A professzor forradalmasítaná az iszlámot
A bécsi egyetem előadója szerint nem tartható fent tovább jelenlegi formájában az iszlám vallás, ezért változtatni kellene rajta.
2017. január 26. 09:06

Az 57 esztendős Ednan Aslan ismert személyiségnek számít német nyelvű területeken, gyakori szereplő médiában, televíziós műsorokban. A bécsi egyetemi tanár a thelocal.at szerint forradalmasítani szeretné az iszlám vallást, hogy ez „eurokompatibilis” legyen.

Jelen pillanatban az iszlám az izoláció vallása, a migráció vallása. Törökország, Szaúd-Arábia vallása. De nem Európáé, amely egy sokszínű társadalom, és ez a vallás nem készíti fel a gyermekeket erre a pluralizmusra.

Példaként hozta fel, hogy sok, az osztrák muszlimoknak szóló iskolai könyv rendre az iszlámban előírt viselettel, például fejkendővel ábrázolja a nőket, míg szerinte az ausztriai muszlimok csupán 20 százaléka hord ilyet. „Miből gondoljuk azt, hogy a muszlim nők eleve fejkendőt viselnek? Éppen az ilyen tankönyvek alakítják ki a muszlimokról alkotott képet, ami viszont így hamis lesz” – mondta el a tanár.

Szerinte a vallási oktatásnak a legfontosabb feltétele az általános oktatás, így jobban megtanul gondolkodni a gyermek. „Mit kezdjen azzal egy Bécsben élő gyerek, hogy hány tevét és juhot kell adóznia egy muszlimnak? Vagy hogy a Próféta evett-e szöcskét, vagy sem?” – hozta fel a fenti kérdéseket példaként a professzor, aki szerint így nem fognak megtanulni a muszlim gyerekek gondolkodni, legfeljebb csak az előírt szabályokat betartani.

A professzor szerint az Európában tapasztalható szabadság lehetőséget teremt arra, hogy a fenti kérdéseket megvitassák, mivel a hagyományokat szigorúan betartó muszlim országokban ezt nem lehet megtenni.

Amíg nincs demokrácia a muszlim országokban, és nem lehet szabadon feltenni ezeket a kérdéseket, addig nem is lesz változás. Ha nem kérdezheted meg az elnököt sem, hogy kérdezhetnéd meg a Prófétát? – kérdezi Ednan Aslan a local.at cikke szerint.

magyaridok.hu - local.at
 • Két majom
  Az érdekes, hogy mindketten beleszóltak, mit beleszóltak, próbáltak beleavatkozni a magyar belpolitikába.
 • Hollywoodi csőcselék a demokrácia ellen
  Jót derülhetnénk rajta, de az emberiségellenes akcióban óriási a kockázat. Megszűnhet a demokrácia mint az egyik már-már utolsó rendező elv. Egy antihumánus propagandaközpont fölbérelte az agyonfizetett söpredéket, hogy hisztériázzanak a demokrácia ellen.
 • Varga Judit lesz az igazságügyi miniszter
  Varga Juditot, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkárát jelöli igazságügyi miniszternek Orbán Viktor miniszterelnök, miután a jelenlegi tárcavezető, Trócsányi László elfoglalja képviselői helyét az Európai Parlamentben – derült ki szerda délután.
 • Kocsis: a legalkalmatlanabb lett az ellenzék főpolgármester-jelöltje
  A legalkalmatlanabb fővárosi polgármester lett az ellenzék jelöltje - reagált a Fidesz budapesti elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában szerda este az előválasztásra. Kocsis Máté hozzátette: Gyurcsány Ferencnek mindegy volt ki nyer, mert "Karácsony Gergely pórázának a végén is Gyurcsány Ferenc áll".
 • Gyurcsány Ferenc markában a szocialista szavazók
  Az európai parlamenti választásokon elért eredményének köszönhetően a Demokratikus Koalíció és Gyurcsány Ferenc minden korábbinál közelebb került ahhoz, hogy stabilan a baloldal vezető, sőt idővel kizárólagos erejévé váljon. A jelenség részben a politikai környezet számukra kedvező alakulásával, részben pedig tudatos taktikai döntések sorával magyarázható – írja legfrissebb közleményében a Századvég.
MTI Hírfelhasználó