George Soros és a drogbiznisz
Az írás így kezdődik: „George Soros napjaink viselkedését befolyásoló személyek egyike.
2017. június 28. 12:42

Az Il Giornale nevű olasz lap kellemes színfolt a balliberális olasz médiatérképen. Ugyanis olyan berlusconis. Ami nem véletlen: a lapot Silvio Berlusconi testvére, Paolo irányítja. Természetesen ő is a Forza Italia (Hajrá Olaszország!) párt híve, amely vasárnap „nagy meglepetésre” a szintén migránsellenes Északi Liga párttal együtt hatalmasat nyert a több mint száz helyen megtartott helyhatósági választásokon. Beleértve Genovát, a baloldal fél évszázados fellegvárát.

Vagyis e lapnak van kinek írnia és olyan tényekről is, amelyeket a többi balliberális olasz médium valahogyan nem akar felfedezni vagy összerakni. Noha állítólag nekik a piac a legfontosabb és nem valamilyen hátsó szándék.

A cikk szerzője Francesco Boezi, a napilap igen csak kedvelt publicistája, akinek külön rovata, az Occhi della Guerra (A háború szemei) foglalkozik Sorossal, e nemzetközi bűnözővel. /A hermeneutika ilyenkor kényes balliberális alkalmazóinak: nemzetközi bűnöző, akit több országban elítéltek, és ahová nem teszi be lábát, nehogy kóterbe kelljen mennie, ahol Helsinki Bizottság helyett netán még demokratikus kosszal kevert indiai rizst se sokat kap./

Az írás így kezdődik: „George Soros napjaink viselkedését befolyásoló személyek egyike. Ha az 1960-as és hetvenes évek anarchista és libertariánus mozgalmai által propagált ’értékek’ folytonosságot mutatnak a kapitalista rendszer jelenlegi kifejeződésével, akkor azok a Magyarországról származó befektető pénzügyi és kulturális stratégiáiban is ott annak”.

Majd ez olvasható: „Allen Ginsberg, a beat nemzedék prófétájának folytatója a Wall Streeten ütötte fel sátorfáját. És ha az érvelés netán paradoxnak tűnik, elég elolvasni Costanzo Prevének az elemzését az 1968-ban propagált szokások liberalizálása és a jelenlegi gazdasági rendszer közötti folytonosságról annak megértése érdekében, hogy ezen analógiák paradox módon a helyükön maradtak. De elég ehhez bizonyos finanszírozási tranzakciók nyomon követése is.”

Ezt követően azt írja, ez a helyzet Sorosnak az igyekezetével, hogy egyfajta Marshall-terv új kiadása keretében legalizálni akarja a könnyű drogokat. Ennek értelmében hatalmas pénzösszegek áramlottak bizonyos narkotikumok legalizálásáért dolgozó szervezetek zsebébe. Ami már három évtizede folyik.

A cikk ezután igen pontosan leírja Soros ezen téren elindított adományainak az útját és azon szervezetek nevét, amelyek az ilyen támogatásban részesülnek. Mint a Drogpolitika Szövetség, az Amerikai Polgárjogi Unió, a Marijuana Politika Projekt, a Lindesmith Központ, a Drog Stratégiák, stb. Közben Soros több amerikai szövetségi államban a drogok liberalizációját követelő ideológiákat támogatott, úgy mint Kaliforniában, Coloradóban és Washington D.C.-ben. És ennek a révén Soros még filantróp színben is feltűnhet, hiszen ő ellene van, hogy szegény, ártatlan emberkéket ne büntessenek meg. Kaliforniában 1 millió dollárral támogatta a kender adójának szabályozását célzó referendum kampányt. Amelyet egyébként elbukott.

A szerző ismerteti, mi lett Soros valamennyi erőfeszítéseinek eredménye ezen szövetségi államokban.

Boezi cikke végén szarkasztikusan megkérdezi: „összeesküvés?”, majd így folytatja: „nem, ennél banálisabb. Ideológia. Mégpedig a hatvannyolcas ideológia. Miközben azoknak a lábain tapos, akik ezen gyomorforgató generációnak esküdt ellenségei”.

Lovas István

magyaridok.hu - Il Giornale
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó