, legfeljebb csak az előírt szabályokat betartani.

A professzor szerint az Európában tapasztalható szabadság lehetőséget teremt arra, hogy a fenti kérdéseket megvitassák, mivel a hagyományokat szigorúan betartó muszlim országokban ezt nem lehet megtenni.

Amíg nincs demokrácia a muszlim országokban, és nem lehet szabadon feltenni ezeket a kérdéseket, addig nem is lesz változás. Ha nem kérdezheted meg az elnököt sem, hogy kérdezhetnéd meg a Prófétát? – kérdezi Ednan Aslan a local.at cikke szerint.

magyaridok.hu - local.at
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó