Magyarország barátait fogadta Áder János
Egy ország nem csupán térképen körülhatárolt terület, gazdasággal, politikával, kereskedelemmel: van szellemi kisugárzása is, ami képes befolyásolni gazdasági, kulturális és politikai életünket - mondta Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten.
2017. május 5. 14:52

Az államfő feleségével, Herczegh Anitával a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait, és köszöntő beszédében úgy fogalmazott, "önök hisznek a közvetlen tapasztalatok, a kiváló teljesítmények és a személyes kisugárzás sorsformáló erejében, és tudják, hogy a közös munkához a bizalmat, a vitákhoz a józan megértést csak a kölcsönös tisztelet adja meg. A tisztelet ereje pedig annál nagyobb, minél többet tudunk egymásról".

A köztársasági elnök megköszönte a megjelenteknek, hogy hűséges barátai Magyarországnak, és munkájuk, kapcsolataik révén növelik a hazánk iránti érdeklődést, árnyalják a rólunk alkotott képet, öregbítik az ország jó hírét, és jobb időben erősítik kisugárzását.Áder János hozzátette, hogy nem a híradások sokszor felszínes és leegyszerűsítő világában teszik ezt, hanem ott, ahol az igazi értékek kerülnek mérlegre, ahol az elismerés a valódi teljesítménynek szól, ahol a párbeszéd alapja a nyitottság és az őszinte odafigyelés, ahol ugyanazzal a mércével mérjük a magunk és a másik véleményét is.

Az államfő hangsúlyozta: a Magyarország Barátai Alapítvány szervezésében megvalósuló világtalálkozó résztvevői segítenek abban, hogy a magyarok becsülete megmaradjon.

Vizi E. Szilveszter, az alapítvány kuratóriumának elnöke arról beszélt, hogy a világ minden tájáról Budapestre érkezett résztvevők azért jöttek el negyedik alkalommal is, hogy hitet tegyenek a barátság mellett, és hitet tegyenek amellett, hogy szeretik Magyarországot, a magyar kultúrát.

Jelezte, most először nemcsak azokat köszönthetik Budapesten, akik magyar gyökerekkel rendelkeznek, hanem olyanokat is, akik megszerették Magyarországot és a kultúrát.

A Magyarország Barátai Alapítvány negyedik világtalálkozóját tartja május 5-7-én, a konferencián felszólalnak a kormány tagjai.

Az alapítvány hídszerepet vállalt a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarsága között. Küldetése, hogy Magyarország eseményeiről és a magyarok eredményeiről értékközpontú, de pártatlan tájékoztatást nyújtson. Tagjai a világban élő, sikeres és a magyar kultúrát szerető, jelentős külföldön élő magyarok és külföldiek. Az alapítvány a Magyarországról és a magyarokról a világban kialakult képet kívánja teljesebbé, korrektebbé tenni.

A világtalálkozón a magyar tudományról, művészetekről és sportról, valamint a magyar kisebbségekről tartanak kerekasztal-beszélgetéseket, és előadást tartanak a magyar politikai közélet jeles szereplői.

A világtalálkozóra 24 országából kétszáz résztvevő érkezett.

 

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita koccint az alapítvány kuratóriumának elnökével, Vizi E. Szilveszterrel a Magyarország Barátai Alapítvány tagjainak tiszteletére adott fogadáson a Sándor-palotában 2017. május 5-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
   

MTI
  • Maruzsa: a vártnál kevesebb pedagógus vett részt az ingyenes tesztelésen
    A vártnál kevesebb pedagógus vett részt az ingyenes koronavírus-tesztelésen: az óvodai dolgozók 74 százaléka, a tanárok és tanítók 73 százaléka - közölte az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján a köznevelésért felelős államtitkár.
  • Elégedetlen a magyarok többsége az ellenzéki pártok munkájával
    Az ellenzéki pártok 10, sőt 2006-tól számítva 14 év alatt sem tudtak soraik közül felmutatni egy olyan politikust a választók számára, aki képes lett volna a legelutasítottabb magyar baloldali politikustól, azaz Gyurcsány Ferenctől átvenni az ellenzék vezetését – állapítja meg a Századvég Alapítvány kutatása, amely szerint a magyaroknak lesújtó véleményük van az ellenzékről.
  • Trump csak útban volt
    A mainstream elitet nem az zavarta, amit Trump elnök négy év alatt tett, hanem amit még megtett volna.
MTI Hírfelhasználó