A kormánypártok segítenék a Czeglédy-ügy kárvallottjait
A Fidesz-KDNP frakciószövetség napirendjén szerepel a Czeglédy-ügy kapcsán pórul járt diákok problémája – mondta el a Karc FM reggeli műsorában Budai Gyula, fideszes képviselő.
2017. augusztus 9. 17:44

A Fidesz-KDNP frakciószövetség napirendjén szerepel a Czeglédy-ügy kapcsán pórul járt diákok problémája – mondta el a Karc FM reggeli műsorában Budai Gyula, fideszes képviselő.

A Humán Operátor Zrt. tevékenysége kapcsán Czeglédy Csaba szocialista politikust és társait több mint 3 milliárd forintos költségvetési csalással vádolták meg, előzetes letartóztatásba is kerültek.

Miután az ügy kipattant, a vállalkozás nem fizette ki sok diákmunkás elmaradt bérét.

Az ügyben eddig lefoglalt luxusautók, pénz és aranyrudak nem fedezik az okozott károkat. Az eljárás során először az állam követeléseit kellene kifizetni, de ezt követően a diákok munkabérére már nem maradna pénz. Ezen a helyzeten változtatnának a kormánypártok.

„Azt gondolom ebben az ügyben a diákok tekintetében megoldás akkor keletkezik, ha a kormány ebben egy döntést hoz… Fogunk találni valamilyen megoldást, hogy a károsult, pórul járt diákoknak ne kelljen megvárni a büntetőeljárás befejezését, és hogy hozzájussanak ahhoz a nagyon minimális munkabérükhöz, amiért hónapokon keresztül dolgoztak, és nem fizették ki őket” – mondta Budai Gyula.

magyaridok.hu
  • Magyar rajztanítási módszer világsikere
    Huszár Antal: A „Huszár-módszer” 2020-ban egy újabb mértani felfedezésemmel bővült, mely az emberi szem által érzékelt legszebb arány, az „arany-arány”, vagy ismertebb nevén az „aranymetszés” művészetekben történő alkalmazására nyújt forradalmian új megoldás.
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
MTI Hírfelhasználó