Egyedülálló a kormány családpolitikája
A Corvinus Egyetemen egy olyan szak indul, mely alapvetően közgazdászdiplomát ad, de a hallgatók választhatják a családpolitikát mesterképzésként, ennek hangsúlyos demográfiai, szociológiai és családtanulmányi aspektusai lesznek – jelentette ki Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.
2017. április 9. 09:05

Hozzátette: tudományos ismereteket nyújtanak azoknak a fiataloknak, akik felismerték, itt olyan kérdésekről van szó, melyek sorskérdések, és nem csak Magyarország, hanem a világnak a jövőjét határozzák meg.

Fogyatkozik-e hosszú távon Európa népessége vagy képesek vagyunk fenntartani magunkat? Meg tudunk-e újulni vagy maradunk egy elöregedő kontinens? A családokat legyengítjük, csak az egyéni boldogulásra koncentrálunk vagy képesek vagyunk a közösségek érdekeit is szem előtt tartani? Ezek a kérdések az államtitkár szerint az elkövetkező évtizedek sorskérdései lesznek.

Beszélt arról is, hogy liberális körökben sokszor szitokszónak tartják a család fogalmát. Az államtitkár ugyanakkor értékteremtésnek nevezte, ha segítünk valakinek büszkének lenni, mert gyermekeket nevel, gondoskodik a beteg, idős szüleiről, jó kapcsolatot ápol a testvéreivel, ha az ünnepeket családi körben üli meg és nem egy szál magában, ha a családi értékek számára fontosak, és azokat ápolandónak tartja.

Az erős családokon keresztül tudjuk megerősíteni Magyarországot, a magyar nemzetet – szögezte le.

A magyar kormánynak olyan családpolitikája van, ami nemzetközi szinten is egyedülálló, sokoldalú és bőkezű. Mi GDP-arányosan majdnem az OECD-átlag kétszeresét fordítjuk családtámogatásra, 2010-hez képest mostanra majdnem a másfélszeresére sikerült megemelni a családtámogatásra fordítandó kiadásokat – sorolta.

Minden gyermek érték. Érték a család és a társadalom számára. Mi a gyermekvállalást erkölcsi és anyagi értelemben is elismerjük. Igyekszünk megadni minden segítséget azoknak, akik gyermeket vállalnának, de ez valamilyen anyagi akadályba ütközik. Erről szól a családi otthonteremtési kedvezmény, a családi adókedvezmény, a bölcsődék építése, a munkahelyi kedvezmények – hangoztatta.

Mindezek közül kiemelte a csokot, és elmondta, hogy az indulás óta az igénylések már átlépték a 100 milliárd forintos határt. Ez több mint 40 ezer családnak jelent segítséget, 90 ezer gyermek lakhatási körülményei javulnak.

Megemlítette: a csalad.hu-ról elérhető egy oldal, mely a csokkal kapcsolatos fontos információkat, tapasztalatokat tartalmazza.

hirado.hu - Kossuth Rádió Vasárnapi Újság
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Vakond a titkosszolgálatok világában
  Nem fogadhatjuk el, hogy az amerikai titkosszolgálati közösség egyik nyíltan deklarált fedőszervezete, a Natio­nal Endowment for Democracy (NED) továbbra is aktívan dolgozzon a magyar belpolitika számukra kívánatos irányba befolyásolásán, megváltoztatásán. Mert miként lehet értelmezni azt, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester a mai napig ennek a szervezetnek az ösztöndíjasa? – veti fel Horváth József.
 • Wolfgang Schüssel kapta idén a Petőfi-díjat
  Wolfgang Schüssel, Ausztria volt szövetségi kancellárja vehette át a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány Petőfi-díját csütörtökön, a budapesti Terror Háza Múzeumban rendezett ünnepségen.
 • A baloldal irányítja a tüntető álcivileket
  Baloldali pártok állnak a pedagógustüntetéseket szervező Tanítanék Mozgalom mögött. A hangfelvétel azt bizonyítja, hogy Tordai Bence adott tanácsokat az álcivil mozgalomnak arra, hogyan kezeljék a hétfői parlamenti botrányukat, mit mondjanak az újságíróknak.
MTI Hírfelhasználó