Orbán Viktor hagyományt teremtett
A tengerentúlról dicsérik a kabinetet
Amerikai és brit lapok is elismerően írtak a magyar kormány nemzetállami elköteleződéséről, valamint a nemzeti szuverenitás megőrzésére irányuló olyan intézkedésekről, mint az illegális migráció megállítása vagy a Soros György befolyása elleni harc. A két ország diplomáciai kapcsolatai javulást mutatnak.
2017. július 25. 11:33

Több angolszász lap is a magyar kormány nemzetállamiság melletti elköteleződését méltatta az utóbbi napokban.

Szombaton a Breitbart nevű amerikai hírportál fogalmazott úgy Orbán Viktor tusványosi beszédét követően, hogy a magyar miniszterelnök „szenvedélyesen kiállt az európai értékek és identitás mellett azzal, hogy felszólította a földrész nemzeteit: ne működjenek együtt Soros Györggyel, aki a nyílt társadalmak létrehozását pénzeli”. A lap elismerően írt arról is, hogy Orbán Viktor új hagyományt teremtett azzal, hogy az Európa-párti retorikát és politikát népszerűsítő fórummá alakította a bálványosi eseményt. Szintén kiemelték a kormányfő beszédéből, hogy szolidaritást ígért a lengyeleknek a nemrég megszavazott igazságügyi reformjaik miatt ellenük irányuló brüsszeli fenyegetések és a kilátásba helyezett szankciók ügyében.

A magyar kormánynak a nemzeti szuverenitást középpontba helyező szemléletmódja erősítette a diplomáciai szálakat az Egyesült Államokkal – számolt be róla a The Daily Signal elnevezésű tengerentúli konzervatív hírportál Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek a közelmúltban tett washingtoni látogatása kapcsán. Mike Gonzalez, aki George W. Bush külügyminisztériumának is tagja volt, rámutatott: az egyes országok belpolitikai döntéseinek és törvényhozásának tiszteletben tartása a nemzetállamok együttműködésének alapvető feltétele, különösen, ha egy szövetségi rendszer tagjai.

Felhívta a figyelmet: az Obama-adminisztráció olyan, a nemzeti szuverenitásunkat sértő követeléseket támasztott Magyarországgal szemben a kielégítő diplomáciai kapcsolattartás feltételeként, mint az alkotmány vagy a választási jogszabályok megváltoztatása. Az illegális migráció megállítására irányuló törekvések és a Soros György politikai befolyásszerzése elleni fellépés is az ország szuverenitásának a megőrzését szolgálják, ez pedig összhangban van a jelenlegi amerikai vezetés elveivel, ugyanakkor Magyarországot is erősebb állammá teszi – fogalmazott a cikk írója.

A magyar kabinet mellett állt ki a Soros Györgyről szóló plakátkampányt élesen bíráló Freedom House ellenében a brit The Spectator szerkesztői véleménycikke. Míg a milliárdos által támogatott szervezet a migráció „üdvös” hatásairól írt, a brit lap rámutatott: az illegális bevándorlás következtében Nyugat-Európában válsághelyzet alakult ki, valamint arra, hogy a kérdéses civil szervezetek és NGO-k a kiskapuk kijátszására bátorították a migránsokat.

magyaridok.hu
  • Infantilizmus a parlamentben
    A gyönyörű épületet nem bohócoknak tervezte Steindl Imre, az építők, a művészek nem azért formálták csodálatosra, hogy hígvelejűek tombolhassanak benne „szabadon”, brekeghessenek, röföghessenek, nyeríthessenek.
  • Séta egy holland zöldinnel
    Írni, véleményt mondani, okoskodni nem olyan nehéz, de ha itt vagyok kettesben valakivel, akiről és akinek beszélni kellene, óvatosabb az ember.
MTI Hírfelhasználó