Kisbusz hajtott a tömegbe Barcelonában - Tizenhárom halott
Gyalogosok közé hajtott csütörtök délután egy kisbusz Barcelona központjában. Nincs magyar érintett.
Utoljára frissítve: 2017. augusztus 17. 20:41
2017. augusztus 17. 19:43

Gyalogosok közé hajtott csütörtök délután egy kisbusz Barcelona központjában - adta hírül a La Vanguardia című spanyol lap.

Többen meghaltak, a rendőrség terrortettnek minősítette az esetet 

A rendőrség terrortámadásnak minősítette a történteket.

A BBC információ szerint a környéken nagy a pánik, az embereket a helyi éttermekbe, üzletekbe terelik.

Túszokat ejtett és egy étteremben elbarikádozta magát az óvárosi La Boquería piachoz közeli egyik étteremben annak a kisbusznak a sofőrje, aki Barcelona központjában csütörtök délután gyalogosok közé hajtott – jelentette az El Periódico című katalán napilap a TV3 katalán televízióra hivatkozva.

A környék üzleteit, kávézóit és éttermeit mindenesetre kiürítik, a rendőrök arra kértek mindenkit, hogy kerülje el a katalán nagyvárosnak ezt a részét.

Sebesült férfit tolnak hordágyon mentők Barcelonában 2017. augusztus 17-én, miután egy fehér furgon járókelők közé hajtott a járdára a katalán főváros Las Ramblas negyedében. Legalább két ember életét vesztette, mintegy húsz megsebesült. (MTI/EPA/Quique García)

Egyes források két merénylőt említettek, és lövöldözésről adtak hírt. A rendőrség cáfolta, hogy lövöldözés történt volna, ugyanakkor keres egy másik furgont, amelyet állítólag a támadás elkövetői béreltek, feltehetően azzal akartak elmenekülni.

Legkevesebb 13 áldozata van a barcelonai gázolásnak

Legkevesebb 13 áldozata van a Barcelonában csütörtök délután elkövetett gázolásnak – adta hírül a La Vanguardia című spanyol lap. A sérültek száma mintegy harminc.

A katalán kormány belügyi tanácsosa szerint egy halottja és 32 sebesültje van a Barcelonában csütörtök délután elkövetett gázolásos merényletnek, a sebesültek közül tíz állapota súlyos.

Joaquim Forn a tragédia helyszínének közelében az újságírók kérdéseire válaszolva az áldozatok számára vonatkozó sajtójelentéseket „túlzónak” nevezte.

Az El Periódico című katalán napilap jelentése szerint egy muszlim férfi bérelte azt a furgont, amellyel a gázolásos merényletet elkövették. A rendőrség ugyanakkor nem erősítette meg az erre vonatkozó információkat.

Nincs hír magyar érintettről

A barcelonai főkonzulátushoz csütörtök estig nem érkezett jelentés magyar érintettségről.

A barcelonai főkonzulátushoz csütörtök estig nem érkezett jelentés magyar érintettségről a Barcelonában történt terrortámadással kapcsolatban, egy magyar jelentkezett tájékoztatásért – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel.

A KKM közleménye szerint a főkonzulátus folyamatosan kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal, és minden szükséges konzuli segítséget megad a Barcelonában tartózkodó állampolgároknak és az érdeklődő hozzátartozóknak.

Csütörtök délután egy kisteherautó hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában. A rendőrség terrorista támadásnak minősítette az esetet. Az áldozatok állampolgárságáról egyelőre nem érkezett hír, a legfrissebb közlések szerint 13-an vesztették életüket, a rendőrség egy embert őrizetbe vett.

Ő gyilkolt Barcelonában

Driss Oukabir muszlim férfi bérelte és vezette a furgont, amivel a tömegbe hajtott.

Driss Oukabir rendőrség fotó Forrás: elpais.com/

M1 Híradó, MTI, origo
MTI Hírfelhasználó