Sonkáért szavaztak az MSZP-re Zuglóban?
A múlt vasárnapi zuglói időközi önkormányzati választást az egyik szavazókörben elcsalták – tudta meg a Figyelő Várnai Lászlótól, a CivilZugló Egyesület elnökétől.
2017. április 30. 10:42

A Magyar Idők is megkereste az önkormányzati képviselőt, aki lejátszott egy hangfelvételt, amelyen az hangzik el: „a szomszédasszonyom ajánlotta, hogy 3000 forintért menjek el szavazni, túrót és sonkát osztottak…”. Várnai László szerint a fentiek adhatnak magyarázatot arra, hogy a 14. szavazókör – amelyben kiugróan sok az önkormányzati bérlakás – szavazati arányai irreális mértékben eltérnek a többi szavazókör eredményeitől.

Az itt élők többsége szociálisan hátrányos helyzetű, szegény ember, akik közüzemi és lakásbérleti tartozásaik miatt kiszolgáltatottak. A politikus megjegyezte: a többi szavazókörben általában 40-50 szavazattal szerzett többet a DK–MSZP–Párbeszéd jelöltje, Bitskey Bence, mint a Fidesz–KDNP-s Somodi Zoltán József, a 14-esben több mint négyszer több (214) szavazatot kapott, mint a Fidesz indulója (53 voks).

Várnai László a hangfelvétellel tegnap a helyi választási bizottsághoz fordult, hogy az állapítsa meg a jogszabálysértés tényét és semmisítse meg a 14. szavazókör eredményét. A testület ezt elutasította, mivel szerinte ez már rendőrségi ügy. A képviselő szerint bárki csal, az csalás, ezért kedden feljelentést tesz a választás, népszavazás, európai választás rendje elleni bűncselekmény miatt, és akkor a teljes hanganyagot is megosztja a közvéleménnyel.

Tóth Csaba visszautasítja Várnai László vádjait. Az MSZP zuglói elnöke szerint a hangfelvétel nem bizonyít semmit, szereplői, készítésének helye, ideje nem azonosítható. A szocialista politikus jogi lépéseket helyezett kilátásba.

magyaridok.hu
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó