Belügyesek kapnának migránsbarát képzést
Belügyi dolgozóknak tartana hatnapos érzékenyítőtréninget egy olyan alapítvány, amelynek finanszírozói között egyaránt feltűnik Soros György Nyílt Társadalom Intézete és a Norvég Alap. Az Artemisszió az utóbbi időben kormányellenes akcióival hívta fel magára a figyelmet: támadta a civil- és a felsőoktatási törvényeket és a határzár megerősítését is.
2017. augusztus 24. 11:15

Interkulturális kompetenciafejlesztés a rendészeti területen dolgozók számára – a Soros György Nyílt Társadalom Intézetének (OSFI) „fizetési listáján” szereplő Artemisszió Alapítványnál így nevezik azt a tréninget, amelynek célja belügyi szakemberek érzékenyítése a migráció és a másság iránt. A szervezet az elmúlt években működési támogatásként több mint 31,3 millió forintot kapott a nemzetközi tőzsdespekuláns alapítványától, amelyből természetesen nemcsak a munkatár­saik fizetésére, hanem egyes programjaira is költöttek. Kifejezetten projekttámogatásként további mintegy 20 millió forintot a Norvég Civil Támogatási Alapból hívhatott le az Artemisszió.

A társaság hatnapos, bentlakásos kurzusát „a rendészeti területen dolgozó szakemberek, így a büntetés-végrehajtási, a határrendészeti, az igazgatásrendészeti, a katasztrófavédelmi, a közlekedésrendészeti, a közrendvédelmi, a nemzetbiztonsági területeken dolgozók és a szociális területen dolgozók számára” hirdeti honlapján és hírlevél formájában is, azzal a megjegyzéssel, hogy a résztvevők 48 továbbképzés pontot számolhatnak el a képzés teljesítése után.

 

A tanfolyamon a rendészeti területen dolgozókat érzékenyítenék a migráció és a másság iránt Fotó: Kurucz Árpád

Az első két nap programjában a másság elismerését akadályozó tényezők, valamint az „interkulturális modellek” bemutatása mellett a migrációé a főszerep. A témát, minthogy az érzékenyítés a lényeg, migránssorsokon keresztül fejtik fel a hallgatóságnak. A következő két napban az előítélet, a diszkrimináció és a rasszizmus kerülnek majd terítékre. A záróakkord pedig a szegénységről és a konfliktuskezelésről szól.

Lapunk belügyes forrásai szerint az Artemisszió képzésével több probléma is van: egyfelől a minisztérium alá tartozó szervezetek tagjainak képzéseit jellemzően központilag szervezik, a beiskolázáshoz pedig az elöljárók jóváhagyására is szükség lehet. Másfelől kétségüket fejezték ki a kurzus hasznosságával, tárgyilagosságával kapcsolatban, mondván a migráció olyan összetett folyamat, amit önkényesen kiragadott sorsok érzelmekre ható, manipulatív bemutatásával nem lehet sem megérteni, sem megértetni.

Az Artemisszióról érdemes megjegyezni, a civiltörvény alapján külföldről támogatott szervezetnek minősül. Bár ezt honlapjukon feltüntették, tehát nem csatlakoztak az egyes, Soros által támogatott csoportok bojkottjához, kezdettől ellenzik és támadják a jogszabályt, amely szerintük nem az átláthatóságot szolgálja, hanem „a szavazatvásárlásról és a jogállamiság évek óta zajló módszeres felszámolásáról szól”.

Bevándorlósorsok bemutatásán keresztül folyna az „interkulturális kompetenciafejlesztés” Fotó: Havran Zoltán

Az egyesület az utóbbi időben nyíltan ellenzéki szerepet vállalt azzal is, hogy Soros egyeteme, a CEU melletti kiállásával hergelt a felsőoktatási törvény módosítása ellen. Márciusban pedig a határzárral kapcsolatos szigorítások miatt támadták a kormányt. Ismeretes, több érdekvédelmi szervezet, például az Amnesty International, a Magyar Helsinki Bizottság, az Artemisszió Alapítvány, a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület és a MigSzol – Migráns Szolidaritás Csoport, közös nyilatkozatban ment neki a jogi határzár megerősítésének, és Brüsszel beavatkozását kérték a kormány döntése ellen.

Jogászokat már okosítottak

A Magyar Idők korábban beszámolt arról, hogy a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek rendszeresen tartanak konferenciákat és képzéseket a hazai jogásztársadalom tagjainak, s esetenként az ügyvédi kamarák is hozzájárulnak nézeteik terjesztéséhez. A kurzusok egy része kifejezetten a bírókat célozta, akiket a társadalmi konszenzus felrúgására, társadalomformáló szerep gyakorlására buzdítottak a Magyar Helsinki Bizottság és más, a tőzsdespekulánshoz köthető szervezetek előadói. Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) vezetője erről azt nyilatkozta lapunknak, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a bírói integritás megőrzésére.

magyaridok.hu
megmondó
A mai magyar baloldali ellenzéket meg a klasszikus retorikai alapfogalmakat és művelőiket persze nem illő összevegyíteni.
 • És a magyar keresztényeket ki védi meg?
  „Tűzzel, vassal, golyószóróval és börtönnel” – így kell harcolni a „klerikális reakció” ellen. Ezt maga Kádár János fogalmazta meg egy pártgyűlésen.
 • Mindhalálig Őszöd
  Mindig is utáltam, mit utáltam, rühelltem Őszöd bulvárízű interpretálását, majd mély szakmai politológusi magyarázatait.
 • Olaszliszka, Badacsony – ne legyen harmadik
  Megnevezni sem tudjuk a veszélyt: vagy nincsenek szavak, vagy volnának szavak, de azokat nem szabad használni, mert tiltja a PC.
 • Csatlakozás a hősökhöz
  Tényleg rendszerszintű veszély fenyegeti a jogállamiságot, de még mennyire. És azok a hazafiak, a hősök, akik ezt ki merik mondani.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI