Botka kudarca miatt új stratégia az MSZP-ben
Botka László eddig teljesen eredménytelen taktikája miatt új stratégiára van szüksége az MSZP-nek, a párt ezért kezdi el a Tegyünk igazságot! című kampányt – ismerték el a Magyar Időknek vezető szocialista politikusok. Véleményük szerint csak ősszel, újragondolva lehet tárgyalóasztalhoz ülni a baloldali ellenzéki pártokkal. Addigra tisztulhat a kép a Momentummal, illetve Gémesi György és Pukli István új pártjával kapcsolatban is.
2017. március 17. 12:38
Tegyünk igazságot! szlogennel országos politikai kampányt, országjárást indít az MSZP – jelentette be Molnár Gyula, a párt elnöke és Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje. Molnár Gyula közölte: a kampányban azt akarják megmutatni, hogyan lehet Magyarországból egy igazságosabb országot csinálni. Szerinte a kormány „fordított Robin Hoodként” működik, a szegényektől elvett pénzt osztják szét a gazdagok között. Az MSZP teljes szervezete részt vesz a kampányban, amellyel támogatást akarnak gyűjteni politikájukhoz, illetve Botka László miniszterelnök-jelöltségéhez – mondta Molnár, jelezve, hogy ebben az időszakban a politikai tárgyalásokat nem folytatják.
 
Botka szerint a magyarok legnagyobb baja, hogy az igazságtalan kormánypolitika elképesztő mértékben növelte a szegénységet. A politikus elmondta: a legmagasabb jövedelműek­nél bevezetnék a luxusadót, ebből évente 300 milliárd forint folyna be, amiből csökkenteni lehetne az átlag alatti jövedelműek adóterhelését. Az MSZP a 100 millió forint feletti vagyonok, az egymillió forint feletti havi jövedelmek és tízmillió forintnál értékesebb luxus vagyontárgyak megadóztatásán gondolkodik. Botka szerint a Fidesz adópolitikája kizárólag a legmagasabb jövedelmű családokat támogatta.
 
– Még több százezer választót meg kell nyerni a baloldali politikához – mutatott rá, jelezve, az ajtaja nyitva áll, és ha valaki végiggondolja, hogy a korábbi stratégiája nem vezetett eredményre, akkor meg fognak állapodni.
 
MSZP-s elnökségi és választmányi forrásaink azonban elismerték: Botka taktikája nem vezetett eredményre, hiszen korábban arról volt szó, hogy március 15-ig valamennyi lehetséges szövetségessel megállapodik, ám ebből semmi sem lett. A párt ezért döntött új stratégia mellett. – Persze mondtuk azt is, hogy Laci tavaszig állapodik meg a többiekkel, de nem valószínű, hogy a DK-sok május elsejére rájönnek, hogy nem is szeretik annyira Gyurcsányt – fogalmazott egyikük.
 
Forrásaink szavaiból kiderült, vannak kétségek, hogy Botkának sikerül-e nyolcszázezer új szavazót szereznie, azaz „olyan embereket, akik eddig sohasem szavaztak az MSZP-re”. Egyikük szerint nem véletlen, hogy Molnár Gyula korábban arról beszélt: az ő feladata, hogy stabilizálja az MSZP támogatottságát, Botkáé pedig az, hogy új szavazókat hozzon. Forrásaink azt valószínűsítették: legkorábban ősszel lehet tárgyalóasztalhoz ülni az ellenzéki pártokkal. 
Addigra tisztulhat a kép a Momentummal, illetve Gémesi György és Pukli István új pártjával kapcsolatban is.
 
Buzizott az Együtt képviselője
 
– Ott van a Szájer, őt sem bántja senki, mégis homokos fideszes – mondta Mérő Péter Ferenc, az Együtt XVIII. kerületi önkormányzati képviselője abban a videóban, amelyet a Pesti Srácok.hu készített a március 15-i állami ünnepségen, ahol Juhász Péter vezetésével kifütyülték a miniszterelnököt. A portál szerint Mérő szintetikus gyorsító hatása alatt állhatott, ugyanis folyamatosan táncolva nyilatkozott. Megjegyezték azt is, hogy a politikusnál a „liberális tolerancia megnyilvánulása”, hogy a nyaka előtt elhúzott kezével jelzi: ha hatalomra kerülnek, el lesz vágva Orbánék torka. 
Magyaridok.hu
megmondó
Miért fogadnak demokratikus intézményben tőzsdespekulánst? Erre a kérdésre nem lehet politikailag korrekt – PC – feleletet adni.
 • Olimpiarombolás: mögöttes erők
  A több évszázados hungarofób indulat most is felsistergett.
 • Nyelvi bűnözés
  A sokszínűséget hozza-e el, ha a gyilkost „fiúnak” nevezi, a bűnözőt „”fiatalnak” titulálja egy szerv?
 • A liberalizmus egyik alapelve: a korrupció
  Korruptak voltak Honecker alatt, korruptak voltak Medgyessy alatt, és „megbízhatóak”újabb bő évtized elteltével Brüsszelben az Európai Unió égisze alatt is.
 • Soros után
  „A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki nem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.”
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI