A FAZ hazudik, mint a vízfolyás
És az újságírói naivitás vagy arcátlanság, hogy higgyen valaki a Soros-alapítványoknak, mely szerint egy terv ’ilyen formában’ nem létezik.”
2017. szeptember 18. 21:44

A múlt pénteken a vezető német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) újságírója, Stephan Löwenstein ezzel a címmel írt cikket: „Orbán kampányt tervez a milliárdos Soros ellen”.

Erre a cikkre reagál jogos undorral a német jobboldali Junge Freiheit.

Az írás szerzője Adorján F. Kovács, Németországban született és ott élő magyar származású orvosprofesszor és publicista kínosan dokumentálja, hogy a FAZ arcátlanul hazudik. Mondhatnánk, fősodratúan.

E lap, kezdi szerzője cikkét, azt írja, hogy „Magyarország polgárainak ‘nemzeti konzultációval’ kell alkalmat kapniuk arra, hogy véleményüket nyilvánítsák ki az állítólagos Soros-tervről”. E Soros-terv „állítólag azt akarja, hogy évente egy millió migránst hozzanak be Európába Ázsiából és Afrikából és osszák el őket az európai országokba. A Soros-alapítványok munkatársai vitatják, hogy a terv ilyen formában létezne”.

Ehhez egyszerűen el kell olvasni magának, George Sorosnak a Die Welt 2015. október 2-án írt cikkét, írja a szerző, amely ott ezt a címet kapta: „George Soros terve Európa menekültválságára”. Ebben Soros minden „állítólagos” pontot precízen leír.

„Először is az EU-nak a belátható időn belül évente legalább egy millió menekültkérőt kell felvennie” és nekik két éven át fejenként 15 000 eurót kell fizetni. Másodszor, az olyan országoknak, mint Törökország, 20 milliárd eurót kell biztosítani a táborokért és további segélyként.

Harmadszor, a menedékkérőket központilag az EU hivatalából kell irányítani, tehát ki kell őket venni az egyes országok kezei közül. Negyedszer, a menedékkérőknek az útját biztosítani kell, tehát kényelmes ingázó szolgálatokat kell létesíteni. Ötödször, globális normákat kell bevezetni a migrációs áramlatok szervezésére és finanszírozására.

„Nem nehéz, hogy ezen tervben pontosan felismerjük az EU és Merkel asszony politikáját. Csak spekulálhatunk arról, hogy mennyiben véletlenek és mennyiben szándékoltak az összefüggések. Viszont terv van. És az újságírói naivitás vagy arcátlanság, hogy higgyen valaki a Soros-alapítványoknak, mely szerint egy terv ’ilyen formában’ nem létezik.”

A cikk ezután azt írja, Löwenstein a konzultációt „kampánynak” nevezi csak azért, hogy a politika ezen demokratikus eszközét „populista” jelzővel ellátva rossz hírbe hozza, majd közli, Löwenstein egyszerűen hazudik, amikor azt írja, a magyar kormány legutóbbi konzultációja „belemagyarázó” lett volna arról, vajon Brüsszel vagy Magyarország határozza meg a bevándorláspolitikát.

A szerző ráolvassa a FAZ-ra az említett Soros-cikk végén található támadást a magyar miniszterelnök ellen, amiért ellenállást tanúsít az EU menekültpolitikájával szemben. Az FAZ Orbán Viktor szemére veti, hogy szándékosan megy neki Sorosnak, sőt antiszemitizmusból.

Az írás zárómondata: „A Soros-cikk olvasása után tudni lehet, hogy Orbán egy olyan támadó ellen védekezik, aki az európai népek ellensége”.

Amely tényekre Soros itteni baráti médiájának és kutyahűségű politikai szolgáinak csak két érve lehet imádottjuk és részbeni pénzelőjük mellett: aki e cikket elolvassa, az antiszemita, valamint hogy Kovács professzort természetesen a Kremlből pénzeli a Putyin nevű zöld gyíkember.

Lovas István

magyaridok.hu
megmondó
A mai magyar baloldali ellenzéket meg a klasszikus retorikai alapfogalmakat és művelőiket persze nem illő összevegyíteni.
 • És a magyar keresztényeket ki védi meg?
  „Tűzzel, vassal, golyószóróval és börtönnel” – így kell harcolni a „klerikális reakció” ellen. Ezt maga Kádár János fogalmazta meg egy pártgyűlésen.
 • Mindhalálig Őszöd
  Mindig is utáltam, mit utáltam, rühelltem Őszöd bulvárízű interpretálását, majd mély szakmai politológusi magyarázatait.
 • Olaszliszka, Badacsony – ne legyen harmadik
  Megnevezni sem tudjuk a veszélyt: vagy nincsenek szavak, vagy volnának szavak, de azokat nem szabad használni, mert tiltja a PC.
 • Csatlakozás a hősökhöz
  Tényleg rendszerszintű veszély fenyegeti a jogállamiságot, de még mennyire. És azok a hazafiak, a hősök, akik ezt ki merik mondani.
hírfolyam
 • Hírstart
 • Hírkereső
 • Hírlista
 • News Agent
 • Alternatív Hírportál
 • Startlap
 • A hírek
 • Hírfal
 • Hírmutató
 • Polgári Szemle
 • Időjárás
 • Bálványosimádó
 • MTI