Orbán Viktor külügyi vezetőkkel tárgyalt
Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután az Országházban fogadta a visegrádi csoport (V4) magyar elnöksége első külügyminiszteri találkozójának résztvevőit - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
2017. július 10. 17:52

A V4-es külügyi vezetők Ausztria, Horvátország és Szlovénia delegációjával kiegészülve tárgyaltak Budapesten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter meghívására.

A miniszterelnöknél folytatott megbeszélés fő témája az EU nyugat-balkáni bővítése volt, amelyet a résztvevők első számú prioritásnak neveztek. A Nyugat-Balkán integrációs folyamatának felgyorsításával súlyos biztonsági kihívásokat lehetne megelőzni, de ehhez meg kell változtatni azt az időhúzó politikát, amely jelenleg Brüsszel, illetve egyes tagországok részéről tapasztalható - szögezték le a találkozón. Nagy hangsúlyt kapott a megbeszélésen a nyugat-balkáni migránsútvonal újranyílásának megakadályozása is - mondta a sajtófőnök.

 

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja a magyar V4-elnökség első külügyminiszteri találkozójának résztvevőit az Országházban 2017. július 10-én. Balról jobbra: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter, Marija Pejcinovic Buric horvát miniszterelnök-helyettes, kül- és európai ügyi miniszter, Orbán Viktor, Miroslav Lajcák szlovák és Karl Erjavec szlovén külügyminiszter, Michael Linhart, az osztrák külügyi és integrációs minisztérium főtitkára és Jakub Dürr cseh külügyminiszter-helyettes. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Baska Barbara
   

MTI
  • Tisztifőorvos: a várandósok is megkaphatják a második oltást
    A terhesség 36. hete előtti időszakig a második védőoltást is megkaphatják a várandós kismamák az újabb nemzetközi és hazai szakmai tapasztalatok és vélemények alapján - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
  • Gyurcsány Ferenc osztja a szerepeket a baloldalon
    Egyre több politikai elemző véli úgy, hogy bár hivatalosan Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje, férjének, Gyurcsány Ferencnek mindegy, hogy ki nyeri a baloldali előválasztást, mert úgyis mindenkit ő irányít.
  • Megmenteni Európát
    Az unió jövőjéről szóló vita kulcsa a tegnap normalitásának újrafelfedezése.
MTI Hírfelhasználó