MSZP-s szavazókra hajt Ron Werber
Elbizonytalanodott szocialista szavazókat szerezne meg Ron Werber segítségével az LMP – tudtuk meg az MSZP elnökségéből. Forrásaink azt nem árulták el, hogy az izraeli kampányguru nekik mennyiért dolgozott korábban, annyit azonban jeleztek, hogy az LMP-nek havonta súlyos milliókba kerülhetnek Werber tanácsai.
2017. szeptember 9. 10:02
Az MSZP-ben is meglepődtek azon, hogy Ron Werber várhatóan az LMP kampányát segíti majd, főként annak tükrében, hogy a gyűlöletkarmesterként emlegetett izraeli kampányguru Gyurcsány Ferencékkel és a szocialistákkal is tárgyalt, miután újra Budapestre érkezett – ismerték el a Magyar Időknek az MSZP elnökségében.
 
Forrásaink szerint Werber várhatóan két területen próbálja majd erősíteni Szél Bernadettéket. Elsőként a megyeszékhelyeken, nagyobb vidéki városokban próbálja meg „láthatóvá tenni” az LMP-t, amelynek – sok más kisebb baloldali párthoz hasonlóan – leginkább Budapesten van beágyazottsága.
Ide tartozik még az ökopárt meglehetősen tunya tagságának, szimpatizánsainak a felrázása is. A másik fő cél pedig azoknak szocialista szavazóknak a megszólítása, akik látva az MSZP „bénázását”, illetve Botka ­László színre lépésének egyre nyilvánvalóbb kudarcát, elbizonytalanodtak.
 
 
A Lehet Más a Politika felmérése szerint számíthatnak a bizonytalan szimpatizánsok voksaira Fotó: Mirkó István 

 

Az LMP nemrég közvélemény-kutatást készíttetett, amelynek eredménye egyértelműen bizonyította, hogy a pártnak nem a Jobbiktól, hanem az MSZP-től van esélye szavazókat elcsábítani. – Ez nem fog sikerülni – hangoztatta az egyik elnökségi tag.

Forrásaink arra nem tudtak egyértelmű választ adni, hogy Ron Werbert ismerve mennyire lesz agresszív és negatív az LMP kampánya. Volt aki úgy vélekedett: tizenöt év telt el azóta, hogy Werber felbukkant az MSZP mellett, és egyáltalán nem biztos, hogy ott folytatja, ahol abbahagyta, profi szakemberként akár más jellegű mozgósításra is képes lehet.

Az egyik elnökségi tag viszont azt hangsúlyozta, az LMP már eddig is alapvetően agresszív politizálást folytatott, amelynek középpontjában a korrupció sulykolása áll. Mint fogalmazott, minden héten feljelentenek valakit, ezért szinte biztos, hogy ugyanez folytatódik majd werberi minőségben.

Hiába kérdeztük, azt senkitől nem tudtuk meg, hogy az MSZP 2002-ben mennyit fizetett Ron Werner tanácsaiért. Forrásaink azt ugyanakkor hangsúlyozták, hogy az izraeli kampányguru nemzetközi árfolyamon dolgozik, így egészen biztos, hogy az LMP-nek havi bontásban is súlyos milliókat kell majd fizetnie neki.

Tegnap még pro bono

Formálisan elfogadta pártja miniszterelnökjelöltségre szóló felkérését a társelnök, Szél Bernadett. Egy interjúban elismerte, hogy Ron Werber tanácsait készülnek megfogadni.

Szél Bernadett a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta: Ron Werberrel még nincs szerződés, de sor fog rá kerülni.

Kiemelte: fontos számára, hogy 2018-ban a pártnak legyen egy olyan miniszterelnök-jelöltje, akire a választópolgárok nagy része szavazhat. Az országnak szüksége van kormányváltásra, de nem szeretnének ugyanolyan elitet kormányon látni, aki az elmúlt 30 év hibáit akarja tovább vinni.

Mint mondta, a szakember pro bono fogja megtenni a tanácsadást, vagyis az LMP ezért fizetni nem fog.

magyaridok.hu - hirado.hu
  • Baljós, ha a baloldal kerül hatalomra
    Mi folyik az Európai Parlamentben: annyi féle jobboldali csoportosulás és szövetség van, de nincs köztük egység és feltehetően lesznek még szakadások. Ez szomorú, mert bár a számok tükrében a jobboldalnak jelentős ereje van az intézményben, egyébként megoldható apróbb véleménykülönbségek miatt mégis a gyakorlatban kisebbségben, ellenzékben van.
  • Bayer Zsolt: Karácsony a barlangban - Kgeri példáltan tahósága
    Ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok – ezzel jellemezte a különbséget önmaga és a miniszterelnök között.
  • Orbán: fel kell gyorsítani a vakcinák beszerzését
    Ideológiai szempontokat félretéve fel kell gyorsítani a koronavírus elleni vakcinák beszerzését - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a portugáliai Portóban pénteken, az Európai Unió szociális csúcstalálkozóján.
MTI Hírfelhasználó