Csaba testvér: Éljünk a lehetőséggel
Csaba testvér mai nagyböjti elmélkedésében arról beszél, Krisztus irgalma, szeretete tisztára tud mosni bennünket.
2017. április 11. 16:31

“Elkezdődött a nagyhét. Itt ülök a gyóntatószékben, és várom a gyónókat. Igen, itt ülök a gyóntatószékben, mert Jézus Krisztus nagypénteken nem elítélte a világot, hanem meghalt az emberekért. Ő nem a mi bírónk, hanem a mi orvosunk.

Olyan szép, hogy nagypénteken Jézus Krisztus mennyei atyjára néz, és imádságos szeretettel kéri, hogy bocsássa meg nekünk bűneinket, mert nem tudjuk, hogy mit cselekszünk. Adná az isten, hogy tudjunk élni ezzel a nagy lehetőséggel. Olyan is az életünk, mint a skarlát, tele van bűnnel, szennyel, mocsokkal, Krisztus irgalma, szeretete tisztára tud mosni bennünket.

Fiam vagy, ma szültelek – mondja a Szentírásban. Igen, mert Isten a pislákoló mécset nem eloltani akarja, a megroppant nádat nem eltörni akarja, hanem azt akarja, hogy életünk legyen, s életünk bőségben legyen. Éljünk a lehetőséggel. Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket nyugodtan, higgadtan. Jézus azt mondja: ha eljöttök hozzám, én tisztára moslak titeket. keresztelő Szent János mondotta, hogy ha mi merjük magunkat vádolni, akkor Isten lesz a mi védőnk. De ha mi csak egyfolytában méregessük magunkat, és próbálunk kibújni a felelősség alól, akkor egészen biztos, hogy az utolsó ítéleten lesz valaki, aki vádolni fog bennünket.

Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket, bánjuk meg őszintén bűneinket, fogadjuk meg, hogy többet soha semmilyen rosszat nem teszünk se magunkkal szemben, se felebarátainkkal szemben. Beszéljük meg ezt őszintén, tiszta szívvel egy szakemberrel, egy pappal. a pap nem bíró, hanem segít talpra állni, segít őszintén megoldani azokat a problémákat, és egészen biztos a végén ad valami elégtételt, valami feladatot, hogy vigyünk egy csokor virágot a felségünknek, vigyük el gyermekünket egyet sétálni, egy fagyira, és ezeket a kis feladatokat ha teljesítjük, akkor számíthatunk arra, hogy isten megbocsájtja bűneinket.

Éljünk a lehetőséggel.”

Médiaklikk
MTI Hírfelhasználó