Osztrák erőlködés
Az osztrák sajtó ismét feltette a szokásos lemezét. Nem unják még? Mert mi nagyon.
2017. augusztus 15. 10:42

Az osztrák Die Pressében egy Farid Hafez nevezető politológus, aki mellesleg az osztrák muszlim fiatalok közösségének egyik létrehozója, hosszasan fejtegette, hogy szerinte Orbán Viktor és kormánya miért is antiszemita, csak mert Soros Györggyel és a migránsok Európába való telepítésével kapcsolatban kimondja azt nyíltan, amit más országok csak halkan mernek.

Hafez kijelenti, Orbánról ugyan azt állítják, hogy nem antiszemita, de ez teljesen irreleváns. Politikailag az antiszemitizmust szolgálja. Olyan antiszemita feliratok voltak a kormány plakátjain olvashatók, mint a „büdös zsidó”, és ez nem véletlen. Orbánnak a kedvenc ellenségére, Sorosra való utalásai gyakran antiszemita kódolást tartalmaznak.

Itt hibázik Hafez, ugyanis azt akarja elhitetni az osztrákokkal, amit ő akar láttatni, bizonyítani. Úgy fogalmaz, mintha maga a miniszterelnök vagy a kormány valamelyik tagja minősítette volna Soros György származását. Elhallgatja az igazságot, eltorzítja a tényeket, különben nem tudná kommentárja vezérfonalát végigvinni, és eljutni oda, ahova akar: Orbán Viktor kirekesztő, nem befogadó és Európa megmentőjeként ábrázolja magát. Egy elképzelt fajilag tiszta, keresztény kontinensről álmodik, amelyet meg akar védeni egy a muzulmánokkal egyezséget kötött zsidó világpolgárság befolyásától.Ez elég érdekes meglátás egy muszlim politológus szájából az osztrákok konzervatív lapjában. Ki érti ezt? Orbán Viktor, a migránsok és az EU kapcsolatáról valóban Hafeznek, mint iszlám szakértőnek vagy a bennünket a sárba tipró másik nagy „Európa-szakértőnek”, Paul Lendvainak, kell Ausztriában megszólalnia? Felesleges, elvégre már előre tudjuk, milyen „rejtett kódolt üzenetekkel” illetik hazánkat, de erről nem beszélhetünk, mert rögtön ránk sütik, hogy ítélkezünk. Nekik szabad, nekünk nem. És ezt érti valaki?

De vissza Farid Hafez elméletéhez! A fiatal politológus annyira nincs képben sem a magyar, sem az osztrák belpolitikai ügyekben, hogy még ilyen mondatot is megenged magának a cikkben: a szélsőjobboldali körökben ünneplik Orbánt, mert világos pozíciót foglal el a keresztény Európa mellett, az iszlám terjeszkedése ellen. Hafez bizonyára figyelmen kívül hagyta, hogy Sebastian Kurz, az osztrák Néppárt elnöke – akit aztán szélsőjobboldalinak nem lehet nevezni - többször is a támogatásáról biztosította a magyar miniszterelnököt, ugyanúgy, mint több európai konzervatív politikus. Nézzük meg most a hazai helyzetünket: hol tapsol itthon az szélsőjobboldal Orbánnak? A tapsol és a támadás nem rokonértelmű szavak a magyar nyelvben.

Hafez úgy belegabalyodik a fejtegetésébe, a logikátlan összefüggések gyártásába, hogy szem elől veszti azt a tényt, hogy Oscar Deutsch a bécsi Izraelita Hitközség elnöke néhány héttel ezelőtt kimondta: Ausztriában, ahogy egész Európában az egyre növekvő antiszemitizmusért a migráció és a muszlim, elsősorban török közösségek a fő felelősek. A zsidó létesítményekre rendőröknek kell vigyázniuk. Deutsch szerint nem működik az integráció, és ez minden egyes migránshullámmal egyre nehezebb lesz. Hafez tehát nem a valódi problémákat nevezi meg, hiszen az rá nézve kellemetlen lenne. Inkább minket, magyarokat húz elő a tarsolyából, elvégre írnia kell valamilyen cikket, ha már felkérték…!

Akkor most, hogy is van ez? Ausztria küzd a migrációval, a párhuzamos társadalom kiépítésének megakadályozásával. Szépen haladnak afelé, hogy egy nap ki kell állniuk és bevallani nekünk: csődöt mondott a merkeli willkommenkultur.

Legszívesebben ők is Soros-plakátokat gyártanának, de a megfelelési kényszer a világháború óta óriási. Gyalázni, meg különben is könnyebb! Elvégre, hozzászoktak, tudják a magyar nép sokat elbír. Aztán eljön az a bizonyos pillanat, ami már oly sokszor: az idő bennünket igazol.

Az osztrákok pedig majd próbálják visszacsinálni azt, amit nem lehet.

Erőlködjenek csak, de addig is: Ne velünk akarják megetetni azt, ami ők főztek.

Sáfrán B László

gondola
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A „harangzúgásos" magyar irodalomról a bor fővárosában
  A baloldali értlemiségiek által szerzett becstelen, immorális előnyök és kiváltságok – s velük a (Fekete Gyula szavával jellemezhető) „nemzetundoros" beidegződések – gyakran túlélték a rendszerváltozás fordulatát – fogalmaz Bertha Zoltán a Tokaji Írótáborra készülve.
 • Magyar arany- és ezüstérem 200 méter pillangón
  Milák Kristóf címét megvédve arany-, Márton Richárd pedig ezüstérmet nyert 200 méter pillangón a római úszó Európa-bajnokság keddi napján.
 • Megerősítette az erdők fokozott védelmét az agrárminiszter
  Az energiaválság miatt hozott, fakitermelést könnyítő szabályok jövő március végéig érvényesek, természetvédelmi területen pedig továbbra is tilos az őshonos fák tarvágása - erősítette meg miniszteri utasításban a kormány eddigi álláspontját Nagy István, az Agrárminisztérium (AM) keddi közleménye szerint.
MTI Hírfelhasználó