George Soros és a drogbiznisz
Az írás így kezdődik: „George Soros napjaink viselkedését befolyásoló személyek egyike.
2017. június 28. 12:42

Az Il Giornale nevű olasz lap kellemes színfolt a balliberális olasz médiatérképen. Ugyanis olyan berlusconis. Ami nem véletlen: a lapot Silvio Berlusconi testvére, Paolo irányítja. Természetesen ő is a Forza Italia (Hajrá Olaszország!) párt híve, amely vasárnap „nagy meglepetésre” a szintén migránsellenes Északi Liga párttal együtt hatalmasat nyert a több mint száz helyen megtartott helyhatósági választásokon. Beleértve Genovát, a baloldal fél évszázados fellegvárát.

Vagyis e lapnak van kinek írnia és olyan tényekről is, amelyeket a többi balliberális olasz médium valahogyan nem akar felfedezni vagy összerakni. Noha állítólag nekik a piac a legfontosabb és nem valamilyen hátsó szándék.

A cikk szerzője Francesco Boezi, a napilap igen csak kedvelt publicistája, akinek külön rovata, az Occhi della Guerra (A háború szemei) foglalkozik Sorossal, e nemzetközi bűnözővel. /A hermeneutika ilyenkor kényes balliberális alkalmazóinak: nemzetközi bűnöző, akit több országban elítéltek, és ahová nem teszi be lábát, nehogy kóterbe kelljen mennie, ahol Helsinki Bizottság helyett netán még demokratikus kosszal kevert indiai rizst se sokat kap./

Az írás így kezdődik: „George Soros napjaink viselkedését befolyásoló személyek egyike. Ha az 1960-as és hetvenes évek anarchista és libertariánus mozgalmai által propagált ’értékek’ folytonosságot mutatnak a kapitalista rendszer jelenlegi kifejeződésével, akkor azok a Magyarországról származó befektető pénzügyi és kulturális stratégiáiban is ott annak”.

Majd ez olvasható: „Allen Ginsberg, a beat nemzedék prófétájának folytatója a Wall Streeten ütötte fel sátorfáját. És ha az érvelés netán paradoxnak tűnik, elég elolvasni Costanzo Prevének az elemzését az 1968-ban propagált szokások liberalizálása és a jelenlegi gazdasági rendszer közötti folytonosságról annak megértése érdekében, hogy ezen analógiák paradox módon a helyükön maradtak. De elég ehhez bizonyos finanszírozási tranzakciók nyomon követése is.”

Ezt követően azt írja, ez a helyzet Sorosnak az igyekezetével, hogy egyfajta Marshall-terv új kiadása keretében legalizálni akarja a könnyű drogokat. Ennek értelmében hatalmas pénzösszegek áramlottak bizonyos narkotikumok legalizálásáért dolgozó szervezetek zsebébe. Ami már három évtizede folyik.

A cikk ezután igen pontosan leírja Soros ezen téren elindított adományainak az útját és azon szervezetek nevét, amelyek az ilyen támogatásban részesülnek. Mint a Drogpolitika Szövetség, az Amerikai Polgárjogi Unió, a Marijuana Politika Projekt, a Lindesmith Központ, a Drog Stratégiák, stb. Közben Soros több amerikai szövetségi államban a drogok liberalizációját követelő ideológiákat támogatott, úgy mint Kaliforniában, Coloradóban és Washington D.C.-ben. És ennek a révén Soros még filantróp színben is feltűnhet, hiszen ő ellene van, hogy szegény, ártatlan emberkéket ne büntessenek meg. Kaliforniában 1 millió dollárral támogatta a kender adójának szabályozását célzó referendum kampányt. Amelyet egyébként elbukott.

A szerző ismerteti, mi lett Soros valamennyi erőfeszítéseinek eredménye ezen szövetségi államokban.

Boezi cikke végén szarkasztikusan megkérdezi: „összeesküvés?”, majd így folytatja: „nem, ennél banálisabb. Ideológia. Mégpedig a hatvannyolcas ideológia. Miközben azoknak a lábain tapos, akik ezen gyomorforgató generációnak esküdt ellenségei”.

Lovas István

magyaridok.hu - Il Giornale
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • A visztulai csoda: száz éve magyar segítséggel verték porrá a szovjeteket
  Nyilván nagyon sokat köszönhetünk ennek a lengyel sikernek, hiszen 1920 nyarán megvolt annak az esélye, hogy már akkor létrejön az a keretrendszer, ami 1945-ben, s így egy nemzedékkel hosszabb ideig tartott volna a totális bolsevik államhatalmi időszak Kelet-Közép-Európában – fejtette ki a hirado.hu-nak Ligeti Dávid történész.
 • Mozgósítás az online térben
  – A mi dolgunk az, hogy az emberek érdekét szolgáljuk, hogy tudják, mi elfogadjuk a véleményüket, akkor is, ha úgy érzik, valamit rosszul csinálunk – fogalmazta meg a lapunknak adott interjúban politikai krédóját Kubatov Gábor. A Fidesz pártigazgatója úgy véli, a Fidesznek a választókkal való személyes kapcsolattartása erős, míg a baloldal – Gyurcsány kottája alapján – leépíti a pártszervezeteit és a tagságát.
 • Semmi ideiglenesség: állandósult amerikai katonai jelenlét
  Lengyelország is készülhet arra, hogy a nemzetközi terrorizmus célpontjává válik.
MTI Hírfelhasználó