Sonkáért szavaztak az MSZP-re Zuglóban?
A múlt vasárnapi zuglói időközi önkormányzati választást az egyik szavazókörben elcsalták – tudta meg a Figyelő Várnai Lászlótól, a CivilZugló Egyesület elnökétől.
2017. április 30. 10:42

A Magyar Idők is megkereste az önkormányzati képviselőt, aki lejátszott egy hangfelvételt, amelyen az hangzik el: „a szomszédasszonyom ajánlotta, hogy 3000 forintért menjek el szavazni, túrót és sonkát osztottak…”. Várnai László szerint a fentiek adhatnak magyarázatot arra, hogy a 14. szavazókör – amelyben kiugróan sok az önkormányzati bérlakás – szavazati arányai irreális mértékben eltérnek a többi szavazókör eredményeitől.

Az itt élők többsége szociálisan hátrányos helyzetű, szegény ember, akik közüzemi és lakásbérleti tartozásaik miatt kiszolgáltatottak. A politikus megjegyezte: a többi szavazókörben általában 40-50 szavazattal szerzett többet a DK–MSZP–Párbeszéd jelöltje, Bitskey Bence, mint a Fidesz–KDNP-s Somodi Zoltán József, a 14-esben több mint négyszer több (214) szavazatot kapott, mint a Fidesz indulója (53 voks).

Várnai László a hangfelvétellel tegnap a helyi választási bizottsághoz fordult, hogy az állapítsa meg a jogszabálysértés tényét és semmisítse meg a 14. szavazókör eredményét. A testület ezt elutasította, mivel szerinte ez már rendőrségi ügy. A képviselő szerint bárki csal, az csalás, ezért kedden feljelentést tesz a választás, népszavazás, európai választás rendje elleni bűncselekmény miatt, és akkor a teljes hanganyagot is megosztja a közvéleménnyel.

Tóth Csaba visszautasítja Várnai László vádjait. Az MSZP zuglói elnöke szerint a hangfelvétel nem bizonyít semmit, szereplői, készítésének helye, ideje nem azonosítható. A szocialista politikus jogi lépéseket helyezett kilátásba.

magyaridok.hu
 • Rebrov nem "A Nagy Edző"
  Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
 • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
  Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
 • Mindenki az álszent Richard Gere-en nevet
  Csúcsra jár a részvét-ipar. Most éppen az öregecskedő színészeket vetik be, így Richard Gere is megszakította nyaralását egy migránssimogatás erejéig. Bár csak ne tette volna!
 • Kozma Imre 1989-ről: Új reményt kaptak nálunk a keletnémetek
  Több tízezer keletnémet jött Magyarországra 1989 nyarán, mert az NDK-ban elterjedt a pletyka, hogy pár órára megnyitják az osztrák-magyar határt. Heteket, hónapokat táboroztak itt Magyarországon, hogy aztán innen újból eljussanak hazájuk nyugati részébe.
 • Célt értek a pályázati források
  Közel 190 ezer nyertes pályázat, 1317 milliárd forintnyi meghirdetett és 480 milliárd forint kifizetett támogatás — röviden ez a mérlege a 2014 és 2020 között elérhető Vidékfejlesztési program eddigi eredményeinek.
MTI Hírfelhasználó