Megdöbbentő, hogy az MSZP és Bárándy Péter egy terroristát véd
Megdöbbentő, hogy az MSZP egy "terroristát", Ahmed H.-t menteget, és hogy a szír férfi védelmét a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere látja el.
Utoljára frissítve: 2017. június 9. 17:16
2017. június 9. 16:14

Németh Szilárd pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, kíváncsi arra, hogy a volt szocialista miniszter, Bárándy Péter hogyan keveredett az első fokon elítélt Ahmed H. közelébe és vállalta el a "terrorista" védelmét. Az MSZP és a teljes baloldal mentegetni próbál egy terrorizmus miatt elítélt férfit, akit ki akarnak hozni a börtönből, és ehhez a szocialisták minden eszközt felhasználnak - tette hozzá.

Az elmúlt hetek MSZP-s nyilatkozatai, minden megszólalásuk, a parlamenti viselkedésük azt mutatja, hogy "megkapták a forgatókönyvet, lediktálták nekik, hogy mi a dolguk" a parlamentben, mert azt a célt kell szolgálniuk, hogy felépülhessen a Soros György által megálmodott világ - fogalmazott a képviselő.

Az MSZP megígérte, ha ők kerülnek hatalomra, akkor lebontják a kerítést, beengedik az illegális migránsokat, elfogadják és teljesítik a betelepítési kvótát - közölte az alelnök. Szavai szerint a szocialisták mostani és korábbi tevékenysége alapján jól látható, hogy nemcsak Ahmed H., hanem valamennyi "terrorista" mellett kiállnának, a szír férfihoz hasonlókat kiengednék a börtönből és azt mondanák, hogy amit tettek, az nem terrorizmus, az nem veszélyes.

Németh Szilárd úgy fogalmazott, hogy néhány héttel korábban az Európai Parlament egy, az országot elítélő uniós határozatban próbálta mentegetni Ahmed H.-t. A szöveg megfogalmazásában "egy Péter Niedermüller meg egy Benedek Jávor nevű is részt vett, hogy a Soros György által tollba mondottakat leírja" - mondta.

Az uniós határozat azt állítja, hogy egy tisztességtelen bírósági eljárás során ítélték el a férfit, pedig az eljárás a demokratikus jogállami szabályok szerint zajlott - mondta Németh Szilárd.

Szavai szerint a szír férfi volt a 2015. szeptember 16-i határkerítés elleni támadás fő szervezője, aki egy hangosbeszélőn keresztül bíztatta az embereket, hogy dobálják meg a rendőröket, akik közül többen is súlyos sérüléseket szenvedtek.

A nyomozás során az derült ki, hogy a férfinak hét útlevele van schengeni vízummal, ami önmagában bűncselekmény - mondta. Az is kiderült, hogy Ahmed H. Cipruson egy hatalmas villát épít magának, az "ember úgy tele van pénzzel, hogy az csak na" - tette hozzá. A képviselő úgy látta, hogy a férfi azért keveredett a migránsok közé, mert a "Soros György által fenntartott migránsmaffia tagja".

A Fidesz szerint minden politikusnak az a legfontosabb dolga, hogy minden áron megvédje a magyar emberek biztonságát - összegezte véleményét.

Arra a kérdésre, hogy miért nevezi Ahmed H.-t terroristának, amikor az ellene hozott ítélet még nem jogerős, azt felelte, azért, mert a férfit első fokon terrorizmusért ítélték el és bízik benne, hogy másodfokon is ugyanez az ítélet születik majd.

Az Origo értesült arról, hogy az eddigi kirendelt ügyvéd helyett a jövőben Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere védi a novemberben terrorizmus vádjával első fokon, nem jogerősen tíz évre ítélt Ahmed H.-t. A portál elérte a korábbi ügyvédet, Sebők Balázst, aki megerősítette, hogy már nem ő védi a szír férfit.

Bárándy Gergely szocialista képviselő Németh Szilárd nyilatkozatára úgy reagált: "édesapám, Bárándy Péter soha nem támogatta a jogerősen elítélt azeri baltás gyilkos (mai nevén: terrorista) szabadon bocsátását. A Fidesz-kormány ezt megtette". A politikus MTI-hez péntek délután eljuttatott közleményében azt írta, "magyarázkodni tehát nem nekem, nem ügyvéd édesapámnak, nem a pártomnak, hanem annak az Orbán Viktornak kell, aki anyagi okokból, személyesen döntött a kérdésben."

 

MTI
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Katasztrófa előtt a világ
  Az orosz–ukrán háború apropóján egyértelművé vált, hogy nem léteznek csupán helyi vonatkozású konfliktusok.
 • Hatvanöt éve végezték ki Tóth Ilonkát, az 1956-os forradalom mártírját
  Az 1956-os forradalom és szabadságharcot követő kádári megtorlás koncepciós perei közül az egyik legbotrányosabb eljárásban ítélték halálra a 24 éves Tóth Ilonát. A beismerő vallomások ellenére hosszú évek kutatómunkája alapján ki lehet mondani, hogy Tóth Ilona és társai nem követhették el azt a gyilkosságot, amivel vádolták őket.
 • Karácsony Gergely elszólta magát
  Magyarázkodni akart Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában, miután kiderült, hogy Brüsszel utasítására lejjebb veszik a világítást, nyáron a klímát, télen a fűtést a közintézményekben.
MTI Hírfelhasználó