A legjobb húsvéti családi programok - vidéken
Az összeállításban néhány hétvégi szórakoztató programot gyűjtöttünk egybe Hollókőtől Mezőkövesden át Zalakarosig.
2017. április 15. 17:10

1. Hollókői Húsvéti Fesztivál

A három napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományőrzés és a vidámság ünnepe. Érdekes folklórprogramok, palóc ételek, népszokások, zenei programok, családi- és gyermekprogramok nyújtanak felejthetetlen élményt az idelátogatóknak. A programokról erre a linkre kattintva tudhat meg többet.

2. Matyó húsvét

A Mezőkövesdre látogatók megismerhetik az UNESCO szellemi világörökség részét képző matyó hagyományokat az idén 16. alkalommal megrendezésre kerülő Matyó Húsvéton. A különböző településrészeken változatos program várja az odalátogatókat, a közlekedést kisvonat segíti majd. A teljes program itt nézhető meg.

Férfiak vödörből vízzel locsolnak meg egy fiatal nőt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark skanzenjében 2013. április 1-jén, húsvéthétfőn. MTI Fotó: Kelemen Zoltán GergelyFérfiak vödörből vízzel locsolnak meg egy fiatal nőt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark skanzenjében 2013. április 1-jén, húsvéthétfőn. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

 

3. Ópusztaszeri húsvét

Vasárnap és hétfőn életre kel az ópusztaszeri skanzen. Korhű ruhába öltözött menyecskék és legények elevenítik fel az ősi hagyományokat. Régi módi locsolkodás, muzsikaszó, tojásfestés és sok más érdekes program várja a résztvevőket.

4. Családi Nyúlkergető Hosszú hétvége

A zalakarosi hagyományos nyúlkergető program idén is érdekes programokkal várja a résztvevőket. Az állatsimogató mellett lesznek kézműves foglalkozások, zenei programok és tojásdobálás is. Este a felnőttek bálban felejthetik el a gondjaikat. A teljes program ezen a linken érhető el.

hirado.hu/petofilive.hu
 • Rebrov nem "A Nagy Edző"
  Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
 • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
  Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
 • Szent István életműve
  Az egyházszervezet kiépítésével végérvényesen eldőlt, hogy Magyarország a latin rítusú egyház gyermeke lesz és nem a bizánci görögé. E tény jelentősége jóval meghaladja a vallásválasztás kérdését.
 • Erősíteni kell a magyar-német gazdasági együttműködést
  A magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítésének szükségességéről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Sopronban, miután tárgyalt Angela Merkel német kancellárral.
 • Orbán: csak egy Európa van
  Mindig is tudtuk, a kettészakítottság idején is, hogy csak egy Európa van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából tartott ökumenikus istentiszteleten hétfőn, Sopronban.
MTI Hírfelhasználó