A jogvédők a bírókat is befolyásolják
A társadalmi konszenzus felrúgására, társadalomformáló szerep gyakorlására buzdítják a Magyar Helsinki Bizottság és más, Soros Györgyhöz köthető szervezetek előadói az igazságügyi dolgozókat, köztük bírókat is. Tavaly százhatan kaptak úgynevezett érzékenyítő kiképzést.
2017. július 5. 09:57

Több mint száz bíró és igazságügyi alkalmazott vett részt az elmúlt évben a Soros Györgyhöz köthető szervezetek által bőkezűen támogatott Magyar Helsinki Bizottság képzésein – közölte a Magyar Időkkel az Országos Bírósági Hivatal (OBH). A foglalkozások középpontjában a migránsok, a homoszexuálisok és a társadalom peremén élő egyéb csoportok problémái állnak.

A liberális jogvédők évek óta tartanak úgynevezett érzékenyítő tréningeket, amelyeket részben a Brüsszeltől és a tőzsdespekuláns által alapított Open Society Foundationstől (OSF) származó bevételeikből finanszíroznak. Mindez némiképp meglepő, hiszen a Helsinki jogászai bírósági képviseletet is ellátnak, azaz előfordulhat, hogy a „kiképző” és a „kiképzett” szembekerül a tárgyalóteremben. Ebben az esetben pedig – külső szemlélő számára legalábbis – megkérdőjelezhető a bíró elfogulatlansága.

Az OBH erre a felvetésünkre nem reagált, ellenben hangsúlyozta, hogy a bíróságokon nagyjából 11 ezer ember dolgozik, közülük körülbelül háromezren vesznek részt az ítélkezésben. Ehhez képest a tavalyi százhat fős hallgatói létszám jelentéktelennek tűnik, de forrásaink szerint az arányoknál lényegesebb az, hogy ki honnan érkezik. A munkaügyi és cégbíróságokon például nem tolonganak a jelentkezők, ám számos büntető ügyszakos bírót „érzékenyítettek” már Soros kegyeltjei – derült ki informátoraink elmondásából.

Amúgy a tréningeken nem kizárólag a Magyar Helsinki Bizottság munkatársai tartanak előadásokat. A további felkészítők között is találhatók viszont Soros pénzén működő társaságok és személyek. Kiss Valéria például az ELTE ÁJK tanársegédjeként az antidiszkriminációs jogról okította hallgatóságát egy 2015-ös érzékenyítő képzésen, amelynek közreműködője volt az OSF által támogatott Patent Egyesület, egy radikális nőjogi szervezet, valamint a homoszexuálisok szekerét toló Háttér Társaság is.

Ami Kiss Valériát illeti, ő a Magyar Igazságügyi Akadémia mellett a Soros Alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (ennek vezetője Majtényi László, a balliberális ellenzék legutóbbi államfőjelöltje) bizalmát is élvezi. Egy vele készült interjúban az érzékenyítés lényegét a következőképpen fogalmazta meg: „az egész képzés célja a szemléletformálás és tudásátadás. (…) A bírónak fel kell vállalnia, hogy társadalomformáló szerepet tölt be. Ez azzal jár, hogy adott esetben olyan ítéletet hoz, ami olykor szembe megy a társadalmi konszenzussal, de védelemben részesít egy elnyomott csoportot. Fel kell ismerni, hogy a társadalomformáló szerep az ítélkezés elkerülhetetlen velejárója.”

Úgy tűnik tehát, a liberális jogvédők a bírákat is igyekeznek felhasználni saját világképük terjesztésére.

Érdemes megjegyezni, hogy a bírói karnak vannak olyan tagjai, akik a Helsinki Biztosság lekötelezettjei, mert miután egy törvénymódosítás miatt néhány éve „kényszernyugdíjazták” őket, a helsinkis ügyvédek közreműködésével szerezték vissza állásukat.

magyaridok.hu
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
    Novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentett ki a kormányfő.
  • Az egyházak jelenléte a járvány idején is eleven
    Az egyházak társadalmi jelenléte a koronavírus-járvány idején is élő, eleven maradt - mondta a köztársasági elnök a magyarországi történelmi egyházak vezetőinek tiszteletére rendezett adventi ebéden kedden a Sándor-palotában.
  • Politikai nyilatkozatot nyújtott be a parlamentnek a KDNP
    Politikai nyilatkozatot nyújtott be az Országgyűlésnek a KDNP, hogy utasítsák el a migrációt és a genderszemléletet is pozitív színben feltüntető megállapodást.
MTI Hírfelhasználó