Ikonosztázszentelés Hajdúszoboszlón
A templom a legfontosabb hely életünkben - mondta Kocsis Fülöp görög katolikus érsek-metropolita vasárnap azon a püspöki szent liturgián, amelynek keretében megszentelték a Latorcainé Újházi Aranka által készített és a templomnak ajándékozott ikonosztázt.
2017. február 12. 21:10

Az érsek-metropolita beszélt a templomba járás fontosságáról, kijelentve: a fiatalokat annyi minden elcsábítja, többek között a kábítószer, ami miatt eltékozolják az értékeket, az Istentől kapott kegyelmet.

Kocsis Fülöp egyúttal hálát adott az ikonosztáz készítőjének és adományozójának. A jelenlévők figyelmébe ajánlotta, hogy "ne maradjon ki életükből vasárnaponként a templomba járás, mert nélküle nem tudják megélni az Istenhez való tartozást, hiszen ez a legfontosabb hely életünkben."

Fekete András, a hajdúszoboszlói parókia parókusa méltatta az ikonfestőt, aki a végtelenben gondolkodik, Isten embereként pedig annak kedvében jár.

A szent liturgián részt vett Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár és Latorcai Csaba, kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár.

mti
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Semmi esélye a habarékellenzéknek az egységes jobboldallal szemben
  Kormányzásképtelen a baloldalon az a hatalomtechnikai alkukon alapuló ellenzék, amelynek sem közös ideológiája, sem közös víziója nincsen – véli Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint az egység mára egyértelműen a jobboldal sajátossága, az Orbán Viktor által létrehozott jobboldali szövetség pedig rendkívül sikeres, a mostani parlamenti ciklus felénél is a biztos pártválasztók között ötven százalék feletti támogatottsággal bír.
 • Fiataloknak kínál élményeket hazánkban a várjárás
  A nagyvázsonyi vár felújításának eredményeként nőni fog a térség gazdasági vonzereje és munkahelyteremtő képessége - hangsúlyozta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.
 • Egyetlen kézbe került Európa szuperexpressz gyártása
  Meglepetés: engedélyezte az Európai Bizottság a Bombardier felvásárlását a francia szuperexpressz gyártójának.
MTI Hírfelhasználó