Nagy Szeder István emlékkonferencia lesz a Retörkiben
Meghívó a születésének 110. évfordulójára rendezett Nagy Szeder István emlékkonferenciára.
2017. február 28. 13:06

Időpont: 2017. március 8. szerda 9.00-12.00  Helyszín: Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) 1062 Budapest, Andrássy út 100.

A megjelenteket köszönti: Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója.

A rendezvényen előadást tart: Gazsó L. Ferenc, az MTI igazgatója; Lezsák Sándor,  az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője; M. Kiss Sándor, a RETÖRKI tudományos főigazgató-helyettese; Pajor Kálmán, Kiskunhalas egykori alpolgármestere; Zelei Miklós író, költő, újságíró..

A konferencián levetítésre kerül a 2002-ben készített Mese a demokráciáról szóló dokumentumfilm.

A férőhelyek korlátozottak. Részvételi szándékát legkésőbb március 1-ig jelezze az alábbi email címen: Hágen Ádám hagen.adam.me@gmail.com

Minden Érdeklődőt szeretettel várnak.

gondola
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Irányváltásra van szükség az európai politikában
  Teljesen egyértelmű, hogy az energetikai szankciók tönkreteszik az unió gazdaságát - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerda reggel a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.
 • Karácsonyék kirúgással fenyegetik a sztrájkolókat
  Amit kifogásolnak, hogy a cég felvett ellenőröket, jórészt nyugdíjas rendőröket, akiknek az a dolguk, hogy kocsival mennek a szemétszállító autó után, ellenőrizve, hogy kapnak-e pénzt a kukások, avagy sem, be van-e jelentve az a kuka, amit kiürítenek, avagy sem. Az ellenőrök viszont 100-150 ezerrel többet keresnek, mint maguk a kukások.
 • A tudomány alapjait vizsgálták a díjazott kvantumfizikusok
  A kvantumfizikai véletlen szerepének pontosításában végeztek döntő fontosságú kísérleteket a fizikai Nobel-díjjal kitüntetett tudósok, akiknek az eredményei alapvető jelentőségűek a kvantuminformatika fejlődésében és a kvantumtitkosításban is - mondta Csanád Máté fizikus, az ELTE Természettudományi Kar Fizikai Intézet Atomfizikai Tanszékének egyetemi tanára az MTI-nek.
MTI Hírfelhasználó