L. Simon László mentelmi ügye
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 25 . B.11.155/2017/2. számú végzésében az elmúlt napokban indítványozta L . Simon László országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését rágalmazás vétsége miatt, Stotz Gyula feljelentése alapján.
2017. szeptember 11. 12:25

A feljelentés szerint: 2017. március 17-én jelent meg az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, valamint a http:llwww.atv .hu/vidieok weboldalon L. Simon Lászlóval készített beszélgetés, melynek során a Fidesz képviselője az alábbi valótlan tényállásokat fogalmazta meg a feljelentővel kapcsolatban:

- a feljelentő vélelmezhetően felelős a magyar könyvkiadók pénzének eltűnéséért,

- a feljelentő Kapolyi László megbízásából megfigyelte Orbán Viktort, melyből következetést vont le a politikai elfogultságára.

Stotz Gyula feljelentő szerint az interjú személyével kapcsolatban személyét sértő, társadalmi megbecsülését csorbító valótlan kijelentéseket tartalmaz.

A Mentelmi bizottság az ügyet a 2017. szeptember 5-i ülésén tárgyalta. Zárt ülésről készült jegyzőkönyvek nem hozhatók nyilvánosságra. L. Simon László előzetesen közölte: a Mentelmi bizottság, illetve az Országgyűlés döntését elfogadja, a feljelentést méltánytalannak tartja.

A Mentelmi bizottság hatáskör hiányában nem foglalkozott a cselekmény büntetőjogi értékelésével és ebben a vonatkozásban nem vizsgálta a tényállást. A magánvádas ügyekben követett mentelmi jogot töretlenül fenntartó gyakorlata a mentelmi jog célját, az Országgyűlés, illetve a képviselők zavartalan munkavégzését kívánja biztosítani. Szavazása során nem kapott többséget a mentelmi jog felfüggesztésére vonatkozó indítvány, ezért a határozati javaslat az, hogy „az Országgyűlés L. Simon László országgyűlési képviselő mentelmi jogát az adott ügyben ne függessze fel.”

Végleges döntés dr. Vejkey Imre, a bizottság kereszténydemokrata elnökének előterjesztése nyomán  a Tisztelt Ház legközelebbi  plenáris ülésén születhet.

Bartha Szabó József
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Karácsony alkalmatlan a városvezetésre
  Virtuális politizálás Budapesten - A Tarlós-korszak tudatos építkezését felváltotta a virtuális politizálás időszaka, megelevenedni látszik a Demszky-éra utolsó éveire jellemző pangás kora. Mindez a 2022-es választásra készülő „habarékellenzék” kormányzásra való képességét is előre jelzi.
 • Gulácsi: a PSG ellen is van esélyünk
  "Óriási dolog, amit elértünk tegnap, ez a karrierem eddigi csúcspontja. Ott lenni Európa legjobb négy csapata között hatalmas szó, óriási tett a csapattal" - mondta Gulácsi Péter, a Lipcse magyar válógatott kapusa.
 • Védjegyek is oltalmazzák a magyar borokat
  Nemzetgazdasági érdek, hogy a hazai termesztők a különböző oltalmakkal meg tudják védeni a minőségi magyar borokat, ebben nyújt segítséget szolgáltatásaival a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.
MTI Hírfelhasználó