Gyomorforgató nyüszítés Trump varsói látogatása miatt
Ezen országok mindegyikénél közös, hogy nem akarják a németek uralmát az EU-ban.
2017. július 6. 13:58

Eddig minden olyan hurrá volt, amikor a korábban és közben is az EU egységét imádó magországok a kelet-európai proli országokat – akik évtizedek óta engedelmesen tűrik, hogy proli élelmiszert szállítsanak nekik megtévesztő csomagolásban – bele akarták rúgni egy kétsebességes Unió alsóbbrendű zacskójába, nehogy ott büdösködjenek nekik az elitek golfklubjában. Az itteni tudjuk kik örömmámora mellett, hiszen mindez Magyarország érdekei ellen van.

Most az ujjongóknak a képére fagyott a mosoly, hogy Donald Trump amerikai elnök a hamburgi G20 csúcs előtt nem Berlinbe, Párizsba vagy Londonba látogat, hanem a lenézett altömb legnépesebb országa, Lengyelország fővárosába.

Politikusok és a velük egy frekvencián doboló fősodratú lapok méltatlankodnak, így a magyar nép (szavazók) többségét gyűlölő Washington Posttól a holland Volkskrantig, kiabálva, sőt üvöltözve az őket ért sérelem miatt.

Ráadásul Trump éppen akkor látogat Varsóba, csattannak fel, amikor ott térségünk érintett, 12 országa tart tanácskozást a Három Tenger (Balti-tenger, Fekete-tenger, Adriai- tenger) Kezdeményezésről.

A német neokonzervatív Die Weltnek nagyon nem tetszik az sem, hogy Trump amerikai elnök ma Varsóban valószínűleg olyan beszédet fog mondani, amely a lap szerint segíti az Európai Unió kettészakadását azzal, hogy támogatni fogja a Három Tenger kezdeményezést.

Ugyanerről ír az előbbi laphoz hasonló gondolkodású amerikai Politico brüsszeli szerkesztésű portálja, amely annak a félelmének ad hangot, hogy Trump varsói beszéde „bonyolultabbá teszi” az EU-nak azt az erőfeszítését, hogy fellépjen a lengyel kormánynak az igazságügy és a sajtó megszorítására irányuló erőfeszítéseivel szemben. A szokásos nóta persze: populisták és a többi baromság és hazugság, mint a Magyarországon elnyomott ellenzéki média, amely rettegésében öncenzúrázza magát.

Andrzej Duda lengyel államfő fogadja Donald Trump amerikai elnököt a varsói királyi várban Forrás: MTI

Egy, csak egy legény van a talpon a főbb sodratú médiavidéken, amely a tőle megszokott higgadtsággal, tekint minderre. A független, talpnyalástól mentes Deutsche Wirtschafts Nachrichten ezzel a címmel ír erről a fajsúlyos varsói látogatásról: „Az USA a kelet-európaiak erős blokkjáért az EU-ban”.

A cikk így kezdődik: Kelet-Európában amerikai védnökség alatt egy új tömb formálódik, amely az EU- ban a súlyokat gazdaságilag és társadalompolitikailag is elmozdíthatja.

Az EU válságában a kelet-európaiak és az USA érdekei több fontos ponton találkozhatnak. Fontos kezdeményezés ezzel összefüggésben a Visegrádi csoport (V4) mellett az úgynevezett „Három tenger kezdeményezés” (TSI – angol kezdőbetűkkel). A tagok Lengyelország mellett „Szlovákia, Csehország, Magyarország, Szlovénia, Észtország, Lettország, Litvánia, Horvátország, Románia Ausztria és Bulgária”, sorolja a hírportál a résztvevőket.

Ezen országok mindegyikénél közös, hogy nem akarják a németek uralmát az EU-ban. Köszönhetően Trumpnak a nagy uniós országoktól, elsősorban Németországtól való elidegenedésének, új szövetségek alakulnak ki, amelyek közös értékekre is fektetik a súlyt: a kelet-európaiak, akár Trump és az amerikai republikánusok, értékkonzervatívok és elutasítják a bevándorlást idegen kultúrákból.

Trump szlovén felesége révén amúgy is kötődik e térséghez. Amely a TSI révén elsősorban gazdaságilag kíván érdekszövetséget létrehozni és integrálódni.

Lovas István

magyaridok.hu
megmondó
Alighanem a hattyúdala lesz Thomas Doll edzőnek az Európa Liga selejtező második fordulójának visszavágója Herningben.
 • Újabb izmus az EU-ban: idiotizmus
  Az elmúlt évszázad még a legrokonszenvesebb izmus, a humanizmus fogalmát is beszennyezte, mert ezt a szép eszmét megélhetési humanisták sajátították ki.
 • A 2006-os terrorkormányzás
  Az egészen durva kettős mérce azt mutatja, hogy rejtett érdekcsoport próbálja rombolni Magyarországot.
 • Háború előkészülete zajlik térségünkben
  Úgynevezett „migránsfalvakat” akarnak létrehozni, megsértve adott államok területi integritását. Háborúk kezdődtek ekként évezredek óta.
 • Civilizációs mentőcsónakok
  Jelenleg a civilizációs mentőcsónakok épségben való megőrzése lehet a társadalmi önvédelemnek a stratégiai célja.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI