Miskolc város és vonzáskörzete iparszerkezetének átalakulásáról
Miskolc és vonzáskörzete iparszerkezetének átalakulásáról, az egykori Lenin Kohászati Művek (LKM) megsemmisítésének körülményeiről szól a tanulmány
2017. február 28. 19:13

„Elemi emberi kötelességünk, hogy kellő történeti hűséggel elszámoljunk egy-egy megélt, általunk is befolyásolt jelentős kortörténetről, és az is, hogy annak tapasztalatait továbbadjuk utódainknak. A legutóbbi évtizedek radikális változásai objektív számbavételére a közelmúltban jött létre a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum. Az intézet főigazgatójánál, Bíró Zoltánnál kezdeményeztem a címben szereplő témában egy felmérő munkát. Ez alapján legjobb szakembereik bevonásával elindították a kutatást. A kutatómunka első szakasza lezárult, amelyet egy kerekasztal konferencián a Miskolci Akadémiai Területi Bizottság (MAB) székházában összegeztünk. Az eddigiek is számos olyan tapasztalattal szolgálnak, amelyeket – megítélésünk szerint – érdemes közzétenni.” 

Ezt a tanulmányt ajánljuk most figyelmükbe, mely teljes terjedelmében megtalálható a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI) archívumának http://archivum.retorki.hu/ internetes oldalán a tanulmányok menüpont alatt.

Miskolc város és vonzáskörzete iparszerkezetének átalakulásáról, kiemelten az egykori Lenin Kohászati Művek (LKM) állami vállalat megsemmisítésének körülményeiről – tanulmányt Drótos László kohómérnök, az egykori LKM utolsó (1982–88 években) volt vezérigazgatója és a RETÖRKI felmérést végző kollektívája nevében: Lóránt Károly villamosmérnök-közgazdász írták.

gondola
  • Orbán: A baloldal be akarja hozni a migránsokat
    Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában.
  • A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítása a fő cél
    A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítását említette a három hét múlva esedékes önkormányzati választások előtti legfőbb feladatnak egy szombati budapesti sajtótájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.
  • Felívelő korszak elején az ország
    Magyarország megmutatta, hogy sikeres lehet a családokra építő és a bevándorlást elutasító politika, emiatt támadják hazánkat Brüsszelben. Demokratának lenni azonban annyit jelent, hogy nem félünk, ezért kiállunk az igazunkért – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Varga Judit, akit az igazságügyi miniszteri feladatairól és a közelgő önkormányzati választásról is kérdeztünk.
MTI Hírfelhasználó