Nem gyengíti a kormánypártokat a tüntetéssorozat
Az államfő által aláírt felsőoktatási törvény módosítása átláthatóbbá tenné a CEU működését és a korábbi privilegizált helyzetet szabályozott mederbe terelné. Ezt a tiltakozók és Soros György is tudja – jelentette ki Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
2017. április 11. 09:54

Megtévesztési kísérlet

Hozzátette: szemben állunk egy nemzetközi szempontból is nagynak tűnő, komoly csatornákkal bíró nemzetközi hálózattal, mely sajátos ideológiát követ. Itt egy megtévesztési kísérletet látunk. Mintha el akarnák hitetni a magyar emberekkel, hogy nem lesz Közép-Európai Egyetem Magyarországon, holott ez tényszerűen nem igaz.

Jön a tárgyalások szakasza

A tárgyalások szakasza következik, nemcsak a hazai érintettekkel egyeztetnek, hanem az Egyesült Államok illetékeseivel is. Orbán Viktor miniszterelnök és más kormányzati szereplők is jelezték, felelős politikusnak nem állhat szándékában, hogy ellehetetlenítsen bármilyen felsőoktatási, tudományos munkát, nem is erről van szó – emlékeztetett.

Tovább szeletelik a baliiberális tortát

Úgy vélte: az ellenzék szerepét gyakorlatilag átvette a balliberális sajtó. Véleménye szerint amint tárgyalási szakaszba érnek az események, a tiltakozóknak marad majd egy kemény magja, mely bejelenti, hogy politikai ambíciókat dédelget, ezzel tovább osztják az eddig is számos szeletre szétesett balliberális tortát.

Nem inog meg a kormánypárti törzsbázis

Az elemző úgy vélte: a kormánypártoknak elég masszív törzsbázisa van, és a korábbi tiltakozó akciók után is azt láttuk, ez nem igazán inog meg. Egyáltalán nem lehet arról beszélni, hogy ez érdemben determinálná a kormánypárti tábor egységét.

A Jobbik 180 fokos fordulatot vett

Sokkal izgalmasabb kérdés a Jobbik, hiszen a radikális párt vezető politikusai még hónapokkal ezelőtt is olyan interpellációkat adtak be, melyek arról szóltak: miért nem foglalkozik a kormány kiemeltebben a nem kormányzati szervek ügyes-bajos dolgaival Ehhez képest most Vona Gábor felült a félrevezetési akciónak, és teljes mellszélességgel támogatják a tiltakozókat – hívta fel a figyelmet.

Ebben az ügyben is egy nagyon komoly, 180 fokos fordulatot vett Vona Gábor politikája – mutatott rá.

hirado.hu - Kossuth Rádió, 180 perc
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • Dokumentumfilm Batthyány-Strattmann László életéről
  Kiss-Rigó László Szeged-csanádi püspök, az esemény másik fővédnöke arról beszélt, hogy "ezekben a nehéz időkben" külön köszönetet érdemelnek azok, akik egy olyan embernek, mint Batthyány-Strattmann László, nemcsak az emlékét őrzik, hanem az életét és példáját is hozzáférhetővé teszik a mai társadalom számára.
 • Hazánk első szuperszonikus kutatórakétája
  Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
 • Nekünk Magyarország biztonsága az első
  Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában.
MTI Hírfelhasználó