Nincs sikeres politika az emberek támogatása nélkül
Az emberek támogatása nélkül nem lehet politikát sikerre vinni – mondta Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában, a nemzeti konzultációról beszélve.
2017. április 2. 09:15
Az államtitkár felidézte, nagyon fontos, alapvetően az ország jövőjét meghatározó kérdésekről kérik az emberek véleményét.
 
Az illegális bevándorlásról szólva kifejtette: Magyarországot próbálják arra kényszeríteni Brüsszelből, hogy fogadja be a bevándorlókat. Legutóbb a strasbourgi bíróság első fokú döntése kötelezné arra az országot, hogy ne a tranzitzónákban folytassa le az eljárást, hanem engedje be a migránsokat.
 
Ez ellen a leghatározottabban fel kell lépni – hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, hogy Magyarország megvédéséhez szükség van a magyar emberek véleményére.
 
A rezsicsökkentéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: az Európai Unió elvenné a szabályozás jogát, Magyarország szabadáras energiaárakkal szembesülne, ami nyilván áremelést jelentene.
 
Tuzson Bence kitért arra, a politikára befolyással lévő, „magukat civileknek nevező aktivista csoportokról” nem tudni, hogy milyen támogatásból, kinek az érdekében végeznek tevékenységet. Az államtitkár alapvetőnek nevezte egy átlátható szervezeti struktúra létrehozását.
 
Beszélt arról is, hogy Brüsszel a Magyarország által alkalmazott munkahelyteremtési támogatásokat általános tiltás alá akarja vonni, ami ellen tiltakozni kell.
 
A kormány az adócsökkentés politikáját tovább kívánja vinni, Brüsszel azonban „lopakodó jogalkotással” szeretné elérni, hogy az adómeghatározás joga hozzá kerüljön. Ez ellen szintén a leghatározottabban fel kell lépni, mert akkor az ország nem tudja tartani azt a gazdasági pályát, amely erősödő Magyarországot vetít előre – hangsúlyozta Tuzson Bence a nemzeti konzultációval kapcsolatban.
hirado.hu - Kossuth Rádió Vasárnapi Újság
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó