Amerikai folkzene Svédországból
Nem kell feltétlenül a tengerentúlra utaznia annak, aki amerikai folkzenét szeretne hallgatni.
2017. május 14. 09:46

Hometown Marie: Wild Side

Nem kell feltétlenül a tengerentúlra utaznia annak, aki amerikai folkzenét szeretne hallgatni. Ugyanis a kontinensünkön is számos olyan zenekar van, amelyik ezt a zenei stílust műveli. Közéjük tartozik a néhány évvel ezelőtt alapított svéd zenekar, a Hometown Marie is. Az együttes – az énekes-dalszövegíró Oskar Östman és a dobos Simon Peterson álmát megvalósítva - egy svéd kisvárosban, Mariestad-ban jött létre. A Hometown Marie számos nagysikerű koncertet adott a tavalyi évben, Svédországban. A koncertezés mellett a muzsikusoknak a stúdiózásra is maradt ideje. Ennek a munkának a kézzelfogható eredménye a közelmúltban megjelent EP, ami a Wild Side címet viseli. A pozícióját tekintve a kis- és a nagylemez közé „ékelődő” EP-n négy számot találhatunk. A repertoárban található dalok közül leginkább a „Run To You” és a címadó „Wild Side” válhat közönség kedvenccé.

Honlap: www.facebook.com/hometownmariesweden

Balladisztikus stílusú lemez a tengerentúlról

Scott Smith: The Sum Of Life

Egy igazán különleges bemutatkozó albummal jelentkezett az amerikai muzsikus, Scott Smith. A The Sum Of Life címet viselő lemezen 10 felvétel kapott helyet. A kiadvány eredetiségét többek között az adja, hogy szinte minden szám más és más zenei stílusban szólal meg. A lemez nyitó felvétele, a címadó „The Sum of Life” például egy folk köntösbe öltöztetett ballada, ami tartalmát tekintve egyfajta életút összegzés. A „Blues Guitar Slinger”-ben egy kis bluest, a „Bad Dreams”-ben és a „The Best Gift”-ben egy kis country-t, a „The World Is Strange”-ben pedig egy kis boogie woogie-t kap a lemezzel ismerkedő.

Scott Smith munkáját a lemez elkészítésében, Nina Gerber (gitárok), Mitch Woods (zongora), Tommy Tutone (dobok), Vic Carberry (zongora) és Giovanni Imbesi (billentyűsök) segítette.

Azoknak, akik szeretik a sokszínű, stílusát tekintve döntően balladisztikus albumokat tökéletes választás Smith bemutatkozó albuma a The Sum Of Life.

Honlap: www.scottsmithband.com

Czékus Mihály
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó