A stabil növekedés időszaka következik
Szemben a világgazdaság és az Európai Unió lassuló növekedésével, Magyarország számára az idei és a 2018-as év is a stabil és jelentős ütemű növekedés időszaka lehet.
2017. május 26. 15:13

"Más országoknál korábban helyeztük gazdaságpolitikánk középpontjába a versenyképesség, a növekedés támogatását és az új iparpolitika megvalósítását. Ennek köszönhetően pedig - szemben a világgazdaság és az Európai Unió lassuló növekedésével-, Magyarország számára az idei és a 2018-as év is a stabil és jelentős ütemű növekedés időszaka lehet – jelentette ki Varga Mihály a Karsai Alba Kft. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor Székesfehérváron.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: az elmúlt évek kormányzati intézkedéseiről szólva kiemelte: a családok életfeltételeinek javításával, a gazdasági fejlődés erősítésével és a munkahelyteremtés támogatásával mára sikerült megteremteni a tartós növekedés feltételeit. A kormány fókuszában ezért ma már a termelékenység és a versenyképesség javítása áll, amelyet ösztönző üzleti környezet kialakításával, a digitalizáció támogatásával, iparfejlesztési programmal és a szakképzési rendszer további fejlesztésével is támogat – tette hozzá.

A tárcavezető emlékeztetett rá: a 2015-ben hárommilliárd forinttal, majd tavaly már 15 milliárd forintos kerettel működő Nagyvállalati Beruházási Támogatás idén is folytatódik, szintén 15 milliárd forintos támogatási összeggel. Varga Mihály hozzátette: a program sikeres, hiszen indulása óta 49 nagyvállalat több mint hetvenmilliárd forintnyi beruházását segítette, és összesen mintegy 1650 munkahely létrejöttéhez járult hozzá.

A nemzetgazdasági miniszter a Karsai Alba Kft. fejlesztését értékelve elmondta: a vállalat beruházása, amely új termékek kifejlesztését és gyártását teszi majd lehetővé, tökéletesen illeszkedik a beruházás ösztönzési program céljaihoz. A 286 millió forint értékű kapacitásbővítő beruházást több mint százmillió forinttal segíti a kormány.

Hunyor Erna Szofia, Pr7/NGM