Sértette a PC-t az ügyvéd szélsőséges füllentése
Pénzt fizetnek neki azért, hogy védje ügyfele érdekeit, és ennek érdekében a legvadabb füllentésekkel is kiállhat a nyilvánosság elé.
2017. február 17. 16:46

Politikailag inkorrekt, amit egy szélsőséges politikus – egyébként tehetséges – ügyvédje belefüllentett a magyar nyilvánosságba. Valószínűleg a kamarának kellene lépnie, ekkorát lódítani ugyanis nem szabad, a gurításnak is van határa.

Lejáratta az ügyvédi hivatást.

Önmagában szellemi környezetszennyezést okoz, hogy egy-egy igazságszolgáltatási folyamatban az ügyész és a bíró nem szólalhat meg nyilvánosság előtt, az ügyvéd azonban szabadon lódíthat, füllenthet, nagyot mondhat.

Az ügyvéd pénzért felkért ember.

Pénzt fizetnek neki azért, hogy védje ügyfele érdekeit, és ennek érdekében a legvadabb füllentésekkel is kiállhat a nyilvánosság elé, a legszélsőségesebb ferdítésekkel is belecsúnyíthat az eljárásba, lódításhoz való jogát az alkotmány védi.

Fizetett füllentő is lehet egy ügyvéd – ha bűnözőt véd.

Ez a szakmája, hivatása, feladatköre. Végezheti jól, zseniálisan, és úgy, hogy közben megfelel az ügyvédi etikának. Nem szabad egy ügyvédet hibáztatni azért, hogy a térfigyelő kameráknak is lódít, s hogy minden eléje tett mikrofonba belesulykol egy füllentést.

Gratulálni kell neki, sőt tisztelni is kell egyes esetekben.

Helyzete azonban nagy társadalmi kárt okoz, mert szabadon nagyot mondhat, és nincs ellenpont a nyilvánosságban. Rengeteg torzítást helyeznek el az emberek agyában. Többszörös gyilkost is a legártatlanabb áldozatnak festenek le.

Szellemi környezetszennyezést végeznek.

Erről azonban nem az ügyvédek tehetnek, hanem az a jogi környezet, amelyben az egyik félnek a legvadabbul szabad füllenteni, a másik félnek azonban hallgatnia kell. Mármint a nyilvánosság előtt. A testület előtt rendben van a dolog: ott mind a két fél beszélhet szabadon.

A metrócsalás ügyében szellemi környezetszennyezés történt.

A szélsőséges politikust a metrócsalásban „nemterheli felelősség politikai és jogi értelemben sem, hiszen csak protokolláris szerepe volt.” Ezt a bődületes ostobaságot helyezte el a nyilvánosságban egy neves ügyvéd.

Valószínűleg az ügyvédi kamarának kell lépnie.

Ez a lódítás ugyanis megsérti a politikailag korrekt – PC – megnyilatkozásokhoz fűződő általános, nemzetközi követelményt. Ekkorát gurítani nagy nyilvánosság előtt rombolja a társadalom szellemi állapotát.

„Csak protokolláris szerepe volt…”

Eszerint évtizedeken át „csak protokolláris szerepért” kapta a brutálisan magas fizetést és a busás költségtérítését a szélsőséges politikus. Semmi komoly szerepe nem volt a nagyváros életében, csupán pózolt, ripacskodott.

És félrevezette a választókat is.

Amikor a tettek emberének füllentette magát, akkor is, „hiszen csak protokolláris szerepre” utalhatott, protokolláris „tetteket” hajtott végre, bohóckodott, szerepet játszott, a valós történéseket mások irányították.

Aba Botond ezt másként érzékelte annak idején.

„Azt pedig, hogy Aba Botond korábbi BKV-vezér miért állította, hogy a Városháza erős befolyással volt minden döntésükre”, a szélsőséges politikus „nem kommentálta” – írja a sajtó.

A hallgatás ebben az esetben beismerés volt.

Ehhez joga van egy szélsőséges politikusnak, s ezzel nem szennyezi a szellemi környezetet: a hallgatással igazat „mond”, beismer. Épp ezzel is érzékelteti, hogy ügyvédjének szélsőséges nagyot mondása sérti a politikailag korrekt beszéd követelményét.

Valószínűleg a kamarának kell lépnie, hogy megvédje az ügyvédi hivatás tekintélyét.

Kovács G. Tibor
megmondó
Korruptak voltak Honecker alatt, korruptak voltak Medgyessy alatt, és „megbízhatóak”újabb bő évtized elteltével Brüsszelben az Európai Unió égisze alatt is.
 • Soros után
  „A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki nem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.”
 • Resurrexit tertia die
  Protonok, elektronok, neutronok élettelen parányaiból ragyog fel a csodálatos, megfoghatatlan, de azért körülírható és csodálatos érték: a szeretet.
 • Korlátozni a napi hülyeséget
  Állítólag Einstein mondotta egyszer, hogy a világűr és az emberi butaság végtelen – de különösen az utóbbi.
 • Gyűlölet és politika
  A kis párt elnöke utóbb bebújt egy pénzember hóna alá, olyan milliárdos hajlatába, amely figura korábban a nagy párt elnökének bizalmasa, diáktársa volt.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI