Molnár szerint kívülről irányítják az MSZP-t
Egyre durvul az MSZP-n belüli polgárháború, Botka László újabb állítólagos belső ellenségek megnevezésére készül. Közben Molnár Zsolt elnökségi tag tegnap arról beszélt, hogy megfenyegették: ha nem tartja a száját, akkor könnyen baja eshet, leügynöközik és kizárják az MSZP-ből.
2017. július 29. 15:31

A jelek szerint felvette a kesztyűt Molnár Zsolt, a szocialisták elnökségi tagja, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, akit a napokban Botka László leárulózott. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azért támadta meg Molnárt, mert nyilvánosan kiállt amellett, hogy Gyurcsány Ferencék és széles összefogás nélkül a szocialista párt képtelen leváltani a kormányt. – Látható, hogy az MSZP-ben most egy kívülről érkezett érdekkör irányít a választott vezetők helyett. Van például egy jól fizetett, milliós fizetésű kommunikációs igazgató, aki nem bírja a frakció és az elnökség bizalmát – jelentette ki a politikus a Hír TV-ben. Elmondta, vannak olyan belsős e-mailek, amelyek szerint azokat, akik ellentmondanak a pártnak, le kell „Fidesz-ügynöközni”.

Arról, hogy őt a Fidesz a markában tartja, Molnár úgy fogalmazott, „valahol a Volga-parton Putyin ügynökeivel és Habony úrral zsaroltak meg azzal, hogy egykoron a Waffen-SS tagja voltam. Ennyi ennek a komolysága…” Kijelentette, semmilyen olyan ügye nincs, amivel a kormánypárt meg tudná fenyegetni, tiszta a lelkiismerete, egyúttal cáfolta, hogy pénzt kapna a Fidesztől. Pontosan ezzel fenyegették meg korábban, hogy ezt fogják híresztelni róla, ha nem tartja a száját – hangsúlyozta. Molnár egyértelművé tette, hogy nem tud Fidesz-ügynökről az MSZP-ben, ám a vádaskodás a biztos út a Fidesz kétharmadához.

Molnár Zsolt és Botka László

Molnár később – a párt bojkottfelhívását megszegve – a Karc FM-nek nyilatkozva is megerősítette, hogy Botka Lászlóhoz köthető személyek azzal fenyegették meg, hogy „ha nem fogja be a száját, akkor könnyen baja eshet, le lesz ügynöközve, és ki lesz zárva az MSZP-ből”. A politikus pártállami módszerként jellemezte ezt az eljárást, és egyértelművé tette, hogy ilyenekkel őt nem lehet megfélemlíteni. Kijelentette, hogy vagy a DK-val, vagy nélküle, de ő a szocialista párt sikeréért dolgozik, mindenben betartja az MSZP alapszabályát, és másokat is erre kér.

Mindeközben Ujhelyi István a Klubrádiónak arról beszélt, hogy az MSZP több politikusa is felsorakozott Botka László mögé, de maradtak a háttérben olyanok, akik a Botka-féle stratégia és választási esélyek elrontásán dolgoznak. Az MSZP alelnöke elmondta: néhányan a pártban az elmúlt két hónapban névtelenül nyilatkozva rontani akarták az MSZP választási esélyeit, ezért Botka a közeljövőben kiáll a nyilvánosság elé azzal, kik és mivel ártottak a pártnak.

magyaridok.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Főváros: hová tűntek a sok milliárdos pénztartalékok?
  Tarlós István a fővárosi pénzekről: nem igazán érthető, hova tűnt a rengeteg tartalék. 2019. december 31-én 160 milliárd forint értékpapír és 40 milliárd pénzmaradvány volt a főváros kasszájában
 • A Dunakanyar lovasai
  Szentendrén és környékén egyre több a lókedvelő, egyre többen foglalkoznak lótartással; van, aki csupán hobbiból, van, aki hagyományőrzés és van, aki lovagoltatás céljából.
 • A kormány célja, hogy megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot
  A kormány célja, hogy szeptember 30-áig megszüntesse a börtönökben uralkodó túlzsúfoltságot, és csaknem háromezer új hely megteremtésével felszámolja a börtönbizniszt - fogalmazott az igazságügyi miniszter hétfőn Veszprémben, tíz büntetés-végrehajtási intézet új épületszárnyainak közös átadórendezvényén.
MTI Hírfelhasználó