Lánczi: Példa nélküli, hogy tőzsdei spekuláns fenyegessen meg egy országot
Soros György "maffiaállamnak" nevezte Magyarországot. Az M1 vendége volt Boros Bánk Levente és Lánczi Tamás.
2017. június 1. 20:46

“Hadüzenet a javából” – így fogalmazott Lánczi Tamás Soros György azon kijelentésével kapcsolatban, amelyben “maffiaállamnak” nevezte Magyarországot egy brüsszeli gazdasági fórumon. A Századvég elemzője önmagában elképesztőnek tartja, hogy egy amerikai üzletember a magyar kormánnyal kapcsolatos politikai üzeneteket fogalmaz meg Brüsszelben.

Példátlan Soros György kijelentése

“Az, hogy egy tőzsdei spekuláns megfenyegessen egy országot Brüsszelből, és megmondja a magyar választóknak, hogyan kell Magyarországot kormányozni, példa nélküli” – tette hozzá Lánczi Tamás, aki szerint a jövő kérdése, hogy Soros György önmagában képes-e arra, hogy beavatkozzon az ország belpolitikájába, vagy mások véleményét mondja ki.

Soros György, aki 24 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, önmagát a nyitott társadalom egyik apostolának tartja. Saját elmondása szerint egy filantróp üzletember, aki emberszeretetből támogatja azokat a szervezeteket, amelyek az ő nyitott társadalmi vízióját próbálják megvalósítani – hangzott el az M1 műsorában.

Ma nyilvánvalóvá vált, hogy a “Soros-jelenség” szerint mindenkinek kötelező fellépnie Magyarországgal és Lengyelországgal szemben, akiket az amerikai üzletember alapítványai finanszíroznak – fogalmazott Boros Bánk Levente.

Botka nem a magyar választóknak akar megfelelni

A héten jelent meg Botka László legfőbb tanácsadójának, Lengyel Lászlónak az írása, amely szerint Brüsszelnek kötelessége támogatni az általuk demokratikus oldalnak nevezett ellenzéket Magyarországon, hogy megnyerjék a választásokat. Ezért cserébe Botka László megígérte, hogy lebontja a déli határzárat.

A Századvég felmérése szerint Magyarországon az emberek 82 százaléka támogatja a kerítésépítést, valamint az őszi népszavazás eredményéből is világosan kiderült, hogy a magyarok mit gondolnak az illegális migrációról. Akkor 3, 3 millió ember nyilatkozta, hogy nem kér az illegális bevándorlásból. Ebből látszik, hogy a magyar választók többsége elutasítja, Botka Lászlótól viszont ezt a politikát várják el Brüsszelben – mondta Lánczi Tamás.

“Botka nem a magyar választópolgároknak akar megfelelni , hanem azoknak, akik az ő kampányát finanszírozzák majd” – fogalmazott a Századvég elemzője.

Brüsszel jelöltje Botka

Boros Bánk Levente szerint Botka László “két legyet akar ütni egy csapásra”, Brüsszeltől anyagi és politikai támogatást vár, amit Magyarországon kíván felhasználni.

Lánczi Tamás szerint félő, hogy Brüsszel előbb-utóbb kész helyzet elé állítja a magyar választókat, “ha nem engedjük kvóta alapján beengedni a migránsokat, megvonják Magyarországtól a forrásokat”.

Soros György célja a politikai káosz

Az elemzők szerint az amerikai üzletember el akarja takarítani Magyarországon azokat, akik az ő politikáját akadályozzák. Boros Bánk Levente emlékeztetett, Sorosnak ebben van tapasztalata, számtalan rendszerváltoztatás mögött sejlik fel az alakja.

Az elemzők arra is felhívták a figyelmet, hogy egy esetleges magyarországi káosz a tőzsdei spekulánsok számára is egy kedvező állapot lenne.

Boros Bánk Levente végül Gyurcsány Ferencről nyilatkozva elmondta, hogy a politikus arcképe is felkerül majd a baloldali összefogás tablójára.

M1/Szemtől szembe
  • Az EU-ban egy szűk kör kezében van a valódi hatalom
    „Az európai intézmények működése a gyakorlatban meglehetősen különbözik attól, amit a szerződésekben vagy a könyvekben olvashatunk" - jelentette ki Trócsányi László. Rámutatott, hogy az Európa Parlamentben elvileg ugyan minden tagállam egyenlő, de . "a valódi hatalom egy szűk kör kezében van", s a döntések meghozatala "zárt ajtók mögött történik".
  • Meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet
    Egy héttel meghosszabbítja a kormány a hétfőn indult oltási akcióhetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel.
  • Brutális erejű választási beavatkozásra készülhetünk
    Horváth József: Közép-Európán söpört végig egy furcsa, kormányokat és politikusokat buktató hullám. Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia és legutóbb Bulgária. Ami közös bennük, hogy az európai balliberális fősodorral szemben álló politikusokat, pártokat járattak le és szorítottak ki kormányzati pozícióból.
MTI Hírfelhasználó