Sértette a PC-t az ügyvéd szélsőséges füllentése
Pénzt fizetnek neki azért, hogy védje ügyfele érdekeit, és ennek érdekében a legvadabb füllentésekkel is kiállhat a nyilvánosság elé.
2017. február 17. 16:46

Politikailag inkorrekt, amit egy szélsőséges politikus – egyébként tehetséges – ügyvédje belefüllentett a magyar nyilvánosságba. Valószínűleg a kamarának kellene lépnie, ekkorát lódítani ugyanis nem szabad, a gurításnak is van határa.

Lejáratta az ügyvédi hivatást.

Önmagában szellemi környezetszennyezést okoz, hogy egy-egy igazságszolgáltatási folyamatban az ügyész és a bíró nem szólalhat meg nyilvánosság előtt, az ügyvéd azonban szabadon lódíthat, füllenthet, nagyot mondhat.

Az ügyvéd pénzért felkért ember.

Pénzt fizetnek neki azért, hogy védje ügyfele érdekeit, és ennek érdekében a legvadabb füllentésekkel is kiállhat a nyilvánosság elé, a legszélsőségesebb ferdítésekkel is belecsúnyíthat az eljárásba, lódításhoz való jogát az alkotmány védi.

Fizetett füllentő is lehet egy ügyvéd – ha bűnözőt véd.

Ez a szakmája, hivatása, feladatköre. Végezheti jól, zseniálisan, és úgy, hogy közben megfelel az ügyvédi etikának. Nem szabad egy ügyvédet hibáztatni azért, hogy a térfigyelő kameráknak is lódít, s hogy minden eléje tett mikrofonba belesulykol egy füllentést.

Gratulálni kell neki, sőt tisztelni is kell egyes esetekben.

Helyzete azonban nagy társadalmi kárt okoz, mert szabadon nagyot mondhat, és nincs ellenpont a nyilvánosságban. Rengeteg torzítást helyeznek el az emberek agyában. Többszörös gyilkost is a legártatlanabb áldozatnak festenek le.

Szellemi környezetszennyezést végeznek.

Erről azonban nem az ügyvédek tehetnek, hanem az a jogi környezet, amelyben az egyik félnek a legvadabbul szabad füllenteni, a másik félnek azonban hallgatnia kell. Mármint a nyilvánosság előtt. A testület előtt rendben van a dolog: ott mind a két fél beszélhet szabadon.

A metrócsalás ügyében szellemi környezetszennyezés történt.

A szélsőséges politikust a metrócsalásban „nemterheli felelősség politikai és jogi értelemben sem, hiszen csak protokolláris szerepe volt.” Ezt a bődületes ostobaságot helyezte el a nyilvánosságban egy neves ügyvéd.

Valószínűleg az ügyvédi kamarának kell lépnie.

Ez a lódítás ugyanis megsérti a politikailag korrekt – PC – megnyilatkozásokhoz fűződő általános, nemzetközi követelményt. Ekkorát gurítani nagy nyilvánosság előtt rombolja a társadalom szellemi állapotát.

„Csak protokolláris szerepe volt…”

Eszerint évtizedeken át „csak protokolláris szerepért” kapta a brutálisan magas fizetést és a busás költségtérítését a szélsőséges politikus. Semmi komoly szerepe nem volt a nagyváros életében, csupán pózolt, ripacskodott.

És félrevezette a választókat is.

Amikor a tettek emberének füllentette magát, akkor is, „hiszen csak protokolláris szerepre” utalhatott, protokolláris „tetteket” hajtott végre, bohóckodott, szerepet játszott, a valós történéseket mások irányították.

Aba Botond ezt másként érzékelte annak idején.

„Azt pedig, hogy Aba Botond korábbi BKV-vezér miért állította, hogy a Városháza erős befolyással volt minden döntésükre”, a szélsőséges politikus „nem kommentálta” – írja a sajtó.

A hallgatás ebben az esetben beismerés volt.

Ehhez joga van egy szélsőséges politikusnak, s ezzel nem szennyezi a szellemi környezetet: a hallgatással igazat „mond”, beismer. Épp ezzel is érzékelteti, hogy ügyvédjének szélsőséges nagyot mondása sérti a politikailag korrekt beszéd követelményét.

Valószínűleg a kamarának kell lépnie, hogy megvédje az ügyvédi hivatás tekintélyét.

Kovács G. Tibor
megmondó
Azért is orvosi eset, mert memóriája kórosan gyönge. Polgárháborús hangulatot ugyanis éppen ő keltett 2006. október 23-án.
 • Hattyú-Doll?
  Alighanem a hattyúdala lesz Thomas Doll edzőnek az Európa Liga selejtező második fordulójának visszavágója Herningben.
 • Újabb izmus az EU-ban: idiotizmus
  Az elmúlt évszázad még a legrokonszenvesebb izmus, a humanizmus fogalmát is beszennyezte, mert ezt a szép eszmét megélhetési humanisták sajátították ki.
 • A 2006-os terrorkormányzás
  Az egészen durva kettős mérce azt mutatja, hogy rejtett érdekcsoport próbálja rombolni Magyarországot.
 • Háború előkészülete zajlik térségünkben
  Úgynevezett „migránsfalvakat” akarnak létrehozni, megsértve adott államok területi integritását. Háborúk kezdődtek ekként évezredek óta.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI