2020-ra erősödhet a magyar gazdaság
A nagyvállalatok többsége 310 forint körüli euró árfolyam stabilizálódását feltételezi az év első felében – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index kutatás legutóbbi adataiból.
2017. március 11. 13:07

A KSH legfrissebb, szezonálisan és naptárhatással kiigazított adata szerint a bruttó hazai termék volumene 2016 IV. negyedévében 0,4 %-kal haladta meg az előző év azonos időszakát, míg tavaly összességében 1,5%-kal emelkedett a GDP.

A K&H nagyvállalatok körében végzett felmérése szerint az idei év is hasonlóan alakulhat, hiszen leginkább a jelenlegi gazdasági növekedés folytatódásával terveznek a nagyvállalati döntéshozók. „2017-re stabil kilátásai vannak a legnagyobb hazai cégeknek, hiszen közel kétharmaduk (65%) a jelenlegi növekedési ütem folytatódásában bízik, miközben minden negyedik vállalat intenzívebb gazdasági bővülést feltételez.

A következő három évet tekintve viszont optimistábbak a vállalatvezetők. Legnagyobb arányban (45%) ugyan 2020-ra is a mostani növekedési ütem folytatódására számítanak, közel ugyanennyien (40%) azonban a jelenlegi 1,5%-os teljesítménynél erőteljesebb bővülésre számítanak.

Ezzel egybecseng az Európai Bizottság várakozása is, amely szerint 2018-ban már 3,2%-kal nőhet a magyar gazdaság” – részletezte az eredményeket Hodina Péter, a K&H Vállalati értékesítési igazgatóságának vezetője.

K&H
MTI Hírfelhasználó