A professzor forradalmasítaná az iszlámot
A bécsi egyetem előadója szerint nem tartható fent tovább jelenlegi formájában az iszlám vallás, ezért változtatni kellene rajta.
2017. január 26. 09:06

Az 57 esztendős Ednan Aslan ismert személyiségnek számít német nyelvű területeken, gyakori szereplő médiában, televíziós műsorokban. A bécsi egyetemi tanár a thelocal.at szerint forradalmasítani szeretné az iszlám vallást, hogy ez „eurokompatibilis” legyen.

Jelen pillanatban az iszlám az izoláció vallása, a migráció vallása. Törökország, Szaúd-Arábia vallása. De nem Európáé, amely egy sokszínű társadalom, és ez a vallás nem készíti fel a gyermekeket erre a pluralizmusra.

Példaként hozta fel, hogy sok, az osztrák muszlimoknak szóló iskolai könyv rendre az iszlámban előírt viselettel, például fejkendővel ábrázolja a nőket, míg szerinte az ausztriai muszlimok csupán 20 százaléka hord ilyet. „Miből gondoljuk azt, hogy a muszlim nők eleve fejkendőt viselnek? Éppen az ilyen tankönyvek alakítják ki a muszlimokról alkotott képet, ami viszont így hamis lesz” – mondta el a tanár.

Szerinte a vallási oktatásnak a legfontosabb feltétele az általános oktatás, így jobban megtanul gondolkodni a gyermek. „Mit kezdjen azzal egy Bécsben élő gyerek, hogy hány tevét és juhot kell adóznia egy muszlimnak? Vagy hogy a Próféta evett-e szöcskét, vagy sem?” – hozta fel a fenti kérdéseket példaként a professzor, aki szerint így nem fognak megtanulni a muszlim gyerekek gondolkodni, legfeljebb csak az előírt szabályokat betartani.

A professzor szerint az Európában tapasztalható szabadság lehetőséget teremt arra, hogy a fenti kérdéseket megvitassák, mivel a hagyományokat szigorúan betartó muszlim országokban ezt nem lehet megtenni.

Amíg nincs demokrácia a muszlim országokban, és nem lehet szabadon feltenni ezeket a kérdéseket, addig nem is lesz változás. Ha nem kérdezheted meg az elnököt sem, hogy kérdezhetnéd meg a Prófétát? – kérdezi Ednan Aslan a local.at cikke szerint.

magyaridok.hu - local.at
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Operatív törzs: egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást
  Egyre többen szegik meg kijárási korlátozással kapcsolatos intézkedéseket, és egyre több a büntetőeljárás is - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a szerdai online sajtótájékoztatón.
 • A családtámogatásokat bővíteni fogják, nem szűkíteni
  A családtámogatásokhoz nem nyúlunk - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Novák Katalin hozzátette: ezeket a támogatásokat a jövőben is inkább bővíteni fogják, nem szűkíteni.
 • Gulyás Gergely: a kormány partnerként tekint az önkormányzatokra
  A koronavírus-járvány miatti védekezésben a kormány partnerként tekint az önkormányzatokra, szükséges az együttműködés - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnökével és a főpolgármesterrel tartott közös sajtótájékoztatón, amelyen Karácsony Gergely azt hangsúlyozta, hogy eljött a nemzeti összefogás ideje.
MTI Hírfelhasználó