L. Simon László mentelmi ügye
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 25 . B.11.155/2017/2. számú végzésében az elmúlt napokban indítványozta L . Simon László országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését rágalmazás vétsége miatt, Stotz Gyula feljelentése alapján.
2017. szeptember 11. 12:25

A feljelentés szerint: 2017. március 17-én jelent meg az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, valamint a http:llwww.atv .hu/vidieok weboldalon L. Simon Lászlóval készített beszélgetés, melynek során a Fidesz képviselője az alábbi valótlan tényállásokat fogalmazta meg a feljelentővel kapcsolatban:

- a feljelentő vélelmezhetően felelős a magyar könyvkiadók pénzének eltűnéséért,

- a feljelentő Kapolyi László megbízásából megfigyelte Orbán Viktort, melyből következetést vont le a politikai elfogultságára.

Stotz Gyula feljelentő szerint az interjú személyével kapcsolatban személyét sértő, társadalmi megbecsülését csorbító valótlan kijelentéseket tartalmaz.

A Mentelmi bizottság az ügyet a 2017. szeptember 5-i ülésén tárgyalta. Zárt ülésről készült jegyzőkönyvek nem hozhatók nyilvánosságra. L. Simon László előzetesen közölte: a Mentelmi bizottság, illetve az Országgyűlés döntését elfogadja, a feljelentést méltánytalannak tartja.

A Mentelmi bizottság hatáskör hiányában nem foglalkozott a cselekmény büntetőjogi értékelésével és ebben a vonatkozásban nem vizsgálta a tényállást. A magánvádas ügyekben követett mentelmi jogot töretlenül fenntartó gyakorlata a mentelmi jog célját, az Országgyűlés, illetve a képviselők zavartalan munkavégzését kívánja biztosítani. Szavazása során nem kapott többséget a mentelmi jog felfüggesztésére vonatkozó indítvány, ezért a határozati javaslat az, hogy „az Országgyűlés L. Simon László országgyűlési képviselő mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel.”

Végleges döntés dr. Vejkey Imre, a bizottság kereszténydemokrata elnökének előterjesztése nyomán  a Tisztelt Ház legközelebbi  plenáris ülésén születhet.

Bartha Szabó József
  • Ezúttal Istent vette célba Gyurcsány
    Gyurcsány el akarta venni a nemzetbe vetett hitet 2004. december 5-én, aztán el akarta venni a politikusokba és a szabadságba vetett hitet 2006-ban az őszödi beszéddel és a lovasrohammal, most pedig az Istenbe vetett hittől akarja megfosztani Magyarországot.
  • Varga Judit: Történelmi idők, történelmi eredmények, történelmi távlatok
    Hétfőn kezdte meg az 5262. napját Magyarország miniszterelnökeként Orbán Viktor. A történelmi eseményhez Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Varga Judit igazságügyi miniszter is gratulált a Facebookon.
  • A többség elégedett a miniszterelnökkel
    A magyarok 59 százaléka mondta azt a koronavírus elleni küzdelem tizedik hónapjában, a parlamenti választások előtt nagyjából ötszáz nappal, hogy „inkább elégedett” Orbán Viktor munkájával – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített elemzéséből. A kutatók korábban nem láttak még ilyen magas értéket: a 2013 óta rendszeresen feltett kérdésre a naptári évek végén még a migrációs válság elleni védekezés után sem válaszoltak többen pozitívan.
MTI Hírfelhasználó