A legjobb húsvéti családi programok - vidéken
Az összeállításban néhány hétvégi szórakoztató programot gyűjtöttünk egybe Hollókőtől Mezőkövesden át Zalakarosig.
2017. április 15. 17:10

1. Hollókői Húsvéti Fesztivál

A három napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományőrzés és a vidámság ünnepe. Érdekes folklórprogramok, palóc ételek, népszokások, zenei programok, családi- és gyermekprogramok nyújtanak felejthetetlen élményt az idelátogatóknak. A programokról erre a linkre kattintva tudhat meg többet.

2. Matyó húsvét

A Mezőkövesdre látogatók megismerhetik az UNESCO szellemi világörökség részét képző matyó hagyományokat az idén 16. alkalommal megrendezésre kerülő Matyó Húsvéton. A különböző településrészeken változatos program várja az odalátogatókat, a közlekedést kisvonat segíti majd. A teljes program itt nézhető meg.

Férfiak vödörből vízzel locsolnak meg egy fiatal nőt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark skanzenjében 2013. április 1-jén, húsvéthétfőn. MTI Fotó: Kelemen Zoltán GergelyFérfiak vödörből vízzel locsolnak meg egy fiatal nőt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark skanzenjében 2013. április 1-jén, húsvéthétfőn. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

 

3. Ópusztaszeri húsvét

Vasárnap és hétfőn életre kel az ópusztaszeri skanzen. Korhű ruhába öltözött menyecskék és legények elevenítik fel az ősi hagyományokat. Régi módi locsolkodás, muzsikaszó, tojásfestés és sok más érdekes program várja a résztvevőket.

4. Családi Nyúlkergető Hosszú hétvége

A zalakarosi hagyományos nyúlkergető program idén is érdekes programokkal várja a résztvevőket. Az állatsimogató mellett lesznek kézműves foglalkozások, zenei programok és tojásdobálás is. Este a felnőttek bálban felejthetik el a gondjaikat. A teljes program ezen a linken érhető el.

hirado.hu/petofilive.hu
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó