A kormánypártok segítenék a Czeglédy-ügy kárvallottjait
A Fidesz-KDNP frakciószövetség napirendjén szerepel a Czeglédy-ügy kapcsán pórul járt diákok problémája – mondta el a Karc FM reggeli műsorában Budai Gyula, fideszes képviselő.
2017. augusztus 9. 17:44

A Fidesz-KDNP frakciószövetség napirendjén szerepel a Czeglédy-ügy kapcsán pórul járt diákok problémája – mondta el a Karc FM reggeli műsorában Budai Gyula, fideszes képviselő.

A Humán Operátor Zrt. tevékenysége kapcsán Czeglédy Csaba szocialista politikust és társait több mint 3 milliárd forintos költségvetési csalással vádolták meg, előzetes letartóztatásba is kerültek.

Miután az ügy kipattant, a vállalkozás nem fizette ki sok diákmunkás elmaradt bérét.

Az ügyben eddig lefoglalt luxusautók, pénz és aranyrudak nem fedezik az okozott károkat. Az eljárás során először az állam követeléseit kellene kifizetni, de ezt követően a diákok munkabérére már nem maradna pénz. Ezen a helyzeten változtatnának a kormánypártok.

„Azt gondolom ebben az ügyben a diákok tekintetében megoldás akkor keletkezik, ha a kormány ebben egy döntést hoz… Fogunk találni valamilyen megoldást, hogy a károsult, pórul járt diákoknak ne kelljen megvárni a büntetőeljárás befejezését, és hogy hozzájussanak ahhoz a nagyon minimális munkabérükhöz, amiért hónapokon keresztül dolgoztak, és nem fizették ki őket” – mondta Budai Gyula.

magyaridok.hu
  • Szlávik: Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás
    Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
MTI Hírfelhasználó