CÖF-CÖKA: az ellenzéki pártok bort isznak, és vizet prédikálnak
Vannak ellenzéki pártok, akik ki tudja honnan és kiktől busás támogatást kapnak, és ebből kitömik fedett tevékenységű civilként feltüntetett alapítványaikat.
2017. július 28. 17:30

Kommunikációs fegyverük a valódi civil szervezetek elleni propaganda, ezzel a magukról történő figyelem elterelése. Példaképp említsük meg a Jobbik pártalapítványának kedvenc kitüntetettjét a Kiegyensúlyozott Média Alapítványt.

Hasonlítsuk össze a Jobbik pártalapítvány által adott támogatást a KMA-nak és az SZPMA támogatását a CÖKÁ-nak.

2016-ban a KMA-nak nyújtott támogatás összege 130 millió forint, ebből személyi költségek 90 millió forint.

A CÖKÁ-nak nyújtott támogatás összege 45 millió forint, ebből személyi költségek 11 millió forint, megjegyezve, hogy szemben a KMA-val a CÖKA Kuratóriuma és a felügyelő bizottsága fizetség nélkül végzi önkéntesen tevékenységét. Feltételezzük és látjuk, hogy a KMA pénzfelhasználása kifejezetten pártpolitikai célokat szolgál, a magas személyi költségek „fontos” embereiknek burkolt jövedelmeket biztosíthatnak. Szolgálják a párttagság megtartását, pártpolitikájukat, sarkallják a fizetett facebookolók számának növelését (N1TV, Barikád című hetilap, Alfahír nevű portál).

Úgy tűnik, hogy a Jobbiknál szokásos a bujkálás, hiszen a KMA-nak nincs honlapja, közhasznúsági jelentésüket sem láthatjuk, csak távirati formában. Viszont, csatoltak egy könyvvizsgálói jelentést, amiből gazdálkodásuk részletei nem állapíthatók meg.

A CÖKA nem szégyelli, hogy ismertsége és közhasznú munkássága kapcsán élvezi magánemberek, magántulajdonú cégek és 2017-re vonatkozólag már az MVM támogatását is. Leszögezzük, hogy az ellenzéki pártok, miközben bort isznak, vizet prédikálnak.

A CÖKÁ-ban nincsenek Kovács Bélák, Simon Gáborok, több százmilliós közpénzből származó székházainkat sem tudjuk értékesíteni, mert ilyenekkel nem rendelkezünk. A bécsi bankokban sem tartunk illegális módon szerzett pénzeket, stb. Viszont, mint eddig mindig a ránk bízott közjóra fordítandó támogatásokkal, adományokkal, az arra illetékesek és a civil társadalom előtt a törvényi előírások szerint elszámoltunk és elszámolunk – írta közleményében a CÖF-CÖKA vezetősége.

CÖF-CÖKA