Felül kell vizsgálni a Soros-szervezetek támogatását
Mike Lee, Utah állam republikánus párti szenátora a Heritage Foundation egyik rendezvényén megvádolta az Obama-féle Külügyminisztériumot azzal, hogy az USA nemzeti érdekeit háttérbe szorítva, ideologikus politikát folytatott és világszerte baloldali ügyekért küzdött.
2017. április 30. 14:28
A szenátor példaként hozza Kelet-Európa egyes államait, ahol a konzervatív politikusokat a korábbi amerikai külügy valósággal kirekesztette. Főleg Macedónia példáját hozza elő, ahol éppen az amerikai beavatkozás teremtett válságot. Külön kiemeli, hogy a kormányzat által több millió dollárral támogatott Soros-féle szervezetek a sajtóban a Kreml ügynökeiként festették le őt és képviselőtársait, amiért a finanszírozás felülvizsgálatát kérték Rex Tillerson mostani külügyminisztertől.
 
“Az Obama-adminisztráció alatt az amerikai diplomácia – akárcsak a központi kormányzat nagy része – tudatosan más irányt vett, gyakran az alapvető nemzeti érdekek fölé emelve az ideologikus politikát. Bármit is gondol az ember abortuszról, energiaszabályozásról, alternatív családmodellekről, ezek nem alapvető nemzetközi prioritásai az amerikai népnek és nem létfontosságúak az amerikai nemzetbiztonság számára. Ezek hazai politikai viták. Egy kiváltságos, globalista elit kedvenc ügyei” - mondta a szenátor, aki szerint Obama elnök adminisztrációjának nyolc éve alatt mégis ezek az ügyek képezték egy globális átnevelési kampány tartalmát.

„Az amerikai nép által finanszírozva, az amerikai adófizetők által finanszírozva. Akik előtt álcázva tartották mindezt olyan ártalmatlannak hangzó programnevek segítségével, hogy demokráciatámogatás, kormányzati átláthatóság és emberi jogok. Az amerikai diplomatáknak nem szabadna körbeutazniuk a világot balos ügyek támogatásának céljával, az Egyesült Államok nevét és hitelességét, valamint az amerikai adófizetők pénzét felhasználva” – mondta Lee szenátor.

“A délkelet-európai Macedóniában például az egyik legszigorúbb abortuszszabályozás van Európában, valamint egy egykulcsos adórendszer immár közel egy évtizede. Leginkább talán éppen azok a konzervatívok érezhették kiközösítve magukat az Egyesült Államok által 2009 óta, akik olyan országokban élnek, mint Macedónia, Lengyelország vagy Albánia. Amit a Külügyminisztériumban dolgozó progresszívek úgy írhatnak le, hogy „rutinszerű demokratikus és emberi jogi támogatás”, az ezen országok állampolgárai számára gyakran úgy tűnhet, mint bőkezűen pénzelt, kívülről jövő politikai aktivizmus, amely balos ügyek érdekében, balos politikusokkal aláássa nemzetük legitim kormányát és régóta fennálló kulturális normáit. És ki tudná megkérdőjelezni aggodalmaikat, amikor a Külügyminisztérium és a USAID az amerikai adófizetők pénzéből milliókkal támogatott Kelet-Európában olyan jól ismert progresszív pártolókhoz köthető szervezeteket, mint Soros György és az ő Nyílt Társadalom Alapítványa – akik nem csinálnak titkot abból, milyen politikát támogatnak.”

 

epa05713815 US President Barack Obama listens to remarks from US Vice President Joe Biden (not pictured) after Obama awarded Biden the Presidential Medal of Freedom, in the State Dining Room of the White House, in Washington, DC, USA, 12 January 2017. EPA/MICHAEL REYNOLDS EPA/MICHAEL REYNOLDS

EPA/MICHAEL REYNOLDS EPA/MICHAEL REYNOLDS

Mike Lee elmondta, hogy megbízható külügyi tisztviselőktől hallott – nemcsak Európára, de jelentős mértékben az egész világra vonatkozó – aggodalmak miatt márciusban öt kollégájával levélben kérte Rex Tillerson külügyminisztert, hogy vizsgálja felül az emberi jogi és demokráciaprogramok finanszírozását, valamint vessen véget minden olyan gyakorlatnak, amely ártalmas lehet az USA nemzeti érdekeire nézve.

„A minisztérium első reakciója elutasító volt aggodalmainkkal szemben és megtagadta egy ilyen felülvizsgálat lefolytatását. Ehelyett a Soros-szervezetek jelenlegi és egykori munkatársai a sajtóhoz fordultak, azzal vádolva meg a Külügyminisztérium bírálóit, hogy a Kreml ügynökei”.

hirado.hu
 • Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk
  – Kiderült, hogy ott nincs helyünk, ahol a politikai torzsalkodás fontosabb, mint a járvány elleni védekezés – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően, hogy a nagyobbik kormánypárt ma elhagyta a néppárt frakcióját. A politikus szerint egyelőre nem érdemes arról spekulálni, hogy a Fidesz hol folytatja az Európai Parlamentben.
 • Tisztifőorvos: oltási dömpinget terveznek a hétvégén
  Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget tervezünk beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával, az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
 • Orbán Webernek: A Fidesz távozik a néppártból
  Az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja belső szabályzatának megváltoztatása egyértelműen ellenséges lépés a választóinkkal és a Fidesszel szemben.
MTI Hírfelhasználó