Vona Gábor továbbra is hallgat...
A Fidesz arra szólítja fel a helyi jobbikos politikusokat, hogy legalább ők kérjenek bocsánatot a nyugdíjasoktól az ellenzéki párt elnöke, Vona Gábor helyett - közölte Halász János, a kormánypárt frakciószóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
2017. augusztus 28. 13:57

Kifejtette: több mint egy hónap telt el azóta, hogy Vona Gábor a nyugdíjasokon gúnyolódott, Facebook-bejegyzésében “felháborító stílusban minősítgette őket”, gúnyolódott a remegő kezükön, a kis bevásárlókocsijukon, és azt írta róluk, szemeikben gyűlölet lobog, a szájukból szennyvíz folyik, és felhörgik a 20. század minden traumáját.

A nyugdíjasok még mindig várják a Jobbik elnökének bocsánatkérését – jelentette ki Halász János, emlékeztetve arra, hogy egy országos reprezentatív közvélemény-kutatás szerint a válaszadók csaknem háromnegyede sértőnek tartja Vona Gábor mondatait. Ezeknek az embereknek több mint kétharmada szükségesnek tartja a pártelnök bocsánatkérését a nyugdíjasoktól – tette hozzá.  Megjegyezte, hogy még a Jobbik-szavazók jelentős része is bocsánatkérést vár, ami azonban eddig nem történt meg.

A szóvivő ezért ismét felszólította Vona Gábort, kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól, de mellette most már más jobbikos politikusoktól is ezt várják: a Fidesz múlt héten bejelentett országos tájékoztató kampányának új elemeként a kormánypárt országgyűlési képviselői, választókerületi elnökei, helyi politikusai meg fogják kérni a helyi jobbikos politikusokat, hogy legalább ők kérjenek bocsánatot Vona Gábor helyett.

A Vlagyimir Putyin hétfői budapesti látogatását firtató kérdésre Halász János azt mondta: az orosz elnök alapvetően a cselgáncs-világbajnokságra érkezik – ő a nemzetközi szövetség tiszteletbeli elnöke -, és ha már itt van, Magyarországon, nyilvánvaló, hogy találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel is. Ez egy rövid munkatalálkozó lesz – jelezte.

A Putyin-látogatással kapcsolatos ellenzi tiltakozásokat a frakciószóvivő úgy kommentálta: biztos viccesek akarnak lenni, de amikor Magyarország érdekeiről van szó, akkor nem viccelődni kell, hanem komolyan oda kell állni az ügyek mellé. Szerinte a tiltakozó ellenzékiek gyengeségének és alkalmatlanságának egyik jele, hogy “ennyire képesek”. A magyar emberek érdeke az, hogy kiegyensúlyozott és stabil kapcsolatok legyenek a nagyhatalmak – köztük Oroszország – és Magyarország között – hangsúlyozta a politikus.

Az LMP-nek a paksi bővítéssel kapcsolatos kifogásaira szintén kérdésre úgy reagált: az LMP összevissza beszél a paksi bővítés ügyében is, a beruházással minden rendben van.

MTI
MTI Hírfelhasználó