A kormánypártok segítenék a Czeglédy-ügy kárvallottjait
A Fidesz-KDNP frakciószövetség napirendjén szerepel a Czeglédy-ügy kapcsán pórul járt diákok problémája – mondta el a Karc FM reggeli műsorában Budai Gyula, fideszes képviselő.
2017. augusztus 9. 17:44

A Fidesz-KDNP frakciószövetség napirendjén szerepel a Czeglédy-ügy kapcsán pórul járt diákok problémája – mondta el a Karc FM reggeli műsorában Budai Gyula, fideszes képviselő.

A Humán Operátor Zrt. tevékenysége kapcsán Czeglédy Csaba szocialista politikust és társait több mint 3 milliárd forintos költségvetési csalással vádolták meg, előzetes letartóztatásba is kerültek.

Miután az ügy kipattant, a vállalkozás nem fizette ki sok diákmunkás elmaradt bérét.

Az ügyben eddig lefoglalt luxusautók, pénz és aranyrudak nem fedezik az okozott károkat. Az eljárás során először az állam követeléseit kellene kifizetni, de ezt követően a diákok munkabérére már nem maradna pénz. Ezen a helyzeten változtatnának a kormánypártok.

„Azt gondolom ebben az ügyben a diákok tekintetében megoldás akkor keletkezik, ha a kormány ebben egy döntést hoz… Fogunk találni valamilyen megoldást, hogy a károsult, pórul járt diákoknak ne kelljen megvárni a büntetőeljárás befejezését, és hogy hozzájussanak ahhoz a nagyon minimális munkabérükhöz, amiért hónapokon keresztül dolgoztak, és nem fizették ki őket” – mondta Budai Gyula.

magyaridok.hu
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Több mint 100 fertőzött és öt halott egy fővárosi idősotthonban
  Immár több mint százan megfertőződtek és öten meghaltak a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában - jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
 • Németország félrekezelt háborúja
  Angela Merkel szavakban tagadja a háború létezését, de tetteivel támogatja annak eszkalálódását.
 • Sorosék gyengítik a forintot
  A járvány okozta pénzpiaci bizonytalanságot kihasználva Soros Györgyék kíméletlen támadásokat intéznek a forint ellen. A spekulánstól eddig sem voltak idegenek a hasonló lépések, éppen ezért számos ország haragját kivívta. A Magyar Nemzet a következő napokban bemutatja a milliárdos legismertebb ügyleteit. Sorozatunkat az angol font elleni támadásával kezdjük.
MTI Hírfelhasználó