Tízszeres létszámot hazudnak Németországban
A német fél időben kapta meg az információt, és rendelkezik a Zapad 2017 gyakorlaton résztvevő orosz csapatok koncepciójáról, védelmi jellegéről és valós számáról”.
2017. szeptember 11. 21:40

Egy ideje a zöld gyíkember termelő nyugati fősodratú média arról hazudik, hogy csütörtökön a NATO befolyási övezetének keleti perifériájától nem messze több mint százezer katonával indul meg a szeptember 20-ig tartó, Zapad 2017 nevű közös orosz-belarusz hadgyakorlat és hogy ez „Európát fenyegeti”.

A gyíkember termelők helyi szolgája, a 24.hu erről így jelentett a tőle megszokott alázattal: „A hidegháború óta a legnagyobb katonai gyakorlatra készülnek Oroszországban. Nyugati tisztviselők és elemzők szerint legalább százezer katona vesz majd részt a Zapad-17 nevű hadgyakorlaton, amit szeptember 14. és 20 között tartanak majd meg Fehéroroszországban és Oroszországban.

E hazugságokból lett most már nagyon elege a Zapad fő szervezőjének, az orosz honvédelmi minisztériumnak azt követően, hogy ezt a hazugságot a német védelmi miniszter is elismételte.

Erről a globális orosz Russia Today televízió angol nyelvű hírportálja „Moszkva ’megdöbbent’ Németországnak a Zapad 2017-et érintő alaptalan megjegyzésein” címmel tudósított.

Ebből megtudható, hogy csütörtökön Ursula von der Leyen német védelmi miniszter azt állította, hogy a hadgyakorlaton több mint százezer katona vesz részt és az „az oroszok potenciáljának és erejének demonstrálása”. Nem egészen zárójelben jegyezzük meg, hogy ez az a hölgy, aki elődeitől eltérően drasztikusan kitiltott mindenféle régi katonadalt a Bundeswehrből, azaz a német katonaságból.

Észtország fővárosában, Tallinnban von der Leyen egy ottani védelmi konferencián az előbb idézetthez hozzátette: „Bárki, aki ebben kételkedik, csak rá kell néznie a Zapad hadgyakorlaton résztvevő erők nagy számára”.

Igor Konyasenkov tábornagy, az orosz honvédelmi minisztérium szóvivője kijelentette, furcsa, hogy a németek egy ilyen számmal jönnek elő, különösen azt figyelembe véve, hogy már a hadgyakorlaton résztvevők számáról is kaptak tájékoztatást.

„Meg vagyunk döbbenve azon a nyilatkozaton, amelyet von der Leyen asszony német szövetségi védelmi miniszter tett, nyilvánosan kereskedve olyan alaptalan számokkal, amelyek szerint állítólag 100 000 orosz katona vesz részt a Zapad 2017-en és fenyegeti Európát”.

Hozzátette: „A német fél időben kapta meg az információt, és rendelkezik a Zapad 2017 gyakorlaton résztvevő orosz csapatok koncepciójáról, védelmi jellegéről és valós számáról”.

A Zapad hadgyakorlaton 12 700 katona, 70 repülőgép és csaknem 700 szárazföldi jármű vesz részt, szögezte le. Hozzátette, az ilyen gyakorlatokat néhány évente tartják.

A legutóbbiakat 2009-ben és 2013-ban. Az idei nagyon erősen a NATO látóterébe került. Júliusban Ben Hodges altábornagy, az Európában állomásozó amerikai erők parancsnoka e rutin hadgyakorlatokra „trójai falóként” utalt és megjegyezte, gyanú merült fel, vajon nem arra használják- e azt, hogy csapatokat és hadfelszerelést vigyenek közelebb a NATO keleti arcvonalához.

Moszkva és Minszk egyaránt visszautasította a spekulációkat és közölték, hogy a résztvevők száma nem lépi túl a 2011-es bécsi dokumentum szerinti kötelező monitorozási határokat. Belarusz pedig nemzetközi megfigyelőket is meghívott.

Az orosz külügyminisztérium augusztusban nyilatkozatot adott ki, mely szerint nyugati erők mesterségesen akarják meggyőzni a nyilvánosságot arról, hogy a NATO fokozott katonai jelenléte Lengyelországban és a balti országokban jogos. Ez pedig, hangsúlyozta a közlemény, nagyobb feszültséget gerjeszt Európában. Akkor, amikor a NATO fokozza katonai jelenlétét a térségben, oly mértékben, mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, ami példa nélküli az elmúlt 30 évben.

Lovas István

magyaridok.hu
megmondó
Az egykori SZDSZ-es hihetetlen éleslátással látja a láthatatlant, látja a szörnyűséget, hallja a hallhatatlant.
 • Vörös segély kell a szélsőségesnek
  A hungarofób figura a jelentős ajándékpénzből sem tudott önjáróvá válni, csak megélhetésieket tudott maga köré csődíteni.
 • Az SZDSZ ökológiai lábnyoma
  Szegény agrárszakértőnk és néprajztudósunk (meg a pártja) tavaly még ugyanilyen lelkesedéssel fogadta a Szegedi Megváltót.
 • A finom hazugság a legaljasabb
  Azokat a politikai bűnözőket, akik titokban utalt pénzekért együttműködnek az embercsempész bandákkal, kiszolgálják a migránsmaffia főkolomposait.
 • Luftballonná fújt senki
  Egy senkiből fúj fel luftballont, és mivel a másik oldalon nem nyeretlen kétévesek ügyködnek, e luftballon nem fog kipukkadni.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI