Az Európai Bizottság ordas hazugsága
Alexander Winterstein, az Európai Bizottság szóvivője gigantikus hazugsággal „verte vissza” a magyar miniszterelnöknek azt a szeptember 1-jei követelését/kérését, hogy az EU fizesse meg a felét a magyar-szerb és magyar-horvát határon épített kerítésnek.
2017. szeptember 4. 17:32

A támogatás kérésének oka: e kerítés az EU saját jogszabályainak megfelelően védi az egész Uniót az illegálisan a területére behatolni akarók ellen. Mellékesen azzal a céllal is, hogy az EU legnagyobb vívmánya, Brüsszelnek a külső határok védelmében mutatott impotenciája miatt akadozva működő schengeni rendszer ne omoljon teljesen össze. Ennél nagyobb pán-európai segítség nehezen képzelhető el, ugyanis az uniós polgárok messze túlnyomó többsége az EU-nak ezt az előnyét helyezi mindenek fölé, ha megkérdezik tőle.

A miniszterelnöki bejelentés után megindult az, ami az EU 27 államában csak nálunk tapasztalható. Megszólalt az a sajtó és azok a politikusok, amely és akik minden konfliktus esetén kivétel nélkül saját hazájuk legelemibb érdekei ellen és Brüsszel mellett teszik le gyanús garasukat. Beleértve hazánk európai parlamenti ellenzéki képviselőit, amire szintén nincs példa Portugáliától Szlovákián át Észtországig.

Jöttek a balliberális sajtócikkek, hogy milyen rossz is lenne, ha Brüsszel valóban 400 millió eurót, a kerítés költségeinek felét megtérítené. A magát megtévesztően még mindig Jobbiknak nevező párt elnöke, félretolva hétvégi pihenőjét, nyílt levelet intézett a témában Jean-Claude „Helló diktátor!” Juncker európai bizottsági elnöknek, amelyben elmondta a whisky-császár, országából multik mennyországát teremtett volt luxembourgi miniszterelnöknek, hogy Magyarországon még a korábbinál is jobban dúl a korrupció és hogy ők jövőre átvenni készülnek a kormányt. Mely kifelé szóló áztatással a Jobbik egy újabb, saját, méghozzá igen alapvető vörös vonalát lépte át. Valóban eljött az ideje, hogy ezek után önmagát Balliknak vagy egyenesen Ballibbiknek nevezze.

De hogyan reagált a magyar kérésre/követelésre szeptember elsején Brüsszelben Alexander Winterstein, az Európai Bizottság leghivatalosabb szóvivője? Ezzel a mondattal (szó szerinti idézet következik az Euobserver cikkéből): „Nem finanszírozzuk kerítések és akadályok felállítását a külső határoknál.”

A kijelentés lélegzetállítóan hazug. Miközben a Winterstein-szöveget idéző brüsszeli szakportál az aljasság legundorítóbb szintjén is túlmegy azzal, hogy annak hazugságtartalmát nem cáfolja tényekkel, hanem kommentárral tovább erősíti így: „De a 400 millió eurós követelést minden bizonnyal lesöpri az EB, amely a múltban elmondta, hogy az ilyen kerítések és falak nemzeti ügyek, amelyet nem tud kárpótolni”.

Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök a közszolgálati rádió vasárnapi Déli Krónikájában már emlékeztette a hallgatóságot – de még nem a Bizottságot –, hogy a bolgár határkerítésért a Bizottság bizony fizetett.

Ami nem kivétel. Ennek bizonyítására e brüsszeli szóvivőnek szegezzük neki először a hozzá oly közelálló sajtójának szavait.

MTI-fotó

A sok nyelven megjelenő másik brüsszeli szakportál, az Euractiv angol nyelvű oldala ezzel a címmel közölt cikket 2017. január 16-án: „Litvánia Kalinyingrádnál a határkerítést EU-pénzből építi”. Ha erre az EB azt felelné, jó-jó, igaz, hogy az külső határkerítés, de annak katonai célja van Oroszországgal szemben, akkor vegyünk elő egy másik határkerítés ügyét, mégpedig a lettét.

A brit Daily Express napilap 2017. február 5-én arról számol be „EU-migránsválság: Lettország befejezte migránsok elleni kerítését az orosz határon” címmel, hogy a balti állam további 37 mérföld (kb. 60 km) hosszúságú kerítést ad az eddig megépült kerítéshez. A kerítés építését 2015-ben kezdték meg és jövőre fejezik be.

A lapnak e cikkhez csatolt korábbi tudósítása szerint Riga már az első 14 mérföldes szakasz megépítése után 1,6 millió font támogatást kapott az Európai Uniótól. E kerítés egyébként 2,7 méter magas, tetején szögesdróttal, „mert Lettország meg akarja védeni magát és az EU-t a szuperállamba érkező migránsoktól. A kerítés 20 cm-rel magasabb lesz, mint a tervezett ’nagy észt fal’…”

Ilyenkor legalább két dolog juthat eszünkbe. Az egyik az, hogy ki akar egy olyan Unióhoz tartozni, amelynek alapértéke a hazugság. A másik pedig fikció: vajon miként reagálna az a mai lengyel kormány egy ilyen hazugságra, mely már pár napja követelte a németországi demokrácia és sajtószabadság hiányának uniós megtárgyalását. Ők a reaktív üzemmódot végre túllépve átkapcsoltak pro-aktív üzemmódra.

Íme egy hipotetikus lengyel kerítésépítés támogatása ügyében Brüsszelből adott hasonló elutasításra elküldött válaszlevél indító mondata: „A lengyel kormány az Európai Bizottságtól követeli, hogy 24 órán belül adjon számot arról, miért hazudott szóvivőjén keresztül azzal, mely szerint nem támogat anyagilag külső határkerítés építését.” Bardzo dobrze.

Lovas István

magyaridok.hu
megmondó
Világossá vált, hogy a rasszizmus ellen oly bőszen hisztériázó uniós vezéralakok egy bizonyos rasszizmus fölött szemet hunynak.
 • A demokrácia torzszülöttje
  Maga Medgyessy nevezte puccsistáknak megbuktatóit szinte percekkel leváltása előtt egyes tévéadásban. Ezt még el tudta érni miniszterelnökként.
 • Európa elesett, reconquista harc következik
  Ha valaki nagy nyilvánosság előtt közzéteszi másságát, például azt, hogy ő se nem férfi, se nem nő, azt valóságos hősként ünneplik.
 • Jézus célkeresztben
  Jézus ellen ugyanolyan gyűlölködés folyik, mint két évezrede, amikor Pilátust belerántották a bűnbe a római gyarmat helyi lakosai.
 • Kétfrontos harc Európa megvédéséért
  Egy amerikai tőzsdespekuláns széles, több kontinenst lefedő hálózatot szőtt az utóbbi negyven évben.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI