Korlátozni a napi hülyeséget
Állítólag Einstein mondotta egyszer, hogy a világűr és az emberi butaság végtelen – de különösen az utóbbi.
2017. április 11. 15:20

Újabb szellemi mélyrepülés egy uniós tagállam törvényhozásában. Egy szélsőséges párt népszavazást akar tartani atomerőmű-bővítés ügyében. A butaságnak ennél magasabb fokát egy parlamenti párt esetében nem lehet elképzelni.

A demokrácia újabb buktatója.

Immár sokadszorra is kiderült: a demokráciához – sajnos – el kell érni bizonyos szellemi minimumot. Őserdőből előbotorkáló törzzsel nem lehet az európai demokráciát egyik napról a másikra gyakoroltatni.

Mint ahogy flaszterparaszttal sem lehet gyümölcsfát metszetni.

Sok kárt okoz a gyümölcsös kertben, a szőlőültetvényen az oda metszőollóval a kezében beengedett suta flaszterparaszt. Egy-egy család, egy-egy mezőgazdasági üzem jövőjét tönkreteheti a kétbalkezes. A kárt hosszú ideig szenvedik – az ártatlanok.

Milliószorta nagyobb bajt okozhat egy flaszterparaszt az atomiparban.

Szörnyű belegondolni, hogy egy ostoba liba, ahelyett, hogy gyerekeket szülne, hol a mezőgazdaságban, hol az árfolyamkérdésben, hogy a nukleáris ágazatban mondja meg jól képzett, évtizedek óta a szakembereknek, mit kell tenni.

Már a szellemi környezetszennyezése is kárt okozott.

Bődületes balgaságai azonban most átléptek egy érzékeny határvonalat. A butaságmondás joga még az európai demokráciában sem áll fenn az atomipart illetően. Itt a kockázat átsuhan a tagállami határok felett. Az atomfelhő határai ugyanis a szó szoros értelmében légiesítve vannak.

Itt nem földművelésről és pénzügyekről van szó.

A legkomolyabb kockázatok leselkedhetnek társadalmakra, családokra, emberekre. Ezért ha egy hírhedten buta képviselőnő az atomenergia kérdéseiben is el akarja játszani a nagyokost, elsőként saját párttársainak kellene közbelépni.

Állítsák meg az ámokfutót.

Ha ez nem történik meg, mert a párt flaszterparasztokból áll, akkor a szélesebb ellenzéki tábornak kellene megfékezni a szélsőséges – mert szélsőségesen buta – pártpolitikust, és magát a pártot is. Ezzel növekedne az ellenzék tekintélye.

Jobb lenne a demokrácia minősége.

Ha azonban az ellenzék egésze – noha abban kétségtelenül értelmes, felkészült és felelősen gondolkodó politikusok is vannak -, nos ha a teljes ellenzék elárulja az ország érdekeit, és hagyja tombolni a buta képviselőnőt, akkor a parlament egészének kell megvédenie a társadalmat.

Akár törvénnyel is képességeinek megfelelő beosztásba helyezni a flaszterparasztot.

Igen, az Európai Unióban a populizmust – régebben úgy mondtuk: demagógiát – a legmagasabb szinten is buzgón gyakorolják a szélsőségesen korrumpált politikusok, ez nem menti fel adott tagállamok csúcsvezetőségét az ország védelmének kötelességétől.

Az adott országban kell a butákat eltávolítani a törvényhozásból.

Állítólag Einstein mondotta egyszer, hogy a világűr és az emberi butaság végtelen – de különösen az utóbbi. Azaz egy társadalomban együtt kell élni az ostobaság megtestesítőivel, ez így van rendjén, károkozásaikat enyhíteni, ha lehet: kiküszöbölni kell.

Amikor azonban 8 millió ember 200-at választ maga közül, más a helyzet.

Itt már lehet szellemi követelményeket támasztani. Egy olyan politikusnő esetében, aki saját választási körzetében a hatodik lett, listán azonban a törvényhozásba jutott, meg kell vizsgálni szellemi képességeit.

Egy 200 fős válogatottban ugyanis nagy kárt okozhat egy üresfejű.

És egy parlamenti párt, ha ellenzékben van is, egy fordulattal kormánytényező lehet. Ebben az esetben a társadalomra jelentkező veszély beláthatatlan. Ezért a flaszterparasztokból álló párt napi hülyeségeit korlátozni kellene.

E flaszterparaszt bődületes ostobasága ugyanis nemzetbiztonsági kockázat.

Kovács G. Tibor
megmondó
Korruptak voltak Honecker alatt, korruptak voltak Medgyessy alatt, és „megbízhatóak”újabb bő évtized elteltével Brüsszelben az Európai Unió égisze alatt is.
 • Soros után
  „A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki nem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.”
 • Resurrexit tertia die
  Protonok, elektronok, neutronok élettelen parányaiból ragyog fel a csodálatos, megfoghatatlan, de azért körülírható és csodálatos érték: a szeretet.
 • Korlátozni a napi hülyeséget
  Állítólag Einstein mondotta egyszer, hogy a világűr és az emberi butaság végtelen – de különösen az utóbbi.
 • Gyűlölet és politika
  A kis párt elnöke utóbb bebújt egy pénzember hóna alá, olyan milliárdos hajlatába, amely figura korábban a nagy párt elnökének bizalmasa, diáktársa volt.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI