Államfőt választ ma az Országgyűlés
Hétfőn választ államfőt a következő öt évre az Országgyűlés. Több parlamenti bizottság is tart ülést a héten, többek között a Gazdasági bizottság keddi ülésének napirendjén Medgyessy Péter volt miniszterelnök meghallgatása szerepel, az Európai Csalás Elleni Hivatal 4-es metró beruházásáról készült elmarasztaló jelentése ügyében.
2017. március 13. 08:11

Napirend előtti felszólalásokkal kezdődik ma az Országgyűlés ülése, amit az államfő-választás követ. Fél 10-kor az ülést vezető házelnök bejelenti, hogy hány jelölt gyűjtötte össze a szükséges ajánlásokat, majd várhatóan Áder János és Majtényi László egymás után megtartja negyed órás beszédét. Ezt titkos szavazás követi, a szavazás első fordulóján a győztesnek kétharmados támogatást kell szereznie. Ha ez az egyik jelöltnek sem sikerül, a második fordulóban már elegendő az egyszerű többség. Délután 1 órakor várható az eredményhirdetés.

Mindezt az ülésteremben negyed kettőtől a kérdések és az azonnali kérdések órája követi. Várhatóan ennek keretében Orbán Viktor miniszterelnök is válaszol több ellenzéki felvetésre. Mindemellett több parlamenti bizottság is tart ülést a héten. Az Igazságügyi bizottság mai ülésén három törvényjavaslatot vitat meg, a Gazdasági bizottság holnapi ülésének napirendjén pedig Medgyessy Péter volt miniszterelnök meghallgatása szerepel, az Európai Csalás Elleni Hivatal 4-es metró beruházásáról készült elmarasztaló jelentése ügyében.

InfoRádió