Ikonosztázszentelés Hajdúszoboszlón
A templom a legfontosabb hely életünkben - mondta Kocsis Fülöp görög katolikus érsek-metropolita vasárnap azon a püspöki szent liturgián, amelynek keretében megszentelték a Latorcainé Újházi Aranka által készített és a templomnak ajándékozott ikonosztázt.
2017. február 12. 21:10

Az érsek-metropolita beszélt a templomba járás fontosságáról, kijelentve: a fiatalokat annyi minden elcsábítja, többek között a kábítószer, ami miatt eltékozolják az értékeket, az Istentől kapott kegyelmet.

Kocsis Fülöp egyúttal hálát adott az ikonosztáz készítőjének és adományozójának. A jelenlévők figyelmébe ajánlotta, hogy "ne maradjon ki életükből vasárnaponként a templomba járás, mert nélküle nem tudják megélni az Istenhez való tartozást, hiszen ez a legfontosabb hely életünkben."

Fekete András, a hajdúszoboszlói parókia parókusa méltatta az ikonfestőt, aki a végtelenben gondolkodik, Isten embereként pedig annak kedvében jár.

A szent liturgián részt vett Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár és Latorcai Csaba, kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár.

mti
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó