Kárpáti Gyurika, a legenda
Meghívó a Nemzeti Fórum - Kölcsey Köre konferencia-sorozata 48. rendezvényére.
2017. május 16. 16:02

Időpont és helyszín: 2017. május 17. szerda 18.00 óra, Polgárok Háza (1089 Budapest, Visi Imre utca 6.)

Bevezetőt mond: Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke. Köszöntőt mond: Dr. Horváth Béla a Kölcsey Kör vezetője.

Vendég: Dr. Kárpáti György a Nemzet Sportolója, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. A Kölcsey körön bemutatják: Kárpáti György – Káel Csaba: Gyurika – egy pólós vallomásai című könyvet. Az előadások végén tombolasorsolással, borkóstolóval és pogácsával várják az érdeklődőket. A rendezvény támogatója a Lakitelek Népfőiskola.

gondola
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • Csak magára számíthat a magyarság
  Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára szerint a magyar vezetőknek tisztában kell lenniük a magyar történelmi fejlődésből adódó sajátságokkal és a néplélekkel, hiszen utóbbiak behatárolják, hogy milyen döntések és stratégiák lehetnek sikeresek hazánkban.
 • Bayer Zsolt: Brexit
  Bár a hazai ellenzéki „újságok” szerdán még arról deliráltak, hogy „zárul az olló” a konzervatívok és a munkáspártiak között, csütörtök este Johnsonék kiütéses győzelmet arattak.
 • Tiszta viszonyok jöhetnek jövőre a hazai egészségügyben
  Júliustól átlátható és biztonságos rendszerre áll át a társadalombiztosítás, ezentúl nem veheti senki ingyenesen igénybe az állami egészségügyi szolgáltatásokat anélkül, hogy ne lenne meg hozzá a jogosultsága – mondta lapunknak az adóügyi államtitkár a héten megszavazott új társadalombiztosítási járuléktörvény kapcsán.
MTI Hírfelhasználó